Uusimmat

Battlestar Galacticasta ja Star Trek TNG:stä tutun Ron Mooren mielestä nykyscifi on aivotonta mössöä

05.02.2014 18:58 Muropaketin toimitus

Käsikirjoittaja kaipaa aikuisempaa materiaalia pelkän viihteen sijaan.

Star Trek The Next Generationin käsikirjoittajana ja Battlestar Galactican tuottajana parhaiten tunnettu scifi-konkari Ron Moore ei ole kovin tyytyväinen genren nykytilaan televisiossa ja elokuvissa.

Juuri SyFy-kanavalla alkaneen, Mooren tuottaman Helixin kohdeyleisö onkin vähän varttuneemmat ja vaativammat katsojat. Moore kertoo mielipiteensä tuoreessa haastattelussa:

”Mielestäni viimeisen 15-20 vuoden aikana scifistä on tullut täyttä popkornia. Saadaksesi ideasi läpi tässä genressä, on aiheiden täytynyt olla kevyttä ja hölmöä, ihan pelkkää kertakäyttöistä purkkaa. Hyvän scifin pitää mennä syvemmälle, sen pitää olla aikuisempaa ja ottaa itsensä vakavasti ja yrittää tehdä jotain erilaista. Se oli meidän kantava ideamme Battlestar Galactican kanssa ja samaa yritämme myös Helixin kanssa.”  

Kysyttäessä Helixin mahdollisesta toisesta kaudesta, Moore vastasi että ”vielä on liian aikaista sanoa mitään”, mutta jos jatkoa on tiedossa, niin ”toinen kausi olisi hyvin erilainen kuin nyt käynnissä oleva.”

Dome.fi ei vielä ole nähnyt jaksoakaan Mooren Helixiä. Jos joku lukijoista on ehtinyt sitä jo vilkaista, niin kertokaa ihmeessä onko sarja mistään kotoisin.

Fringen loputtua hyvää scifiä on saanut hakemalla hakea. Orphan Blackia ja ruotsalaista Äkta Människor -Melkein ihmisiä sarjoja lukuun ottamatta olemme Mooren kanssa pitkälti samoilla linjoilla nyky-scifin tilasta.

Teksti: Aki Lehti
Lähde: Digital Spy
 

Muropaketin uusimmat