Uusimmat

120/128 gigatavun SSD-asemien suorituskyky

15.06.2012 00:13 Muropaketin toimitus

CrystalDiskMark 3:lla testattiin lukunopeutta, jolla taulukosta löytyy neljä eri testauskohdetta. Ensimmäisenä testinä on perättäisen datan lukeminen (seq), seuraavina satunnaiset 4 ja 512 kilotavun lohkot ja viimeisenä 4 kilotavun lohkolla QD32:lla (Queue Depth). Taulukossa suurempi tulos on parempi.

Vertex 4 pärjäsi keskiverroin paremmin kuin Vertex 3 ja tämä oli selvästi paremman 4K QD32 -testituloksen ansiota. HyperX:t sijoittuivat Vertexien alapuolelle ja vaikka tulokset olivat tasaiset, HyperX pärjäsi hieman paremmin kuin HyperX 3K.

CrystalDiskMark3:lla testattiin myös kirjoitusnopeutta ja sillä testit ovat samat kuin lukutestissä. Taulukossa suurempi tulos on parempi.

Vertex 4 oli jälleen täysin suvereeni CrystalDiskMark 3:n kirjoitustestissä, HyperX 3K oli kolmas jättäen HyperX:n taakseen minimaalisen pienellä erolla ja Vertex 3 oli joukon kolmanneksi viimeinen.

HD Tune Pro 5:llä keskityttiin pelkästään lukunopeuteen ja esillä ovat testitulokset minimistä, keskimääräisestä ja maksimista lukunopeudesta sekä purskemittauksesta. Taulukossa suurempi tulos on parempi.

HyperX 3K pärjäsi selvästi huonommin kuin HyperX ja Vertex 4:n purskemittauksen tuloksen romahtaminen varmisti aseman viimeisen sijan, vaikka Vertex 3 sijoittui neljänneksi.

Windows 7:n käynnistymistä mitattiin sekuntikellolla, joka lyötiin käyntiin tietokoneen virtanapin painalluksen yhteydessä ja sammuksiin, kun työpöytä ilmestyi eteen. Boot Racer -ohjelma mittaa sekunnin tarkkuudella, kuinka kauan käyttöjärjestelmän lataus kestää sisäänkirjautumisruutuun ja siitä edelleen työpöydälle. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

HyperX 3K ja Vertex 3 olivat tasatuloksilla kärjessä, HyperX oli sekuntikellolla mitattuna sekunnin hitaampi ja Vertex 4 jäi yhteistulosten myötä joukon viimeiseksi.

Tiedostojen kopioinnissa käytettiin niin ikään sekuntikelloa ja testissä mitattiin tiedostojen kopiointia Windows 7:n työpöydällä. Taulukossa pienillä tiedostoilla kopioitavassa kansiossa oli 16 440 kappaletta neljän kilotavun suuruisia tiedostoja ja kansiolla oli kokoa 64,2 megatavua. Iso tiedosto oli yksittäinen 2,28 gigatavun tiedosto ja sekalaisessa oli 1,81 gigatavun edestä erikokoisia tiedostoja yhdestä kilotavusta 9,35 megatavuun ja kansiossa oli yhteensä 5540 tiedostoa. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

Vertex 4:n vakuuttavat tulokset asettivat aseman listan kärkeen, HyperX 3K oli neljäntenä ennen Vertex 3:a ja HyperX:n heikon tuloksen myötä se joutui tyytymään toiseksi viimeiseen sijaan.

Photoshopin asennuksessa sekuntikello käynnistettiin, kun ohjelmasta painettiin asennusnappia ja pysäytettiin, kun eteen ilmestyi asennuksen päättymisestä ilmoittava ruutu. Tiedostojen pakkauksessa käytettiin samaista sekalaisista tiedostoista rakentunutta kansiosta kuin kopiointitestissä ja se pakattiin 7-Zip-ohjelmalla käyttäen Bzip2-algoritmia. Purku suoritettiin niin ikään 7-Zip-ohjelmalla. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

Erot olivat jälleen hyvin pienet, mutta keskiverroin Vertex 4 oli joukon nopein ja HyperX heti toisena. Vertex 3 ja HyperX 3K olivat tasatilanteessa jaetulla kolmannella sijalla.

Battlefield 3 -pelin tapauksessa pelin lataus mitattiin Campaign-tilassa ja sekuntikello käynnistettiin kun Battlelogista klikattiin kyseistä nappia ja pysäytettiin, kun eteen ilmestyi alkuvideo. Kentän lataus mitattiin jatkamalla aiemmin pelattua kampanjaa ja sekuntikello pysäytettiin, kun ruudulle ilmestyi peli. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

HyperX 3K:n tulokset riittivät neljänteen sijaan ja Vertex 3 sekä Vertex 4 olivat tasatuloksilla jaetulla neljännellä sijalla, kun taas HyperX oli toiseksi viimeisenä.

Sisältö

  1. Kingston HyperX 3K & OCZ Vertex 4
  2. Kingston HyperX 3K -asemien esittely
  3. OCZ Vertex 4 -asemien esittely
  4. Testikokoonpano & 240/250/256 gigatavun SSD-asemien suorituskyky
  5. 120/128 gigatavun SSD-asemien suorituskyky
  6. Loppuyhteenveto