Tänään Netflixissä: Annihilation on yksi parhaista tänä vuonna julkaistavista elokuvista

12.03.2018 06:30 | Muropaketin toimitus

Jeff VanderMeerin Hävitys-romaaniin pohjautuvan Annihilationin piti alkujaan saada Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa, mutta ensiesitys tapahtuukin monen muun maan tavoin Netflixissä.

Alex Garlandin (Ex Machina) ohjaama Annihilation on genreltään scifiä, mutta edustaa ihan eri sarjaa kuin vaikkapa Netflixissä taannoin julkaistut Bright ja Mute.

Muropaketin arvostelussa tänään Netflixin ohjelmistoon saapuva Annihilation sai vuolaat kehut. Aki Lehti rankkasi sen jo nyt yhdeksi vuoden 2018 parhaista elokuvista.

Lehti totesi Natalie Portmanin tähdittämästä elokuvasta muun muassa seuraavaa:

”Annihilation on valmistunut jo pari vuotta sitten. Testiesityksissä elokuva ilmeisesti meni katsojilta yli hilseen ja studio tahtoi sitä muokattavan helppotajuisemmaksi. Ohjaaja-käsikirjoittaja Garland ei onneksi suostunut moiseen ja niin leffa päätyi Netflixiin. Räjähdyksiä ja mäisketta on turha odottaa, mutta ei Annihilation ole mitenkään vaikea elokuva. Se on lumoava yhdistelmä fiksua scifiä ja kauhua. Lopputulos näyttää sekoitukselta Stanley Kubrickia ja David Cronenbergia. Body horrorin ja scifin yhdistelmä tarjoaa välillä sietämättömän rajoilla käyvää ahdistusta, uskomattoman kauniita kuvia ja kauheuksia, joista ei pysty tai edes haluaa irrottaa katsettaan sekunniksikaan.”

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu: Netflixin Annihilation-scifi-elokuva on lumoava mestariteos