Vaarallinen tehtävä 3

05.05.2006 00:00 | Muropaketin toimitus

Salainen agentti Ethan Hunt (Tom Cruise) suorittaa hätäaivokirurgiaa pakohelikopterissa, joka väistelee ohjuksia ja tuulipuiston myllyjä samalla kun yksi ryhmän jäsen vielä roikkuu ovesta ulkona.

Jos pitää tällaisista tilanteista, pitää kolmannesta Vaarallisesta tehtävästä. Se on sitä samaa kamaa kuin aiemmatkin osat, mutta koska kaava ei varsinaisesti tarvitse mitään yllättäviä aineksia, tulos tyydyttää. Mukana on näyttävää toimintaa, sympaattisia sivuhahmoja ja vastustajana mahtavan paha Philip Seymour Hoffman.

James Bond on edelleen tämän genren elokuvien mittatikku. Tällä kertaa Vaarallinen tehtävä kierrättää Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa -elokuvaa, sillä tällä kertaa Hunt on menossa naimisiin. Romantiikkahuttu ei toimi yhtä hyvin kuin rytinä – pitkälti siksi, että Tom Cruise vaikuttaa sillä saralla nykyään lähinnä pelottavalta. Tilannetta ei helpota, että vastanäyttelijä Michelle Monaghan on Katie Holmesin näköinen.

Toisaalta, Cruisen Hunt on himpun inhimillisempi kuin Brosnanin Bond, johon mikään trauma tai kidutus ei ole vaikuttanut enää vuosiin millään tavalla. Ehkä se johtuu siitä, että 007 voi luottaa työyhteisöönsä: kolmessa MI-leffassa on enemmän pettureita kuin koko Bond-kaanonissa.

4/6

Teksti: Jaakko Stenros / V

Vaarallinen tehtävä 3 (Mission: Impossible III)
Ohjaus: J. J. Abrams
Pääosissa: Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames.