Loppuyhteenveto

27.12.2016 11:02 | Sampsa Kurri

Loppuyhteenveto

Samsungin uudet 960 Pro ja 960 EVO ovat molemmat erinomaisia SSD-asemia ja niiden suorituskyky on parasta, mitä kuluttajamarkkinoille on tällä hetkellä tarjolla.

Jos haluaa parasta, mitä rahalla saa, 960 Pro tarjoaa suorituskykyisemmillä ja kestävämmillä MLC-piireillään sekä pidemmällä 5 vuoden takuulla ja kaksinkertaisilla kirjoitusmäärillä erinomaisen vaihtoehdon vaativaan käyttöön. Yhden ja kahden teratavun 960 Pro -mallien hinnat ovat kuitenkin niin korkeat, että niitä nähdään todennäköisesti ensisijaisesti yritys- ja ammattilaiskäytössä.

960 EVO on hintatietoisen kuluttajan todellinen ykkösvalinta. 960 Pron viiden vuoden takuun sijaan EVOn takuu on 3 vuotta, mutta kirjoitusmäärät ovat normaalikäyttöön vähintäänkin riittävät. Vaikka perättäiset luku- ja kirjoitusnopeudet jäivätkin hieman 960 Pro -mallin varjoon, yllätti 960 EVO 4k-satunnaiskirjoitustesteissä ja päihitti 960 Pron molemmissa täpärästi.

Markkinoilla tuskailtiin pitkään SSD-asemien suorituskyvyn jämähtäneen paikoilleen SATA 6 Gbps -väylän rajoittamana, mutta uudet PCI Express -väylää ja NVMe-protokollaa hyödyntävät M.2-formaatin asemat ovat jälleen piristäneet tiedon tallennuksen uudelle tasolle.

Samsung 960 Pro

+ Markkinoiden paras suorituskyky
+ 2 teratavun vaihtoehto

– Korkea hinta
– eDrive-tuen puute

Samsung 960 EVO

+ Houkutteleva hinta
+ Hyvä suorituskyky

– eDrive-tuen puute

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Laite-esittelyt
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Loppuyhteenveto