Uusimmat

Conikuvat kiertää fanitapahtumissa – ammattimaiset mallikuvat ilmaiseksi

14.09.2016 11:29 Ilkka Haurinen

Conikuvat on valokuvausharrastajien palvelu joka kiertää Suomessa järjestettävissä kulttuuri- ja fanitapahtumissa kameroineen ja kuvausjärjestelmineen. Yhteisö pyörittää tapahtumissa ilmaisia photoshootteja, joihin kuka tahansa voi varata ajan ja saada itsestään upeita kuvia asiantuntevilta kuvaajilta toimesta, ammattimaisella kalustolla.

Conikuvilla on oma valaisu- ja studio-kalusto, eli salamat, valonmuokkaimet, jalustat ja taustat. Kuvaajat käyttävät kuitenkin omia kameroitaan. Samankaltaiset photoshootit, studio- tai miljööympäristössä, kustantavat yleensä 120-190 euroa tunnilta, riippuen paikkakunnasta ja valokuvaajasta. Niimpä Conikuvien palvelut tapahtumissa ovatkin suosittuja. Terjo Peltolan mukaan Tracon 2016 -tapahtuman kuvausajat varattiin loppuun kolmessa tunnissa.

Liityin conikuvaaja Terjo Peltolan mukaan seuraamaan kuinka photoshootit käytännössä järjestyvät. Terjo on ollut mukana perustamassa ja kehittämässä conikuvien toimintaa. Hän tekee valokuvausta myös sivutoimisena työnä. Tapasin Terjon ja tässä kuvauksessa assistenttina toimivan valokuvaaja J. Kamekon conikuvat pisteellä.

Tracon

J.Kameko (vas), Terjo Peltola

Sairastapauksen takia alkuperäinen kuvattava oli perunut ajan mutta kuvaajat olivat löytäneet sijaisen. Tästä johtuen alkuperäinen kuvaus-suunnitelma lensikin roskiin ja kuvaus sävellettiin korvalta.

Malliksi oli löydetty Jessica Mennander, joka cossasi Shiroa, No Game No Life– sarjasta.

Tracon

Pääsääntöisesti kuvattava saa itse valita kuvauspaikan, mutta edellämainituista syistä kuvaaja teki tässä kuvauksessa paikkavalinnat. Kuvaajan valittua paikan voidaan kuvaukset aloittaa.

Tracon

Kuvaaja keskittyy kuvaamiseen mutta assistentillekin riittää tekemistä. J.Kamekon huolehtii, että kohteessa on oikea määrä valoa ja että se osuu oikeisiin paikkoihin, kuvaajan toiveiden mukaan. Assistentit ovat myös valokuvaajia, joten kuvaajan on helppo kommunikoida toiveensa, vaikkapa takatelkkaria apuna käyttäen.

Tracon

Kuvaaja ohjeistaa mallia poseerauksissa, sillä hän tietää miltä tilanne näyttää ruudulla. Mutta se mikä näyttää hyvältä ruudulla, ei välttämättä tunnu siltä poseeratessa. Luottamus kuvaajaan ja kuvaajan ratkaisuihin onkin olennainen osa malli-kuvaaja-suhdetta.

 Tracon

 Lopputuloksena syntyykin tällaista jälkeä. Kuva on Terjo Peltolan jonka hän ystävällisesti luovutti meidän käyttöömme.

Tracon

Kuva: Terjo Peltola

 

 

Tracon 2016 – kuvareportaasi Tampereen roolipeli- ja animetapahtumasta