Uusimmat

Yhteenveto

30.04.2015 22:08 Muropaketin toimitus

Vaikka testaamamme kolmikon yhdistävänä tekijänä olivatkin RGB-valaistut mekaaniset näppäinkytkimet, osoittautuivat näppäimistöt positiivisen erilaisiksi toisiinsa nähden. Kaikki ovat päätyneet käyttämään erilaisia näppäinkytkimiä ja myös valaistuksen toteutuksessa on niin teknisellä kuin ohjelmistotasollakin mainittavia eroja. Kaikille kolmelle yhteistä on rajallinen näppäinkytkinvalikoima – Corsairin ostajalla vaihtoehtoja on Suomen markkinoilla yksi, Logitechin ostajalla myöskin yksi ja Razerin ostajalla kaksi. Kaikki RGB-valaistua mekaanista näppäimistöä etsivät eivät siis välttämättä löydä mieluisillaan kytkimillä varustettua mallia.

Corsair on fyysisesti laadukkaimman tuntuinen kokonaisuus, kun taasen Logitech ja Razer eivät täytä välttämättä rakenteellisesti kaikkien odotuksia lähes 200 euron näppäimistöstä. Corsair on myös joukon pienikokoisin, kun taasen Logitech suurin pelaajille suunnatun pullistetun ulkoasun myötä. Razer on kolmikon ainoa, josta ei löydy rannetukea tai erillisiä mediakontrollipainikkeita.

Corsairissa ja Razerissa valaistuksen mahdollisuudet on viety vielä askeleen Logitechia pidemmälle, sillä käyttäjällä on monipuolisemmat työkalut efektien luomiseen ja valaistusmahdollisuuksien hyödyntämiseen osana pelikokemusta. Samalla Corsairin ja Razerin hallintaohjelmistot ovat kuitenkin harmillisen hankalakäyttöisiä, kun taasen Logitechin ohjelmisto on kolmikon selkein.

Vaikka laajat valaistusmahdollisuudet herättäisivätkin kiinnostuksen, saattaa tämän testikolmikon tyyris hinnoittelu tyrehdyttää ostohalut tykkänään. 170-180 euroa näppäimistöstä on paljon ja siitä monivärivalaistuksen lisähinta on valmistajasta riippuen noin 40-80 euroa. Onkin toivottavaa, että tulevaisuudessa lisätarjonta painaa hintatasoa alemmas.

 

Sisältö

  1. RGB-valaistut mekaaniset näppäimistöt testissä
  2. Corsair Gaming K70 RGB
  3. Logitech G910 Orion Spark
  4. Razer Blackwidow Chroma
  5. Yhteenveto