Selitetty: Tämän takia John Connor SPOILERI uuden Terminator-elokuvan alussa

06.11.2019 07:01 | Muropaketin toimitus

Sisältää juonipaljastuksia elokuvasta Terminator: Dark Fate.

Tim Millerin ohjaama Terminator: Dark Fate sai ensi-iltansa viime viikolla. Terminator 2:n jälkeen julkaistut Terminator-elokuvat juonijatkumosta hylkäävä elokuva on suoraa jatkoa James Cameronin vuonna 1991 ohjaamalle Judgment Daylle, mutta se tekee suuren muutoksen tuttuun juonikuvioon.

Terminator: Dark Fate nimittäin paljastaa heti alkumetreillä, että maailman pelastava sankarihahmo John Connor onkin kuollut. Heti sen jälkeen, kun hänen onnistui äitinsä Sarah Connorin kanssa pelastaa maailma tuomiopäivältä, hänet tappoi Arnold Schwarzeneggerin näköinen T-800.

The Hollywood Reporterin haastattelussa Miller selittää, että kyseinen päätös tehtiin jotta hahmon arvo säilyisi ja toisaalta saataisiin Linda Hamiltonin esittämälle Sarah Connorille syy toimia:

“Sarah Connor ei ole iloinen hahmo. Hän on parhaimmillaan traagisena ja tähän vaadittiin jotain polttoaineeksi. Ei meillä olisi voinut olla Johnia 36-vuotiaana kirjanpitäjänä jossain. Ja oikeasti, kun sitä ajattelee, niin hän olisi ollut pateettinen hahmo miehenä, joka on missannut hetkensä historiassa ja olisi joutunut elämään tavallista elämää sen sijaan, että jos Sarah ei olisi tuhonnut Cyberdynea, hän olisi ollut suuri johtaja. Ei kukaan halua nähdä sellaista.”

Elokuvaan piti Millerin mukaan myös saada uusia sankarihahmoja:

“Voisi ajatella että se olisi kiistanalainen päätös, mutta ei se oikeasti ollut. Meillä oli alkuvaiheessa paljon puhetta siitä, pitäisikö uuden pelastajan olla joku, joka liittyy jollain tapaa Connoreihin. Pitäisikö sen olla Johnin tytär tai joku vastaava. Olin aina sitä vastaan, koska en ole suuri ystävä elokuvien Valittu-ajatukselle. Pidän enemmän siitä, että sankari jollakin tapaa nousee vastustamaan tilannetta, ja että tämä sankari voi olla kuka tahansa. Samaistun tällaisiin ihmisiin paljon enemmän kuin Matrixin Neoon tai King Arthuriin tai vastaaviin. Joten olin aina sen puolella, että tämä henkilö ei olisi liitoksissa Connoreihin ja tulisi valituksi sankariksi kohtalon oikusta.”

Muropaketin uusimmat