UUSIMMAT

Powerplay -langattoman latausjärjestelmän ominaisuudet ja toiminta

06.10.2017 14:00 | Antti Voutilainen

Powerplay -langattoman latausjärjestelmän ominaisuudet ja toiminta

Powerplay on teknologia-ahdettu hiirimatto. Langattomassa Powerplay-latausjärjestelmässä yhdistyy hiiren langaton lataaminen sekä vastaanotin hiirelle.

Lataustekniikka hyödyntää sähkömagneettista resonanssia. Alusta lataa hiirtä käyttäessä ja myös silloin, kun hiirtä ei käytetä.

Maton vasemmasta yläkulmasta löytyy Lightspeed-vastaanotin joka toimii hiiren lähettimen vastakappaleena. Täten itse hiiren mukana toimitettua vastaanotinta ei tarvita käyttöön. Järjestelmä käsittää myös Powercore-moduulin, joka sijoitetaan hiiren pohjaan. Yhteensopivia hiiriä ovat langattomat G903- ja G703-pelihiiret.

Powerplay-langattoman latausalustan mukana toimitettavat kankainen ja kovapintainen hiirimatto on kumpikin laadukas. Kovapintainen nousi näistä nopeasti suosikiksi, koska sellaisen käyttöön olen tottunut.

Positiivista on, että vaihtoehdot löytyvät molemmille koulukunnille. Täten käyttäjä saa itse määrittää omaa käyttömukavuuttaan. Kovapintaisen maton etuna on se, ettei pöly tai lika pureudu maton ytimeen, vaan sen voi pyyhkiä pois. Kankaisen etuna on pinnan pehmeys, kun rannetta lepuutetaan maton päällä.

Intensiivisempien pelihetkien aikana hiirimatto saattaa hieman liikkua alustan päällä. Alustan pinta ja hiirimaton pohja ovat molemmat kumisia, joten maton ei-toivottu liike pysyy maltillisena.

Hiiren akun langaton lataus toimii Powerplay-langattomalla latausalustalla moitteettomasti. Alusta alkaa lataamaan hiirtä välittömästi, kun hiiri asetetaan alustan päälle. Powerplay lataa akkuun aina 85 – 95 prosentin varauksen, ei enempää. Tämän tarkoituksena on minimoida virtasäteily sekä optimoida akkukierto. Kaapelilla akkuun saadaan täysi lataus. Lisää käyttöaikaa saa kytkemällä LED-valaistuksen pois päältä tai pudottamalla hiiren päivitysnopeutta.

Käytännössä akunkestoa testattiin niin, että siihen ladattiin maksilataus Powerplay-alustalla ja tämän jälkeen Powercore-moduuli poistettiin. Latausta riitti yhteensä viideksi vuorokaudeksi. Testirupeamaa ei voinut elämäntilanteesta ja terveyden vaalimisesta johtuen toteuttaa yhtäjaksoisena käyttötestinä. Viisi vuorokautta sisälsi aktiivista työpöytäkäyttöä ja kuudesta seitsemään tuntia pelikäyttöä. Hieman erikoisesti hiiren päällä oleva led-valo alkaa vilkkumaan punaisena, kun akun lataus alittaa 20 prosentin tason. Tämä on hieman ristiriidassa sen kanssa, että led-valot sammutetaan akun säästämiseksi.

Varauksen laskiessa kymmeneen prosenttiin Logitechin ohjelmisto huomauttaa lataustarpeesta näytön yläkulmaan ilmestyvällä ikkunalla. Logitech lupaa akkukestoksi peräti 32 tuntia. Käyttötestin perusteella tämä voi juuri ja juuri olla saavutettavissa, eli akkukestoa voi pitää erittäin kiitettävänä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. G903-pelihiiren ominaisuudet
  3. G903-pelihiiren käyttökokemukset
  4. Powerplay -langattoman latausjärjestelmän ominaisuudet ja toiminta
  5. Yhteenveto