Kokeilu: L33t Gaming E-Sport Pro Excellence -pelituoli – Vähän moitittavaa, paljon nautittavaa

18.09.2019 20:00 | Antti Voutilainen

Muropaketin ensimmäinen pelituoli oli kokeilussa reilu vuosi sitten. Jo tuolloin tarjontaa oli kohtuullisesti, mutta nyt sitä on jo selvästi enemmän. Onkin aika ottaa selvää, onko kehitystä tapahtunut. Muropaketin kokeiluun päätyi suosittuun hintaluokkaan osuva L33t Gaming E-Sport Pro Excellence.

Reilu vuosi sitten kokeilussa olleen L33t Gaming Elite v3 -pelituolin kokeilun jälkeen markkinoille on tullut huima määrä uusia valmistajia kilpailemaan pelaajien istuma-ajasta. Pelituolien suosion ovat huomanneet esimerkiksi komponenttivalmistajat, joiden vahvuusalueet ovat jossain ihan muualla kuin ergonomiaa vaalivissa huonekaluissa. Pelituoleja löytyykin tätä nykyä esimerkiksi Gigabyteltä, MSI:ltä, Corsairilta, Thermaltakelta ja Kingstonin alabrändiltä, HyperX:ltä.

Ilmiö muistuttaa kovasti samaa, mitä tapahtui oheislaitteiden saralla. Tätä nykyä esimerkiksi hiiriä ja näppäimistöjä on saatavissa käytännössä kaikilta suuremmilta valmistajilta, jotka ovat hankkineet maineensa ”rautamarkkinoilla”. Lentoon lähtemisen puolesta puhuu myös se, että esimerkiksi Hintaoppaasta hakiessa pelituoli-kategorian alta löytyy jopa 224 vaihtoehtoa.

Kokeiluun otettu L33t Gaming E-Sport Pro Excellence asettuu alle 300 euron hinnallaan siihen hintaluokkaan, jossa tarjolla on reilusti vaihtoehtoja. Hintaluokassa samasta maastosta löytyvät Arozzin Mezzo V2 Fabric, DXRacer Formula F01, Aerocoolin AC-220 ja HyperX:n Stealth.

Hintahaitari on venynyt vuoden aikana, sillä tarjontaa on tullut lisää yli 400 euronkin hintaluokkaan. Kilpailu on luonnollisesti hyvin tiukkaa, koska tuolin funktio pysyy yhä samana – toimia istuimena.

Muropaketin kokeilussa tutustutaan Gaming E-Sport Pro Excellence -pelituolin ominaisuuksiin, käyttömukavuuteen ja ergonomiaan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto