Uusimmat

Logitech G710+

12.08.2013 20:35 Muropaketin toimitus

Logitechin ensimmäistä mekaanista näppäimistöä saatiin odottaa varsin pitkään ja se tuli vihdoin markkinoille viime vuoden lopulla. Erityisesti pelaajille suunnattu näppäimistö sai nimekseen G710+ ja se saatiin Suomessa kauppoihin vuoden alussa. G710+ on saatavilla vain yhtenä versiona, joten käyttäjän on tyydyttävä Logitechin valitsemaan kytkintyyppiin. Valmistajan suositushinta on 169,99 euroa, mutta Muropaketin hintavertailun mukaan sitä saa Suomesta edullisimmillaan noin 119 euron hintaan. Yleinen keskihinta asettuu kuitenkin noin 150 euroon.

G710+ toimitetaan varsin näyttävässä myyntipakkauksessa, jonka kannessa on kuva puolittain läpivalaistusta näppäimistöstä. Pakkauksen toimitussisältöön kuuluu itse näppäimistön ohella muovinen rannetuki, käyttöohjekirja sekä takuuehdot.

Logitech G710+ eroaa massasta pidemmälle viedyn muotoilunsa ansiosta ja värityksessä on käytetty erilaisia yksityiskohtia. Näppäimistön runko on metallingrafiitinharmaata muovia, näppäimiä kiertävä kehys kiiltävän mustaa muovia ja vasemmassa reunassa on lisäksi kiiltävän oranssi muovikehys. Myös näppäinhatuissa on käytetty kahta eri väriä. Muovinen rannetuki on erillinen osa, jonka käyttäjä voi halutessaan jättää asentamatta. Rakenne tuntuu laadukkaalta ja tukevalta. G710+:n ulkomitat ovat 52,9 x 22,6 x 6,3 cm ja se painaa tasan kilon, joten kyseessä on fyysisesti melko kookas näppäimistö. Valmistaja lupaa tuotteelle kolmen vuoden rajoitetun takuun.

G710+:iin on muotoiltu paljon kulmia ja särmiä, joka antaa vaikutelman pelivälineestä. Mukavia pieniä yksityiskohtia ovat myöskin päädyistä ja nuolinäppäinten yläpuolelta löytyvät G710+-logot sekä metallinkiiltoinen Logitech-kilpi keskellä näppäimistön etureunaa. Muropaketin testikappaleessa oli keskieurooppalainen näppäinasettelu, joten se poikkesi joiltain osin pohjoismaisesta versiosta. G710+:ssa on 26-key-rollover-tuki, joten ongelmia samanaikaisesti painettujen näppäinten rekisteröitymisen kanssa ei pitäisi syntyä.

Näppäimet ovat mekaanisille näppäimistöille tyypilliseen tapaan varsin korkeita ja ne työntyvät noin puoliksi näppäimistön rungon rungon sisään painettaessa. Näppäinhatuista nuoli- sekä WASD-näppäimet ovat väriltään metallihohtohopeat, ilmeisesti peliluonteen korostamiseksi.

G710+:sta löytyy erilliset multimediakontrollit, jotka sijaitsevat näppäimistön oikean puoliskon yläosassa. Aivan oikeassa ylänurkassa numpadin yläpuolella on merkkivalot sekä äänenvoimakkuuden säätö. Merkkivaloja on yksi tavallista enemmän ja se kielii pelitilan olemisesta käytössä. Äänenvoimakkuuden säätöä varten on oma leveä kumipintainen rulla ja sen vasemmalla puolella sijaitsee pieni, mutta selvästi kohollaan oleva mykistyspainike. Äänenvoimakkuuden säätö onnistuukin G710+:lla huomattavasti mukavammin, kuin F-näppäimiin piilotetuilla säätöratkaisuilla.

Keskellä yläreunan oikeaa puoliskoa sijaitsee yhteensä kuusi pientä, mutta pinnasta selvästi kohollaan olevaa näppäintä, joista neljä on multimedianäppäimiä ja kaksi valaistuksen hallintaan tarkoitettuja näppäimiä. Musiikin ja videon hallintaan tarjolla on play/pause, stop sekä eteen- ja taakse-näppäimet. Valaistuksen säätönäppäimillä voi puolestaan valita erikseen mustien ja hopeisten näppäinten taustavalaistuksen voimakkuuden viidestä eri vaihtoehdosta.

Keskellä vasemman puoliskon yläosaa sijaitsee makrojen hallintapainikkeet sekä pelitilan valintapainike. Multimediapainikkeiden tapaan ne ovat kooltaan tavallisia näppäimiä pienempiä, mutta silti selvästi kohollaan rungosta. Niiden takaa ei löydy mekaanisia kytkimiä, mutta siitä huolimatta niiden tuntuma on käyttötarkoitukseensa sopiva ja mukavan jämäkkä.

Neljää vasemmanpuolimmaista näppäintä käytetään makrojen tallentamiseen ja tallennettujen makroprofiilien aktivoimiseen. M1-M3-näppäimissä on oranssi taustavalo niiden ollessa valittuna ja MR-näppäimen taustavalo palaa punaisena sen ollessa aktivoituna. Makroja on mahdollista tallentaa joko Logitech Gaming Software -ohjelmiston kautta tai suoraan lennosta MR-näppäimen avulla. Makronäppäinten oikealla puolella hieman erillään sijaitseva joystick-logolla varustettu näppäin puolestaan kytkee Windows-näppäimet pois käytöstä pelisession ajaksi ja näppäimistön oikeaan ylänurkkaan syttyy sen merkiksi valkoinen merkkivalo.

