Uusimmat

Thermaltake Meka G-Unit

12.08.2013 20:35 Muropaketin toimitus

Taiwanilaisen Thermaltaken pelituotemallisto kantaa nimeä Tt eSPORTS ja se sisältää myös neljä eri mekaanista näppäimistömallia variaatioineen. Saimme viime hetkillä vertailuun mukaan Meka G-Unit -mallin, jonka oli tarkoitus olla valaistu Illuminated-versio, mutta joka osoittautui lopulta perusmalliksi. G-Unit sijoittuu Meka-malliston yläpäähän ominaisuuksiensa puolesta ja siitä on saatavilla musta, valkoinen ja vihreä sekä punaisella taustavalaistuksella varustettu versio. G-Unitissa käytetään mustia Cherry MX -kytkimiä, lukuun ottamatta erillistä Red Switch Edition -versiota. G-Unitin perusversion saatavuus on Suomessa varsin hyvä ja Muropaketin hintavertailun mukaan sen hinta on edullisimmillaan noin 90 euroa. Testikappaleen toimitti Thermaltake.

Meka G-Unit on pakattu varsin näyttävään puna-mustaan laatikkoon, jonka kansi on kuvitettu tuotekuvan ohella liekkejä muistuttavalla oranssilla kuvioinnilla. Laatikon kannen alta paljastuu näppäimistön ohjelmistoon perehdyttävä kuvitettu pahvi sekä pahvinen kotelo, joka sisältää ohjelmistolevyn sekä ohjeet.

Pakkauksen toimitussisältö on testijoukon laajin. Itse näppäimistön lisäksi mukana toimitetaan tukeva säilytyspussi näppäimistölle, rannetuki, samettipintainen pussi sisältäen USB-kaapelin, takuutiedot, asennusohjeet, ohjelmistolevyn sekä mustan ja valkoisen tarran.

Tt eSPORTS Meka G-Unit on valmistettu hieman karheasta mattamustasta muovista ja sen ulkoasua on piristetty muutamilla punaisilla yksityiskohdilla. Lisäksi ulkomuotoihin on haettu hieman pelimaailmaan sopivaa jykevyyttä pienillä ylimääräisillä kulmilla ja ulkonemilla. Rakenteeltaan G-Unit tuntuu varsin tukevalta ja asialliselta, vaikka pientä vääntymistä onkin kulmista väännellessä saatavissa aikaan. Ulkomitoiksi ilmoitetaan 553 x 271 x 70 mm, joten kyseessä on varsin suurikokoinen näppäimistö.

Muovinen rannetuki on irrotettavaa mallia ja sen rakenne koostuu kahdesta ruuveilla tosiinsa kiinnitetystä puoliskosta. Tuen muoto on tehty tasaisesti etureunaa kohti madaltuvaksi ja sen keskellä on punainen Tt eSPORTS –logo. Tuki kiinnittyy näppäimistön etureunaan muovisilla kynsillä, jotka eivät vaikuta erityisen kestäviltä näppäimistön liikuttelua ajatellen.

G-Unitista löytyy kaikkiaan 104 näppäintä, joissa kaikissa käytetään mekaanisia kytkimiä. Muropaketin testikappaleessa ei ollut skandinaavista näppäinasettelua, joten tiettyjen näppäinten muoto ja sijainti poikkesi Suomessa myytävästä mallista. Valmistaja lupaa G-Unitille 46 näppäimen key rolloverin (46-KRO), joka riittää lähes varmasti joka tilanteeseen.

Näppäimistön yläreunaan on sijoitettu joukko toimintonäppäimiä, joiden läpikäynnin aloitamme oikeasta ylänurkasta. Numpadin yläpuolella on tavallisin näppäimin toteutetut äänenvoimakkuuden- ja taustavalaistuksen säädöt. Lisäksi niiden yläpuolella pitävät majaansa pienet ja lyhytliikkeiset medianäppäimet musiikin ja videoiden hallintaan.

Keskeltä näppäimistön yläreunaa löytyy läpikuultavan punainen Tt-logo, joka on valaistu taustalta. Valaistus ei ole erityisen kirkas, mutta oletuksena se sykkii jatkuvasti hitaalla syklillä. Ainakin itse totesimme ominaisuuden varsin ärsyttäväksi, joten onneksi valo on kytkettävissä pois päältä näppäimistön asetussovelluksen kautta.

Yläreunasta Esc-näppäimen yläpuolelta löytyy makrotoimintojen hallintaan tarkoitetut pienet näppäimet, joilla käyttäjä voi valita kolmen eri makroprofiilin väliltä. Thermaltake kutsuu ominaisuutta hienolla Instant-Switch-System-nimellä. Kaikkiaan makroja on käytössä 3×20 kappaletta, jotka on sijoitettavissa 20 näppäimeen (12 makronäppäintä ja 8 tavallista näppäintä). Makroprofiilinäppäinten vasemmalla puolella on Game Mode –näppäin, jolla näppäimistön Win-näppäimen voi kytkeä pois käytöstä.

