Uusimmat

Netflix-pomo puolustaa törkyvitsejä, eikä jaksa kuunnella mielensäpahoittajia: ”Hyvän maun rajat pitää aina välillä ylittää”

30.05.2022 10:29 Muropaketin toimitus

Ted Sarandos

Dave Chappellen ja Ricky Gervaisin kaltaiset rääväsuukoomikot ovat suututtaneet osan Netflixin käyttäjistä räävittömillä vitseillään, mutta suoratoistojätin toimitusjohtaja ei ole mielensäpahoittajista moksiskaan.

Netflixin toimitusjohtaja Ted Sarandos on puolustanut koomikoiden sananvapautta tuoreessa haastattelussaan. Sarandosin mukaan Netflixillä ei ole aikeita jatkossakaan siistiä sisältöään täysin puhtoiseksi. Tämä on linjassa taannoin julkisuuteen vuotaneen muistion kanssa. Siinä Netflixin työntekijöille linjattiin, että jos ei julkaistava materiaali miellytä, voi aina vaihtaa työpaikkaa.

Netflixin sisäinen muistio vuoti julkisuuteen: “Jos sisältömme ei miellytä, tämä ei ehkä ole oikea työpaikka sinulle”

”Mielestäni amerikkalaiselle kulttuurille sananvapaus on hyvin tärkeä asia. […] Tarjoamme ohjelmia monille erilaisille ihmisille, joilla on erilaiset mielipiteet, maut ja tyylit, emmekä silti tee kaikkea kaikille. Haluamme tarjota jotakin kaikille, mutta kaikki ohjelmat eivät sovi kaikille”, Ted Sarandos linjasi The New York Timesille hiljattain.

Netflix-pomo myös linjasi, että koomikot tunnistavat hyvän maun rajat vain ylittämällä ne aina silloin tällöin.

”Kukaan ei voi väittää, etteikö Dave Chappelle tekisi tarkkaan mietittyä tai fiksua sisältöä. Kaikki eivät vain ole hänen kanssaan samaa mieltä asioista”.