Uusimmat

Asus ENGTX560 Ti DirectCU II TOP

28.02.2011 16:29 Muropaketin toimitus

Asus ENGTX560 Ti DirectCU II TOP -näytönohjaimen myyntipakkauksessa mainostetaan 900 MHz:n kellotaajuudelle ylikellotettua GF114-grafiikkapiiriä, gigatavun GDDR5-muistia, DirectX 11 -rajapintaa ja NVIDIAn PhysX-ominaisuutta. Mukana toimitetaan kaksi 6-pinnistä PCI Express -virtaliitinadapteria, DVI-VGA- ja Mini-HDMI-HDMI-adapteri, ajuri-CD ja pika-asennusopas.

Asus toimitti Muropaketin testipenkkiin pari päivää ennen GeForce GTX 560 Ti:n virallista julkaisua tehtaalla valmiiksi ylikellotetun TOP-mallin, joka on varustettu toisen sukupolven DirectCU II -jäähdytysratkaisulla. DirectCU II -malliston huippumallien kolme korttipaikkaa ahmivasta jäähdytysratkaisusta poiketen ENGTX560 Ti DirectCU II -näytönohjaimissa kahdella tuulettimella varustettu jäähdytysratkaisu on vain kahden korttipaikan korkuinen. Asuksen suositushinta TOP-mallille on Suomessa 265 euroa, mutta saatavilla on myös tavallinen ylikellottamaton malli 249 euron suositushinnalla.

Asus, ENGTX560 Ti DirectCU II TOP -tuotesivu

Piirilevyn takapuolella ei ole muistipiirejä, vaan kaikki on sijoitettu etupuolelle. DirectCU II -jäähdytysratkaisu on kiinnitetty neljällä ruuvilla grafiikkapiiriin ympäriltä. Oikeassa ylänurkassa on SLI-liitin, jonka avulla kaksi GeForce GTX 560 Ti -näytönohjainta voidaan kytkeä rinnakkain SLI-konfiguraatioon.

Näytönohjaimen takaosasta löytyy kaksi kuusipinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä. NVIDIAn ilmoittama TDP-arvo GeForce GTX 560 Ti:lle on 170 wattia, mutta Asuksen ylikellotetulla TOP-mallilla se on jonkin verran enemmän.

Pienenä yksityiskohtana piirilevyn takapuolella on kaksi punaista ja vihreää lediä, joista punaiset palavat silloin kuin näytönohjain on asennettu emolevylle, mutta PCI Express -lisävirtaliittimet eivät ole kytketty näytönohjaimeen. Kun lisävirtaliittimet kytketään kiinni näytönohjaimeen, punainen ledi sammuu ja vihreä syttyy.

Näyttöliitinrivistöstä löytyy 1920×1080-resoluutioon kykenevä 1.4a-standardin mukainen Mini-HDMI-liitin ja kaksi kaksilinkkistä DVI-liitintä, jotka kykenevät siirtämään näytölle maksimissaan 2560×1600-resoluutioista kuvaa. Kolmen näytön 3D Surround -konfiguraatioon vaaditaan kaksi näytönohjainta SLI-tilassa. Näyttöliittimien yläpuolella on koko kortin levyinen lämpimän ilman ulostuloaukko. GF114-grafiikkapiiri tukee häviöttömien DTS-HD Master Audio- ja Dolby TrueHD -ääniformaattien bittivirtausta (bitstreaming) Blu-ray-elokuvissa.

DirectCU II -jäähdytysratkaisun alumiiniseen siiliin on upotettu kolme kuparista lämpöputkea, jotka on hiottu tasaiseksi ja ovat suoraan yhteydessä GF114-grafiikkapiirin heatspreaderiin. Lämpöputkien toisessa päässä on alumiinirivasto, joka on suoraan toisen tuulettimen alla. Alumiininen jäähdytyssiili ei ole yhteydessä GDDR5-muisteihin.

Asus ENGTX560 Ti DirectCU II TOP:n piirilevy, suurempi versio kuvaa klikkaamalla

900 MHz:n kellotaajuudella toimivan GF114-grafiikkapiirin käyttöjännite on 1,037 volttia eli 0,012 volttia korkeampi kuin NVIDIAn referenssinäytönohjaimessa. GDDR5-muistit ovat Samsungin valmistamia K4G10325FE-HC04-muistipiirejä, jotka ovat speksattu valmistajan toimesta 0,4 nanosekunnin nopeudelle eli 1250 MHz:n kellotaajuudelle.

Asuksen insinöörit ovat toteuttaneet ENGTX560 Ti DirectCU II TOP -mallissa NVIDIAn referenssisuunnittelua järeämmän virransyötön ja GF114-grafiikkapiirille on pyhitetty neljän vaiheen sijaan kuusi vaihetta. Virransyötön komponentteja jäähdyttää kaksi erillistä siiliä.

Asus on ylikellottanut ENGTX560 Ti DirectCU II TOP -mallin GF114-grafiikkapiirin toimimaan 900 MHz:n kellotaajuudella eli 78 MHz korkeammalle kuin NVIDIAn 822 MHz:n referenssitaajuus. GDDR5-muistit toimivat 1050 MHz:n kellotaajuudella eli ne on asetettu toimimaan 50 MHz korkeammalla kellotaajuudella kuin NVIDIAn referenssimuistitaajuus.

Sisältö

  1. Tehtaalla ylikellotetut: GeForce GTX 560 Ti ja Radeon HD 6870 (Asus, Sapphire & XFX)
  2. Asus ENGTX560 Ti DirectCU II TOP
  3. Sapphire Radeon HD 6870 Toxic
  4. XFX Radeon HD 6870 Black Edition
  5. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset
  6. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  7. Ylikellotustestit ja loppuyhteenveto