Dell julkisti omat VR-lasinsa, hinta 350 dollaria

29.08.2017 11:11 | Muropaketin toimitus

Tälle vuodelle odotettuja edullisia virtuaalitodellisuusratkaisuja alkaa putkahdella esiin valmistajilta. Dell on nyt julkistanut kuluttajille suunnatun versionsa 350 dollarin hintaan.

Dell Visor -niminen laite on tehty yhteistyössä Microsoftin kanssa, ja se hyödyntää HoloLensistä tuttua tekniikkaa. Tosin reaalimaailma piirtyy käyttäjän silmien eteen laitteen kameran ja näytön ansiosta, ei suoraan lasin läpi katsottuna. Laite on siis Microsoftin Windows Mixed Reality -yhteensopiva, vaikka tekniikka ei yksi yhteen HoloLensin kanssa olekaan. Ulkopinnan kameroiden ansiosta laite on myös tietoinen ympäristöstään ilman huoneeseen asennettavia erillisiä majakoita.

Erottuakseen muista on Dell kehitellyt laitteeseen pari pientä jippoa. Nimensä mukaisesti Visor toimii kuin visiiri, ja sen näyttöosan voi loksauttaa pois silmien edestä yksittäisellä kädenliikkeellä. Valmistaja lupaa laitteen olevan myös erittäin mukava päässä pidettävä pehmustettujen hihnojen ansiosta. Hihnojen pituutta voi myös säätää helposti peukaloruuvia pyörittäen. Visorin ulkopinnat ovat valkoista muovia, josta lika on helppo pyyhkiä pois.

Perushintaan saa pelkät lasit, lisäksi Dell tarjoaa 99 dollarin lisähintaan Oculus Riftin vastaavia kovasti muistuttavia ohjaimia. Lisäksi tarjolle on tulossa lasit ja ohjaimet sisältävä paketti 449,99 dollarin hintaan. Dell ei paljasta milloin laitteen toimitukset alkavat sen tarkemmin, ainoastaan että ne on tarkoitus aloittaa ”lähikuukausina”. Dellin verkkosivuston lisäksi laseja myyvät Microsoft ja Best Buy.