Uusimmat

Testi  Samsung Galaxy Z Flip5 -puhelin – Paras ominaisuus on aiempaa suurempi etunäyttö

29.10.2023 14:00 Ilari Hauhia

Samsung Galaxy Z Flip5 tarjoaa lippulaivaluokan suorituskykyä ja toimivan taittuvanäyttöisen käyttökokemuksen. Puhelin on jälleen toimiva kokonaisuus, mutta parannukset edeltävään malliin verrattuna ovat silti kohtuullisen rajallisia. 

Samsung on hallinnut taittuvanäyttöisten puhelimien markkinaa Galaxy Z Flip- ja Fold -malleillaan, ja puhelimet ovat ehtineet jo viidenteen sukupolveensa. Vielä muutama vuosi sitten taittuvanäyttöiset puhelimet saattoi nähdä hieman kokeellisina laitteina, mutta nyt niiden kehitys on edennyt jo niin pitkälle, että ne toimivat ainakin Samsungin laitteiden osalta aivan yhtä hyvin kuin tavallisetkin puhelimet.

Samsung Galaxy Z Flip5 on jälleen asteittainen parannus edeltävään malliin verrattuna. Puhelimen merkittävin uudistus on sen huomattavasti suurentunut 3,4-tuumainen kansinäyttö. Lisäksi Galaxy Z Flip5:stä löytyy suorituskykyinen Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri.

Galaxy Z Flip5:stä on tarjolla 256 gigatavun malli 1249 euron suositushinnalla ja 512 gigatavun malli 1369 euron suositushinnalla. Pari kuukautta sitten ilmestynyttä puhelinta myydään kuitenkin jo nyt laajasti alennusmyynneissä, joista sen voi löytää satoja euroja edullisemmalla hinnalla.

Puhelimen suorin kilpailija lienee niin ikään simpukkatyyliin aukeava ja sulkeutuva Motorola Razr. Suorituskyvyn kanssa Galaxy Z Flip5 on samalla tasolla esimerkiksi Galaxy S23 -mallien ja Xiaomi 13 Pro -puhelimen kanssa.

Samsung Galaxy Z Flip5:n paketin sisällä on vain puhelin, SIM-työkalu, USB-C-USB-C-kaapeli sekä pikaopas. Näin laturia pakkauksesta on turha etsiä, eikä mukana ole myöskään suojakuoria.

LUE MYÖS: Testi Samsung Galaxy Z Fold4 ja Galaxy Z Fold5 – Vuosi ja kaksi viikkoa Samsungin taittuvanäyttöisten puhelinten kanssa

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat