Uusimmat

Samsung 850 Pro (256 Gt)

24.09.2014 23:31 Muropaketin toimitus

Samsung on muutaman viimeisen vuoden aikana kaapannut itselleen merkittävän osan SSD-asemien kuluttajamarkkinoista. Yrityksen suurimpana etuna on, että se valmistaa itse kaikki asemiin vaadittavat komponentit, joka mahdollistaa uusien teknologioiden nopean käyttöönoton. Ensimmäinen näyttö Samsungin etulyöntiasemasta oli 840-sarjan SSD-asema, joka oli ensimmäinen kuluttajakäyttöön suunnattu TLC NAND -teknologiaan pohjautuva SSD-asema.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin Samsung on ensimmäinen yritys, joka siirtyy 3D NAND -teknologiaan ja 850 Pro onkin ensimmäinen kuluttajakäyttöön suunnattu malli, jossa uudet 3D NAND -piirit ovat käytössä. 3D-teknologiaan siirtymisen taustalla ovat perinteisen NAND-teknologian skaalautuvuusongelmat, sillä valmistusprosessin pieneneminen heikentää piirien kestävyyttä. 3D-teknologia ratkaisee skaalautuvuuden, sillä NAND-soluja voidaan asettaa päällekkäin, jolloin piirin tiheys kasvaa ilman, että valmistusprosessin viivanleveyttä tarvitsee pienentää. Lisäksi Samsungin 3D-teknologia lupaa jopa kymmenkertaista kestävyyttä sekä kaksinkertaista suorituskykyä tavallisiin NAND-piireihin verrattuna.

Samsung 850 Pro –SSD-asemat ovat olleet saatavilla Suomessa jo jonkin aikaa ja löytyvät jälleenmyyjien valikoimista. Testiimme saapui noin 170 euron hintainen 256 gigatavun malli, joka testattiin Muropaketin testirutiineja käyttäen kolmessa eri tilassa (tyhjä, 90 % täysi ja “käytetty”). Vertailukohtina olivat aikaisemmin Muropaketissa testatut saman kokoluokan SSD-asemat.

 

Sisältö

  1. Samsung 850 Pro (256 Gt)
  2. Ominaisuuksien esittely
  3. Testikokoonpano & suorituskykymittaukset: CrystalDiskMark 3
  4. Tiedostojen kopiointi, Lightroom, Battlefield 4 & Windowsin käynnistyminen
  5. Loppuyhteenveto