Testissä ja ylikellotettuna MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

09.11.2017 20:00 Aleksi Pakkala

GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimet ovat olleet myynnissä jo yli puolen vuoden ajan. Nyt on hyvä aika testata, miten tämän hetken ilmajäähdytteinen huippumalli kellottuu ja miten se selviytyy uusista testipeleistä. Tätä varten Muropaketin testilabraan saapui MSI:n kolossaalinen GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio -näytönohjain.

Melko pian maaliskuulle 2017 sijoittuneen alkuperäisen GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition -referenssimallin julkaisun jälkeen komponenttijätit, kuten ASUS ja MSI, julkaisivat omaan piirilevysuunnittelunsa ja jäähdytysratkaisuunsa perustuvat mallinsa. Kesällä Muropaketin testilabrassa vieraillut MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G oli ensimmäinen MSI:n omaan suunnitteluun perustuva GTX 1080 Ti -malli.

Uusi, testiin otettu näytönohjainmalli perustuu aikaisemmin tänä vuonna julkaistun GTX 1080 Ti Gaming X 11G -mallin piirilevysuunnitteluun, mutta Gaming X Trio tarjoaa järeämmän kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisun.

MSI:n uusi GeForce GTX Gaming X Trio asettuu MSI:n mallistossa tavallisen Gaming X -mallin ja MSI:n ylikellotukseen tarkoitetun Lightning-malliston välimaastoon. Gaming X Trion hinta asettuu muutamaa kymmentä euroa aikaisempaa Gaming X 11G -mallia korkeammaksi 850 euron hintalapullaan. Halvimmat MSI Gaming X 11G -mallit maksavat Suomen markkinoilla 830 euroa, kuten myös Asuksen GTX 1080 Ti Strix -malli, joka otettiin tähän testiin verrokiksi.

NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjainten hinnat vaihtelevat suuresti: halvimmat maksavat 780 euroa ja kalleimmat jopa 1250 euroa. Edullisimmissa tyydytään perustason jäähdytysratkaisuihin, mutta kalleimmat mallit on varustettu vesijäähdytysratkaisuilla tai extreme-ylikellotukseen suunnatuilla ominaisuuksilla.

Näytönohjaimet ajettiin Muropaketin testikattauksen läpi. Se pitää sisällään niin synteettisiä grafiikkatestejä kuin perinteisiä pelitestejäkin. Kaikki testit ajettiin 1080p- ja 2160p-resoluutioilla, peruskellotaajuksilla ja ylikellotettuna. Suorituskykymittausten lisäksi mitattiin paljonko melua näytönohjaimet pitävät.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet ja jäähdytysratkaisu
  3. Kokoonpano, testit ja suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto