Uusimmat

Yhteenveto

06.04.2018 19:00 Antti Voutilainen

Yhteenveto

Logitech G513 Carbon -näppäimistöt ovat selkeä päivitys edelliseen G413 Carbon -näppäimistöihin verratessa. Näppäimistöevoluutio toi mukaan RGB LED -valaistuksen, reaktiiviset valaisuefektit ja rannetuen.

Käyttömukavuuden kannalta paras päivitys on ehdottomasti rannetuki. Valaisuefektit ovat mukava visuaalinen lisä, mutta ne eivät paljoa lämmitä ranteiden huutaessa armoa pitkän kirjoitus- tai pelisession jälkeen.

Näppäimistöjen kiistattomaksi vahvuudeksi voi nimetä myös niiden hiljaisuuden. Kirjoittamisesta lähtevä ääni muistuttaa enemmänkin kalvokytkintekniikkaa hyödyntävien näppäimistöjen, eli niin sanottujen perusnäppäimistöjen ääntä.

Näppäimistöjen hiljaisuus ei ole kompromissin tulos, sillä näppäimistöt toimivat hienosti peli- ja kirjoituskäytössä. Paljon kirjoittaville Romer-G Tactile -kytkimillä varustettu näppämistö on luonnollisempi valinta. Romer-G Linear -kytkimet ovat vähemmän kirjoittavan valinta.

Kiitoksen ansaitsee myös Logitechin Gaming Software -hallintaohjelma, joka on ehdottomasti yksi selkeimpiä käyttämistäni hallintaohjelmista. Eikä ohjelmaa vaivannut kaatuilu, jota on joidenkin muiden valmistajien ohjelmistoissa esiintynyt.

Edeltäjämallista selkeästi kohonnut hinta voi nousta kynnyskysymykseksi hankinnalle. Logitechin laitteita ennestään omistaville G513 Carbon on kuitenkin melkoisen varma valinta. Muille valinta voi olla vaikeampi – varsinkin, kun hinta kohoaa 170 euron luokkaan.

Edeltävään malliin verrattuna selkeitä päivityksiä on tullut, mutta jokaisen on hyvä pohtia itse, ovatko ne niin merkittäviä, että niistä haluaa maksaa korkeamman hinnan. Samaan hintaluokkaan mahtuu huomattava määrä eri näppäimistöjä, jopa itse Logitechiltakin.

Lopulta vaakakupissa painavat käyttömukavuus ja mahdollinen merkkiuskollisuus. Muutamaa kymppiä alemmalla hinnalla näppäimistöä voisi suositella varauksetta. Nykyistä hintaa on hieman vaikea perustella, kun erillisiä rannetukia, pehmustettujakin, saa alle 20 eurolla.

Hyvää

  • Erittäin hiljainen
  • Rannetuki
  • Mukautuva RBG-valaistus
  • Viimeistelty ulkonäkö

Huonoa

  • Rannetuessa ei mitään kiinnitysmekanismia
  • Hintava
  • Laajennukset pitää erikseen sammuttaa, vaikka muuttuneet valaisuasetukset tallentaisi normaalinäkymän kautta

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat