Uusimmat

Maailmankuulu ufo-tutkija Nick Pope saapuu Helsinkiin

15.01.2011 11:29 Muropaketin toimitus

Ufo-tutkija Nick Pope saapuu Suomeen luennoimaan maailmankuulusta Rendleshamin ufotapauksesta, joka tapahtui jouluna tasan 30 vuotta sitten. Hän esiintyy 30.1. Helsingissä pidettävässä ufoseminaarissa, jonka järjestää Suomen ufotutkijat ry.

Iso-Britannian puolustusvoimissa työskennellyt Pope määrättiin koodinimellä Sec(AS)2a kulkeneeseen osastoon vuonna 1991. Siellä hänen päätehtäväkseen muodostui maan viranomaisten tietoon tulleiden ufotapausten tutkiminen.

Hän ei tiennyt aluksi ilmiöstä mitään ja suhtautui siihen skeptisesti, mutta tapauksia tutkittuaan päätyi nopeasti lopputulokseen, että ilmiö on aito. Hän kohtasi työssään lukuisia tapahtumia, jossa ufoa oli jäljitetty tutkalla ja ilmavoimat oli lähtenyt niiden perään. Puolustusvoimien ufoeksperttinä hän huolestui erityisesti läheltä piti –tilanteista ufojen ja siviililentokoneiden välillä. Hänen mukaansa puolustusvoimien tiedossa on useita tapauksia, joiden kohdalla ET-hypoteesia voitiin pitää varteenotettavana selitysmahdollisuutena.

Vuonna 2006 hän jättäytyi pois virkatehtävistään, koska osana hallituksen säästötoimia ufoyksikkö päätettiin sulkea. Sen sijaan Britannian puolustusvoimat on viime vuosina avannut ufoarkistojaan internetiin lukuisten tiedonvapauslain nojalla tehtyjen pyyntöjen jälkeen. Lähdettyään puolustusvoimista Pope on toiminut yksityisenä ufotutkijana ja konsulttina.

Seminaarin järjestää Suomen Ufotutkijat ry. yhteistyössä Parapsykologian instituutin kanssa. Popen vierailu on historiallinen, sillä maassamme ei ole koskaan aiemmin käynyt puolustusvoimien palkkalistoilla toiminutta ufotutkijaa.

Lipun hinta ovella on 38 euroa. SUT ry:n jäsenille alennus on 10 euroa lipun hinnasta. Lisätietoja seminaarista.

Su 30.1.2011

Klo 8.00 Jani Lassila Avaus
Klo 8.30 Jaakko Närvä: Uskovatko viranomaiset ufoihin?
Klo 10:00 Kahvitauko
Klo 10.30 Nick Pope: Rendlesham ufo incident (luento tulkataan suomeksi)
Klo 12:30-14:00: Paneelikeskustelua

Lähde: Suomen Ufotutkijat ry.