Uusimmat

Zombeja, aaveita ja demoneja – tässä vuoden parhaat pelin Halloweenin illaviettoon

28.10.2022 21:00 Muropaketin toimitus

Esimerkiksi viiden tähden kauhupeli Scorn ja aavemainen toimintaseikkailu Ghostwire: Tokyo ovat erinomaista pelattavaa marraskuun vaihteeseen.

Kauhu sopii pimeisiin syysiltoihin enemmän kuin täydellisesti, ja tänäkin vuonna on ilmestynyt runsaasti laadukasta pelattavaa kauhupelien ystäville. Kokosimme listaksi Muropaketin arvioissa menestyneet kauhupelit edellisen vuoden ajalta.

”Kauhun” määritelmän kanssa olemme nyt sen verran rentoja, että mukaan mahtuu pari sellaistakin peliä, jotka eivät nyt suoranaisesti yritä pelaaja säikytellä. Kaikissa on kuitenkin aavemaista tai karmivaa tunnelmaa runsaasti – tai ainakin sopivasti zombeja ja vampyyreja.

Alla oleva lista on satunnaisessa järjestyksessä, ja kokonaiset arvostelut pääset lukemaan otsikoita klikkaamalla. Kaikki listan pelit ovat saaneet Muropaketin kriitikoilta vähintään kolme tähteä.

1. Scorn on viiden tähden kauhupeli ainakin H. R. Gigerin fanille

”Scorn onnistuu tarjoamaan tavallisesta poikkeavan ja julman kokemuksen biomekaanisessa maailmassa, joka ei anna armoa.”

2. The Quarry on kuin Until Dawn 2 – Ylihintainen kauhupeli toistaa liikaa tuttuja kaavoja

”The Quarry on viihdyttävä paketti kauhua ja teinidraamaa, mutta se kaipaisi uusia pelillisiä ominaisuuksia ja kiehtovampaa taustajuonta ollakseen hintansa arvoinen.”

3. Evil Dead: The Game on saatanallisen hauskaa turoilua etenkin Sam Raimin faneille

”Pelistä välittyy ensiluokkaisesti Sam Raimin visio pimeästä metsästä, jossa vaaniva tuntematon pahuus rääkkää siellä kulkevia – jonkun toisen kieli poskessa.”

4. Ghostwire: Tokyo on alkuvuoden suurin yllättäjä – Aavemainen toimintapeli tuli kuin puskista ja toimii kuin tauti

”Ghostwire: Tokyo on positiivinen yllätys: tunnelmallinen toimintaroolipeli, jossa on kiehtova tarina ja tarpeeksi kissoja.”

5. PlayStationilla sensuroitu Martha is Dead on oikeasti järkyttävä peli – sisältövaroitukset ovat paikallaan

”Martha is Dead on erittäin buginen, mutta sitäkin voimakkaampia tarinapeli, joka on sisältövaroituksensa ansainnut.”

6. Dying Light 2: Stay Human erottuu zombimassasta parkourilla ja lähitaistelulla

”Dying Light 2 Stay Human on erittäin viihdyttävä kokonaisuus. Sen juoni ei ehkä ole timanttisinta tavaraa, mutta parkourin vauhti ja vapaus sekä toimiva lähitaistelu nostavat sen tusinaräiskintöjen yläpuolelle.”

7. Okkulttinen Weird West olisi viiden tähden länkkäripeli, jos se olisi julkaistu valmiina

”Weird West on odottamaton helmi, jonka laajuus, yksityiskohtaisuus ja kokonaisvaltainen huippulaatu saattavat yllättää. Peli ei ole varsinaisesti rikki, mutta lukuisien bugien takia on vaikea puhua vuoden pelistä.”

8. Vampire: The Masquerade – Swansong tarjoaa mainiota viihdettä kymmeniksi tunneiksi

”Vampire: The Masquerade – Swansong upottaa hampaansa tarinavetoisten mysteerien ystävien sydämeen, eikä tahdo irrotaa otettaan edes lopputekstien pyöriessä ruudulla.”

9. ”Häiriintynyt, ahdistava ja seksuaalisesti virittynyt” – Kulttipeli Garage: Bad Dream Adventure on vuoden pimeimpiä julkaisuja

”Kulttipeli Garage: Bad Dream Adventure on herkkua pelaajille, jotka eivät pelkää outoilua ja luulevat nähneensä jo kaiken.”

10. A Plague Tale: Requiem on vuoden parhaita pelejä – ”The Last of Usin tasoinen seikkailu”

”A Plague Tale: Requiem on ontuvan seikkailupelin upea jatko-osa, joka ei todellakaan jätä kylmäksi.”