Näppäimistön vasempaan laitaan on sijoitettu kuusi G-näppäintä, jotka on kehystetty kiiltävän oranssilla muovikoristeella. G-näppäimet ovat riittävällä etäisyydellä controlista, shiftistä ja caps lockista, jotta niitä ei tule painettua tahattomasti. Jokaiselle G-näppäimelle on mahdollista taltioida kolme makroa tai komentosarjaa peliä kohden, joten kaikkiaan käytössä on jopa 18 lisätoimintoa per peli.

Näppäinhatut irtoavat normaaliin tapaan nyppäämällä ja niiden alta löytyy valkoisilla ledeillä valaistut ruskeat Cherry MX -kytkimet. Ne ovatkin toistaiseksi ainoa kytkinvaihtoehto G710+:aan. Ruskea on hiljainen ja tuntopisteellä varustettu kytkintyyppi, jonka kytkeytymisvoimakkuus on 45 grammaa. Mekaanisia kytkimiä löytyy G710+:n kaikkien näppäinten alta, lukuun ottamatta yläreunan pieniä toimintonäppäimiä sekä mykistysnäppäintä. Kytkimien yhteydessä on valkoiset ledit näppäinten valaisemiseksi.

G710+:n näppäinhatut ovat läpikuultavan valkoista ABS-muovia, joka on maalattu joko mustaksi tai hopeanväriseksi. Merkinnät on valmistettu ilmeisesti laserilla näppäinhattujen pintaan. Pidemmällä aikavälillä maalin voinee odottaa kuluvan jossain määrin hattujen pinnasta. Näppäinhattujen sisäpintaan Logitech on sijoittanut kumisen vaimennusrenkaan, jonka tarkoituksena on vaimentaa melua näppäintä pohjattaessa. Ero ei ole merkittävä, mutta näppäimen pohjaamisääni on hieman pehmeämpi renkaan ollessa paikallaan.

G710+:n takareuna on lähes pystysuora, lukuun ottamatta muutamia pieniä kulmia ja taitteita. Mielenkiintoisin osuus löytyy keskeltä, sillä kiinteän USB-kaapelin vieressä tarjolla on yksi USB 2.0 -liitäntä hiiren tai muun oheislaitteen liittämiseksi. Liitännän sijoitusta olisi tosin voitu miettiä hieman tarkemmin, sillä nykyisessä paikassa pienessä kuopassa sen operointi sokkona on jossain määrin kömpelöä.

Kumipintaisen USB-kaapelin pituus on noin kaksi metriä ja se jakautuu loppupäästään kahteen haaraan, joista kummankin päässä on oranssit liittimet. Liittimistä toinen on tarkoitettu itse näppäimistölle ja toinen lisä-USB-liitännälle. Kaapelin niputtamista varten siihen on kiinnitetty pieni tarranauhaside.

G710+:n taustapuoli on mattapintaista mustaa muovia ja se on koristeltu kolmion muotoisilla syvennyksillä. Syvennyksistä keskimmäiseen on sijoitettu näppäimistön tyyppikilpi. Muovinen rannetuki kiinnittyy näppäimistön pohjan etureunaan kahdesta kohdasta pienillä muovikynsillä. Kynsien irrottaminen näppäimistöstä saattaa olla hieman hankalaa suuremmilla sormilla. Rannetuen pohjasta löytyy kolme pientä kumitassua liukumisen estämiseksi.

Kumitassut löytyvät myös näppäimistön pohjan joka nurkasta. Tassut ovat varsin suurikokoiset ja tukevatekoiset, joten G710+:n pitäisi pysyä pöydän pinnassa kovemmassakin menossa. Tarvittaessa näppämistön takareunaa saa korotettua käännettävien muovijalkojen avulla, mutta niiden kärjestä ei löydy liukuesteitä. Tyyppikilven oikealla puolella kulkevat johtourat sekä samassa linjassa rannetuen etureunassa sijaitseva kolo jäivät merkitykseltään toimitukselle hieman mysteeriksi, mutta ne mahdollistavat joka tapauksessa kaapelin vetämisen siististi näppäimistön takaa etupuolelle.

G710+:n näppäinten valkoisesta taustavalaistuksesta löytyy siis viisi säätövaihtoehtoa, joista yhdessä valot on sammutettuna. Lisäksi käyttäjällä on mahdollisuus säätää WASD- ja nuolinäppäinten kirkkautta erillään muista näppäimistä. Kirkkaimmillaan valaistus on vähintäänkin riittävä, mutta onneksi käyttäjä voi säätää kirkkautta makunsa mukaan. Pimeässä G-näppäimet erottuvat muista niiden oranssin kehyksen vaimean hehkun ansiosta.

Ohjelmistona G710+:n kanssa käytetään Logitech Gaming Software -sovellusta, jonka uusimman version voi ladata valmistajan kotisivuilta. Sovelluksen ulkoasu on tyylikkään tummansävyinen ja sen perusnäkymässä on suuri käytössä olevan näppäimistön kuva sekä oikeaan alareunaan sijoitetetut kuvakkeet. G-näppäinkuvaketta painamalla käyttäjä pääsee muokkaamaan G-näppäimiin tallennettavia toimintoja ja makroja erittäin monipuolisesti, sekä luomaan ja hallitsemaan erilaisia näppäinprofiileita. Profiileita voi linkittää sovellus- tai pelikohtaisiksi ja ne aktivoituvat automaattisesti niiden käynnistyessä.

 

Sisältö

  1. Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa - kesä 2013
  2. Cooler Master CM Storm Trigger
  3. DasKeyboard Model S Professional
  4. Ducky G2 Pro
  5. Ducky Shine 2
  6. Logitech G710+
  7. Matias Quiet Pro
  8. Thermaltake Meka G-Unit
  9. Loppuyhteenveto