Essential yrittää uudelleen, tulossa aivan uudenlainen puhelin

13.10.2018 09:14 | Muropaketin toimitus

Suurella kohulla julkaistu mutta täydelliseksi flopiksi osoittautunut Essential PH-1 on saamassa seuraajakseen jotain täysin erilaista. Androidin alkuperäisiin kehittäjiin kuuluneen Andy Rubinin yritys kehittelee AndroidHeadlines-sivuston mukaan uudenlaista tekoälyä hyödyntävää puhelinta.

Ilmeisesti puhelin ei muistuta lainkaan nykyisiä suurinäyttöisiä malleja. Laitteessa on huhun mukaan vain pieni näyttö ja sen käyttö hoidetaan etupäässä ääntä käyttämällä. Facebookia tai Twitteriä laitteella ei ole tarkoitus selailla, vaan lähettää viestejä ja sähköposteja tai esimerkiksi tehdä kalenterimerkintöjä. Kyseessä on siis samankaltainen laite kuin Amazonin Echo-, tai Googlen Home-älykaiuttimet

Yhtiön ensimmäinen malli PH-1 oli kelpo älypuhelin, mutta ostajat eivät tuntemattoman brändin laitteesta innostuneet – edes merkittävän hinnanalennuksen jälkeen. Essentialin kerrottiin pitkään valmistelleen perinteistä älypuhelinta, mutta hylänneen suunnitelmat ja keskittyvän nyt täysin uudenlaiseen tekoälypuhelimeen.