Testissä Google Nexus 6P

27.11.2015 12:16 | Juha Kokkonen

Googlella on ollut Androidin alkuajoista asti tapana julkaista uuden käyttöjärjestelmäversion myötä myös yksi tai useampia Nexus-sarjan laitteita, jotka ovat yleensä olleet kilpailukykyisesti hinnoiteltuja ja varustettu puhtaalla Android-käyttöjärjestelmällä. Googlen Nexus-puhelimien valmistajina ovat kiertäneet lähes kaikki suurimmat älypuhelinvalmistajat, kuten HTC, Samsung, LG ja Motorola. Syyskuun lopulla Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmäversion julkaisun yhteydessä päivänvalon näkivät kaksi uutta Nexus-puhelinta – 5X ja 6P. Samalla kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Google julkaisee kaksi uutta Nexus-puhelinta kerralla.

nexus6p_0

Uusista Nexus-puhelimista suurempi ja kalliimpi – Nexus 6P – on ensimmäinen Huawein valmistama Nexus-laite kautta aikojen. Mallinimen P-kirjain tulee sanasta ”Premium”. Suomessa Nexus 6P:n myynti alkoi marraskuun 9. päivä, mutta sen saatavuus on keskittynyt toistaiseksi lähinnä pienimpään 32 gigatavun tallennustilavaihtoehtoon. Laitteen viralliset suositushinnat ovat 649 (32 Gt), 699 (64 Gt) ja 799 euroa (128 Gt). Muropaketin hintavertailun mukaan Nexus 6P:n 32 gigatavun versio irtoaa edullisimmillaan noin 635 euron hintaan.

Tutustumme tässä artikkelissa Nexus 6P:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, käyttökokemuksiin, suorituskykyyn ja akunkestoon.

nexus6p_1_2

Nexus 6P on pakattu tyylikkääseen pahvipakkaukseen, joka eroaa positiivisesti tyypillisistä toteutuksista. Reunoistaan pyöristetty pahvirasia on kääräisty hopeanhohtoisen kuoren sisään, jonka päällä on tyylitelty suurikokoinen P-logo. Pakkauksen sisältä löytyy puhelimen lisäksi pikakäyttöohje, SIM-korttipaikan avaustyökalu, USB Type-C-liitäntäinen pikalaturi (5 V, 3 A), pidempi USB-kaapeli Type-C-liittimillä sekä lyhyt USB-kaapeli perinteisellä A-tyypin sekä Type-C-liittimellä.

nexus6p_2

Nexus 6P:n pikalaturi on ensimmäinen TaskuMuron toimituksessa vieraillut laturi, jonka johtoliitäntä on uutta USB Type-C -mallia. Toisin sanoen ratkaisu estää varsin tehokkaasti sen käytön vanhempien micro-USB-liitäntäisten puhelimien kanssa, sillä niiden kaapelit eivät sovi laturiin kiinni. Mukana toimitettavan latauskaapelin molemmista päistä löytyy siis Type-C-liitin ja hieman tavallista paksumman kaapelin pituus on noin 115 cm.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä, Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akunkesto
  5. Yhteenveto