Uusimmat

Katsaus sarjavuoteen 2021: 10 sarjaa, jotka kannattaa katsoa – ja viisi sarjaa, jotka on parasta unohtaa

26.12.2021 12:00 Muropaketin toimitus

Arcane

Sarjavuosi 2021 oli yltäkylläinen, peräti ähkyyn asti. Muropaketissa uusista sarjoista ja kestohiteistä ehdittiin arvioida vain murto-osa. Nyt olemme rankanneet arvioiduista sarjoista ne, jotka olivat katsomisen arvoisia – sekä ne, joihin ei kannata aikaansa haaskata.

Aloitetaan laadulla. Alla on 10 laadukasta tai muuten vain mielenkiintoista sarjaa kuluneelta vuodelta.

1. WandaVision on rohkeinta mitä Marvel Studios on tehnyt – Uusi tv-sarja eroaa edukseen supersankarielokuvista

”Marvel Studion ensimmäinen tv-sarja on mukavan sekopäinen ja tyyliltään jotain aivan muuta kuin yhtiön supersankarielokuvat.”

2. Robert Kirkmanin parhaaseen sarjakuvaan perustuva Invincible toimii myös tv-sarjana

”Amazonista löytyvä Invincible-sarja on tämän hetken kiinnostavin supersankariseikkailu.”

3. Kate Winslet loistaa HBO Nordicin rikossarjassa Mare of Easttown

”HBO Nordicin uuden rikossarjan pääosaa esittää Oscar-palkittu Kate Winslet. Mare of Easttown kertoo pikkukaupungin etsivästä, joka alkaa selvittää nuoren naisen katoamista ja toisen murhaa samalla kun tasapainottelee oman elämänsä haasteiden parissa.”

4. Star Wars: Visions on Disney+:n raikas ja rohkea uutuussarja, jota ei lapsille kannata näyttää

”Animena toteutettu Star Wars: Visions on pirteän omaperäinen Star Wars -sarja, mutta suunnattu vain kovimmille faneille. Ensimmäinen tuotantokausi löytyy nyt kokonaisuudessaan Disney+:sta.”

5. Uusi Foundation-tv-sarja vain raapaisee scifi-klassikon pintaa, mutta näyttää kertakaikkisen upealta

”Isaac Asimovin Säätiö-kirjoihin pohjaavan ja jättibudjetilla tehdyn Foundation-tv-sarjan ensimmäinen kausi tuntuu pitkältä prologilta. Laura Birn loistaa epätasaisessa tieteiseepoksessa vaikeassa roolissaan.”

6. Reservation Dogs on vuoden tv-tapauksia – Taika Waititin uusi sarja pelastaa synkimmänkin syyspäivän

”Draamaa ja komediaa yhdistävän Reservation Dogs -tv-sarjan kaikki päähenkilöt, käsikirjoittajat ja ohjaajat ovat Yhdysvaltain alkuperäiskansoihin kuuluvia ihmisiä.”

7. Uutta Dr. Brain -tv-sarjaa voi suositella Squid Game -faneille, mutta myös älykkään scifin ystäville

”Mestariohjaaja Kim Jee-woon ensimmäinen tv-sarja on korkealentoista scifiä, joka sekoittaa tieteistarinaan myös kauhua. Kuudesta jaksosta koostuvaa sarjaa voi suositella Squid Game -faneille, jotka haluavat aloittaa matkansa valtavan laajaan korealaistuotantojen maailmaan.”

8. Netflixin uusi Arcane-sarja todistaa, että elämme loistavien peliaiheisten sarjojen aikakautta

”Pitkään peleistä ja pelisarjoista ammentaneiden elokuvien ja sarjojen taso vaihteli surkeasta korkeintaan kohtalaiseen. Nyt Riot Gamesin uusi Arcane todistaa jälleen, että tilanne on muuttunut, ja pelien pohjalta osataan vihdoin tehdä erinomaista tv-viihdettä.”

9. Dexter: New Blood ei petä tv-sarjan vanhoja faneja – Sarjamurhaaja on tehnyt hienon paluun juurilleen

”Moraalinen sarjamurhaaja Dexter Morgan (Michael C. Hall) palaa lähes 10 vuoden jälkeen uudessa sarjassa Paramount+ -palvelussa. Dexter: New Blood pyrkii korjaamaan alkuperäisen sarjan katastrofaalisen huonon lopetuksen.”

10. The Witcherin toisella kaudella Netflix-sarja pääsee kunnolla vauhtiin

”Henry Cavill, Anya Chalotra ja Freya Allan palaavat tuttuihin rooleihinsa Geraltina, Yenneferina ja Cirinä Netflixin The Witcher -sarjan toisella tuotantokaudella, joka on ykköskautta suoraviivaisempi.”

Ja sitten vielä viisi sarjaa, joihin ei kannata aikaansa haaskata…

1. Netflix kierrättää kuluneita ideoita Tribes of Europa -scifi-sarjassa, joka ei tunnu loppuvan koskaan

”Tribes of Europaa mainostetaan Dark-sarjan tekijöiden uutuutena. Sillä onkin samat tuottajat, mutta muuta yhteistä tällä bulkkimössöllä ei ole aivot nyrjäyttäneen Darkin kanssa.”

2. The Irregulars -sarjan alku on niin sekava, että teki mieli jättää kesken

”Netflixin uusi mysteerisarja The Irregulars sijoittuu Sherlock Holmesin maailmaan viktoriaanisessa Lontoossa. Pääosassa eivät kuitenkaan ole Holmes ja tohtori Watson, vaan heitä yliluonnollisilta tuntuvissa tapauksissa auttava teiniryhmä.”

3. Kiroilu ja päälleliimattu seksi eivät pelasta Joss Whedonin uutta The Nevers -tv-sarjaa

”Joss Whedon toistaa taas samoja vanhoja ideoitaan HBO:n The Nevers -sarjassa, joka on sekoitus Buffy The Vampire Slayeria, X-Meniä ja The League of Extraordinary Gentlemenia.”

4. Netflixin Jupiter’s Legacy on sietämättömän huono sarja, joka tuntuu melkein kidutukselta

”Mark Millarin saman nimiseen sarjakuvaan perustuva Jupiter’s Legacy on taas yksi malliesimerkki Netflixin liukuhihnakuonasta.”

5. Y: The Last Man on taas yksi surkea tv-sarja, joka perustuu loistavaan sarjakuvaan

”Y: The Last Man -sarja saa alkuperäissarjakuvan fanin raivon partaalle. Lähdemateriaalia tuntemattomalle sarja on täysin yhdentekevää bulkkia.”

Muropaketin uusimmat