Uusimmat

Chadwick Boseman oli Black Panther 2:n aikaan jo niin sairas, ettei pystynyt edes lukemaan käsikirjoitusta

11.11.2022 09:21 Muropaketin toimitus

Chadwick Boseman sai Black Panther -jatko-osan kässärin luettavakseen vain muutama viikko ennen kuolemaansa.

Ohjaaja Ryan Coogler kertoo Varietyn jutussa saaneensa Black Panther 2 -elokuvan ensimmäisen käsikirjoitusversion valmiiksi ennen Chadwick Bosemanin kuolemaa elokuussa 2020. Näyttelijä ei kuitenkaan saanut sitä luettua.

Coogler kertoo lähettäneensä kässärin Bosemanille, jotta he voisivat keskustella siitä. Näyttelijä ehti kuolla, ja ohjaaja ei pysty vieläkään puhumaan asiasta.

”Hän ei ollut lukenut sitä ennen kuolemaansa. Sain tietää myöhemmin, että… En pysty puhumaan tästä, minun on helpompi kirjoittaa ajatukseni ylös.”, Coogler sanoo.

Variety ei julkaissut ohjaajan kirjaamia mietteitä, mutta juttu paljastaa Bosemanin olleen tuossa vaiheessa jo niin huonossa kunnossa, ettei hän enää kyennyt edes lukemaan. Hän sai käsikirjoituksen haltuunsa vain muutama viikko ennen kuolemaansa.

Black Panther: Wakanda Forever sai Muropaketin arvostelussa kolme tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Mikäli MCU:n nelosvaihe on tuntunut tussahdukselta, on Black Panther: Wakanda Foreverista turha odottaa sille loistokasta lopetusta. Elokuvan valmistuminen on varmasti ollut tärkeää sen tekijöille. Katsojana en kuitenkaan voi sanoa samaa vaan tähyilen jo Marvelin loppumattomalta tuntuvan valkokangassaagan viidenteen vaiheeseen ja Kangin saapumiseen.”

Arvostelu | Black Panther: Wakanda Forever on jatko-osa elokuvalle, jota ei ikinä tehty