Näppäimistön vasemmassa reunassa on kuudessa rivissä ja kahdessa sarakkeessa yhteensä kaksitoista T-näppäintä, joihin käyttäjä voi tallentaa omia makrotoimintojaan. Profiilien ansiosta jokaiseen näppäimeen voi tallentaa kolme makrotoimintoa ja ne tallentuvat näppäimistön sisäiseen 64 kilotavun muistiin. Makronäppäimien ja perusnäppäimistön väliin on jätetty pieni väli, joka voisi kuitenkin olla hieman suurempi, sillä ainakin testijaksolla pikkurilli eksyi välillä Shiftin ja Controlin sijaan T11- ja T12–näppäimille.

G-Unitin näppäinhatut irtoavat ongelmitta tutulla tyylillä ja niiden alta paljastuu mustat Cherry MX –kytkimet. Musta kytkintyyppi on lineaarinen sekä tuntopisteetön ja vaatii melko suuren noin 60 gramman kytkeytymisvoiman. Kyseinen kytkintyyppi on monien pelaajien mieleen, mutta ei toisaalta ole useimpien kirjoittajien makuun.

Suurin osa G-Unitin kytkimistä on valaisemattomia, mutta muutamista pelaamisen kannalta tärkeistä näppäimistä löytyy valkoiset LEDit. Lock-näppäinten merkkivalot on sijoitettu näppäinten etureunassa sijaitsevaan viiruun.

Koska vain osa G-Unitin näppäimistä on valaistu, löytyy näppäinhattuja kahta eri laatua. Toiset ovat läpimustaa ABS-muovia ja valaistut näppäinhatut pinnastaan mustaksi maalattua läpikuultavaa muovia. Materiaalierojen lisäksi myös näppäinhattujen pinnan tuntumassa on eroa, sillä valaistut näppäimet ovat sileämpiä ja läpivärjätyt puolestaan karheampia.

Näppäimistön kulmikas muotoiluteema jatkuu myös takareunan puolella ja liitännät on koottu keskellä sijaitsevaan syvennykseen. Tarjolla on vasemmalta lähtien lueteltuna tietokoneeseen kytkettävän kaapelin micro-USB-liitäntä, kaksi USB 2.0 –liitäntää sekä mikrofoni- ja kuulokeliitännät. Liitäntöjen sijainnista johtuen niiden käyttö vaatii näppituntumalla toimimista. Mukana toimitettavan 1,8 metrisen USB-kaapelin liitin on jostain syystä kulmamallinen ja suojapunoksella päällystetyn kaapelin voi halutessaan kiepauttaa ympäri pohjasta löytyvän uran kautta.

G-Unitin muoviseen pohjaosaan on muotoiltu pieniä syvennyksiä ja tyyppikilpi on sijoitettu pohjan keskelle. Kumitassuja löytyy varsin runsaasti – rannetuesta kolme, näppäimistön etureunasta kolme ja takareunasta myöskin kolme. Myös takanurkista löytyvien koroketassujen päistä löytyy kumit. Pohjan takareunasta löytyy U:n muotoinen johtoura, joka on tarkoitettu ensisijaisesti näppäimistön USB-kaapelia varten. Sen tarkoituksena on ilmeisesti estää liittimen tahaton irtoaminen, jos johtoon kohdistuu vetoa.

G-Unitin näppäinten taustavalaistus on rajattu WASD-, nuoli- ja Numpadin 2, 4, 6 ja 8 -näppäimiin sekä shiftiin, controliin ja välilyöntiin. Valaistuksen väri on valkoinen ja samaa väriä käytetään myös Lock-näppäimiin integroiduissa merkkivaloissa. Taustavalaistuksen kirkkaus on valittavissa kolmesta eri vaihtoehdosta ja lisäksi tarjolla on hitaasti sykkivä sekä täysin sammutettu vaihtoehto. Taustavalaistus ei kirkkaimmillaankaan ole häiritsevä edes pimeässä huoneessa, mutta toisaalta jo himmein vaihtoehto on riittävä vastaavissa olosuhteissa.

G-Unitin asetusten hallintasovellus tuo hieman mieleen CM Storm Triggerin vastaavan tuotoksen. Käyttöliittymässä on varsin runsaasti erilaisia painikkeita, joten saattaa viedä hetken, ennen kuin sen toimintalogiikkaan pääsee sisään. Toimintojen ja makrojen määrittäminen näppäimiin tapahtuu yksinkertaisesti valitsemalla näppäin ruudulta ja asettamalla sille tämän jälkeen toiminto alareunan Key Assignment -laatikosta.

Näppäinprofiileita voi vaihtaa oikeasta yläkulmasta ja lisäksi omia asetuksia voi tehdä sekä normaaliin että pelimoodiin. Oikeassa reunassa sijaitsevaa Macro Key -painiketta klikkaamalla avautuu makrojen luomis ja muokkausikkuna. Sen alapuolella sijaitsee Light Option -painike, jonka kautta käyttäjä voi vaikuttaa näppäimistön valoihin, kuten yläreunan punaisena hehkuvaan Tt-logoon.

 

Sisältö

  1. Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa - kesä 2013
  2. Cooler Master CM Storm Trigger
  3. DasKeyboard Model S Professional
  4. Ducky G2 Pro
  5. Ducky Shine 2
  6. Logitech G710+
  7. Matias Quiet Pro
  8. Thermaltake Meka G-Unit
  9. Loppuyhteenveto