Uusimmat

Hakkerit jatkavat Sonyn kiusaamista

23.05.2011 11:39 Jukka O. Kauppinen

Kuin Sonyn PlayStation Networkin, Sony Online Entertainmentin ja PSN:n salasanapalvelun haxaukset ei olisi riittänyt, maailman hakkerit ovat ottaneet Sonyn suosikkikohteeseen. Yhtiön eri osastojen verkkopalveluja rikotaan ennätystahtia. Vai liekö kyse vain siitä, että nimenomaan Sonyyn kohdistuvat tietomurrot nousevat nyt erityisen selvästi havaintohorisontin yläpuolelle.

Japanissa murrettiin Sonyn internet-operaattori, jonka 128 asiakkaalta varastettiin nettiostoksia varten ostamaa virtuaalista valuuttaa.

Toisaalla puolestaan Sonyn thaimaalaisen verkkokaupan sivulle oli ujutettu ulkopuolelta omia linkkejä, jotka johtivat erilliselle luottokorttitiedot uusiin käsiin pöllivälle phishing-sivustolle.

Myös Sony BMG -levy-yhtiön kreikkalaisen osaston sivut on murrettu, jonka seurauksena sivuilta on pöllitty nimet, osoitteet ja salasanat sisältävät tietokannat.

Vaikka jatkuvat Sonyyn liitettävät tietomurrot alkavatkin kuulostaa jo masentavilta, ei tilanne ole todellisuudessa ihan näin synkkä. Tässä vaiheessa kaikki wannabe-hakkeriteinixit ovat jo luultavimmin tehneet kaikkensa ratsastaakseen ”lol sony hax” -muodin aallonharjalla, käyttäen kaikki scriptkiddie-kykynsä haavoittuvuuksien löytämiseksi. Ja koska Sony on maailmanlaajuinen yritysrykelmä, jonka sateenvarjon alla operoi niin pelipuolta, levy-yhtiöitä, viihde-elektroniikan valmistajia ja kauppiaita ja ties mitä, niin haavoittuvuuksia varmasti löytyy.

Pahin aallonharja on kuitenkin toivon mukaan jo ohitettu, etenkin jos korporaation eri osastoilla on tajuttu tarkistaa ja päivittää sivustojen tietoturva. Joten eiköhän tämä painajainen tästä hiljalleen loppu.

Lisää aiheesta

Sonyn ilmaiset PSN-hyvityspelit ovatkin uhka?

PlayStation Store saattaa avautua tiistaina

PlayStation Network -salasanasivu avautui, kipin kapin tilitietoja vaihtamaan

Sony hyvittelee PSN-ongelmia kasalla ilmaispelejä

Lue myös

Dead or Alive on Ruotsissa lapsipornoa

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (PC)

Testissä pumpattava ajotuoli – se kesti Kauppisenkin!

Tiger Woods PGA Tour 12 (PS3, Wii, Xbox 360)