UUSIMMAT

Xigmatek esitteli Perseus-avokotelon

01.04.2020 17:13 | Muropaketin toimitus

Perseus-avokotelossa on panostettu erityisesti ulkonäköön. Muotoilunsa ansiosta koteloon mahtuu huomatavan pitkä näytönohjain ja prosessoricoolerillekin on tilaa kiitettävästi.

Xigmatekin kotelouutuuden esittelyn ajankohta ei voisi olla sopivampi. Aikoina, jolloin vessapaperia hamstrataan ennennäkemättömällä tavalla, Perseus-avokotelo on juuri sitä, mitä markkinoille tarvitaan. Perseus-kotelo on muotoiltu varsin näyttävällä tavalla ja epäilemättä se on tarkoitettu katseenvangitsijaksi. Kotelo on muotoiltu niin, että emolevy on 45 asteen kulmassa, joka sallii muun muassa tavallista enemmän tilaa mm. näytönohjaimelle.

Kotelon ulkomitoiksi ilmoitetaan 610 x 230 x 540 millimetriä. Koteloon on mahdollista kasta kokoonpano ATX-, mATX- tai Mini-ITX -emolevyn ympärille. Kotelon ulkomitat asettavat näytönohjaimelle 400 millimetrin pituusrajoituksen ja prosessoricoolerille 170 millimetrin korkeusrajoituksen.

Kotelosta löytyy yksi 2,5 tuuman asemalle pyhitetty asennuspaikka. Lisäksi kotelosta löytyy kiintolevykelkka, johon saa yhden 3,5 tuuman kiintolevyn tai kaksi 2,5 tuuman asemaa.

Koostaan ja muotoilustaan huolimatta koteloon saa asennettua suurimmillaan kuusi 120 millimetrin tuuletinta. Vesijäähdytyksen suhteen se tarkoittaa sitä, että kotelosta löytyy vain yksi paikka 240 millimetrin jäähdyttimelle.

Kotelon kallistettuun etupaneeliin sijoitetusta I/O-paneelista löytyy kaksi USB 3.0 -liitäntää ja HD Audio -liitännät kuulokkeita ja mikrofonia varten.

Ikävä kyllä Perseus-avokotelon hinnoittelu ja saatavuus ovat toistaiseksi vahvistamatta.