UUSIMMAT

Liikuntakäyttö

18.03.2020 19:00 | Ilari Hauhia | 1

Liikuntakäyttö

Lenkillä Xiaomi Amazfit GTS toimii kohtuullisen hyvin. GPS:n mittaama matka on hyvin linjassa älypuhelimen antaman tuloksen kanssa. Matkan mittaus käynnistyy kuitenkin ikävän hitaasti ja siihen voi kulua muutamista kymmenistä sekunneista jopa minuutteihin.

Ranteesta mitattu sykekäyrä vastaa pitkälti verrokkilaitteena toimineen Huawei Watch GT 2:n antamaa tulosta. Ranteesta mitattu syke ei ole koskaan yhtä tarkka kuin sykevyöllä mitattu tulos, mutta tavallisella tasaisella nopeudella juostulla lenkillä sykekäyrä on yleensä kohtuullisen luotettava.

Sen sijaan nopeassa, kovassa ja lyhytkestoisessa harjoittelussa, kuten intervallijuoksussa, lyhyen matkan sprintissä tai kuntosaliharjoittelussa ranteesta mitattu tulos ei ehdi mukaan sykekäyrän nopeaan vaihteluun. Tällaisen harjoittelun sykemittaukseen kannattaakin hankkia sykevyön avulla mittaava sykemittari tarkkuuden takaamiseksi, sillä Amazfit GTS:ään ei ole mahdollista yhdistää sykevyötä. Sama hitaus vaivaa toki myös lähestulkoon kaikkia ranteesta mittaavia sykemittareita.

Harjoittelunäkymä on jaettu eri sivuille, joista ensimmäiseltä näkee suorituksen keston, juostun matkan, juoksunopeuden ja sykkeen. Lisäsivuja voi kelata kosketusnäytön tai kellon keskinäppäimen avulla ja niiltä löytyy tietoa esimerkiksi kulutettujen kaloreiden määrästä sekä GPS:n tallentamasta reitistä. Kaikki tärkeimmät tiedot on onneksi saatu koottua ensimmäiselle sivulle, josta ne voi tarkistaa yhdellä silmäyksellä.

Vesitiiviissä ja upotuksen kestävässä Xiaomi Amazfit GTS:ssä on valmiit profiilit juoksun lisäksi myös polkujuoksulle, pyöräilylle, uinnille, kiipeilylle, triathlonille, laskettelulle, tennikselle, jalkapallolle ja yleiselle liikunnalle.

Urheilusuorituksista muodostuneita mittaustuloksia voi selata jälkikäteen Amazfitin sovelluksen kautta.

Mitatut syke- ja nopeuskäyrät piirtyvät helposti luettaville graafeille. Sen lisäksi sovellus kertoo kiinnostavaa ja yksityiskohtaista tietoa muun muassa matkan ylä- ja alamäistä, kulutetuista kaloreista sekä siitä, kuinka kuormittava harjoitus oli. Myös juostu reitti piirtyy kartalle hienosti. Ajan mittaan sovellus kerää kaikki urheilusuoritukset yhdeksi kalenteriksi, josta käyttäjä voi seurata omaa kehitystään ja harjoitushistoriaansa.

Mikäli näytön, jatkuvan sykemittauksen ja push-notifikaatiot pitää pysyvästi päällä ja tekee samalla pari lenkkiä, kestää Amazfit GTS:n akku noin kolme päivää. Mikäli näytön laittaa sammumaan välillä ja muistakin ominaisuuksista karsii hieman, parantaa se huomattavati akkukestoa, jolloin 220 milliampeeritunnin akku kestää helposti yli kymmenen päivää. Tyhjäksi päässyt akku latautuu täyteen noin kahdessa tunnissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöönotto ja käyttäminen
  3. Liikuntakäyttö
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Itse kyllä otan tuon ranneliikeherätyksen pois päältä yöksi, saa myös ajastukselle jos haluaa. Toimintojen järjestystä voi kyllä muuttaa haluamakseen. Nämä siis sen sovelluksen kautta. Napillekin saa toiminnon, joka aktivoituu pitämällä pohjassa, ihan kellosta mahdollista asettaa.

Muropaketin uusimmat