Uusimmat

Kamera ja suorituskyky

27.07.2020 11:00 Ilari Hauhia

Kamera ja suorituskyky

Pääkamera todettiin käyttökelpoiseksi jo aiemman OnePlus 8 -pikatestin yhteydessä, eikä se jätä kylmäksi tälläkään kertaa. Kuvat olivat pääsääntöisesti korkalaatuisia ja niiden väritoisto sekä kontrasti olivat kunnossa, varsinkin päivänvalossa. Pääkamera suoriutuu hyvin myös hämärämmissä olosuhteissa, varsinkin jos muistaa käyttää erillistä yötilaa.

Myöskään laajakulmakameran toiminnassa ei ole valittamista. Kuvissa on huomattavissa laajakulmalinsseille ominaista vääristymää, mutta se on pikemminkin ominaisuus kuin vika. Hämäräkuvien kohdalla kannattaa turvautua pääkameraan.

Erilliselle makrokameralle on usein vaikea keksiä käyttöä, ja se on OnePlus Nordinkin tapauksessa kameroista kehnoin. Kuvat eivät ole aina erityisen tarkkoja tai laadukkaita, joskin kameran avulla on mahdollista ottaa myös onnistuneita kuvia jos olosuhteet ovat hyvät.

Etukameroita on kaksi ja myös niiden laatu riittää vähintään sosiaalisen median tarpeisiin. Tavallisen etukameran oheen sijoitetun laajakulmaetukameran avulla on helppo ottaa vaikkapa ryhmäselfieitä tai mahduttaa selfieen enemmän maisemaa.

Videokuvaus onnistuu pääkameralla joko 4K/30fps tai 1080p/60fps -tarkkuudella. Etukameran avulla voi tallentaa jopa 4K/60fps-tasoista videota. Videokuvan laatu on sekin korkea.

Arkikäytössä testattuna OnePlus Nord ei tahmannut edes vaativissa peleissä, kuten Asphalt 8: Airbornessa. Myös esimerkiksi Legends of Runeterra, PUBG Mobile ja Call of Duty: Mobile -pelit toimivat ongelmitta. Hidastelua ei ollut huomattavissa myöskään arkikäytössä tai valikoita selatessa.

Suorituskykytesteissä OnePlus Nordia verrattiin aiemmin testattuihin malleihin – Snapdragon 675:llä varustettuun Motorola One Hyperiin (300 euroa), Exynos 379:llä varustettuun Samsung Galaxy A51:een (379 euroa) sekä Snapdragon 865:llä varustettuun OnePlus 8:aan (699 euroa). Testilaitteena toimineessa OnePlus Nordissa oli 12 gigatavua keskusmuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa, eli se maksaa 499 euroa.

Yleistä suorituskykyä mittaavassa testissä OnePlus Nord sijoittuu huomattavasti Motorolan ja Samsungin puhelimien edelle, mutta se ei odotetusti yllä OnePlus 8:n tasolle.

Graafista suorituskykyä mittaavassa testissä OnePlus Nord on edelleen huomattavasti Galaxy A51:tä ja One Hyperiä tehokkaampi, mutta Snapdragon 865:llä varustettu OnePlus 8 hiihtää jälleen kaukana edellä.

Geekbench 5 -testin osalta vertailukelpoisia tuloksia One Hyperin tai Galaxy A51 -puhelimien osalta ei ollut saatavilla. OnePlus Nord ei saa OnePlus 8:aa kiinni.

Muistien nopeutta testaavassa Androbench 5:ssä asetelma pysyy tuttuna. OnePlussan puhelimet ovat edellä, muut tulevat perässä.

Myöskään Antutu ei tuo mukanaan yllätyksiä. OnePlus 8 on testijoukon ylivoimaisesti nopein, mutta OnePlus Nord pesee muut kilpakumppanit.

Akkukestossa 4100 milliampeeritunnin akulla varustettu OnePlus Nord on 90 hertsin virkistystaajuudellakin käytettynä pitkäkestoisempi kuin Samsungin tai Motorolan mallit. OnePlus Nord pesee 90 hertsin virkistystaajuudella täpärästi myös OnePlus 8:n.

Hyvä akkukesto on havaittavissa myös arkikäytössä. Virtaa riittää helposti päiväksi, vähäisellä käytöllä myös kahdeksi. WarpCharge-pikalataus lataa akun akun tyhjästä noin 70 prosentin tienoille puolessa tunnissa, joten akun täyttäminen on nopeaa vaikka se pääsisikin ehtymään. Täyteen akku latautuu noin tunnissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat