Testissä LG G5: ”Yksi markkinoiden parhaista kamerapuhelimista”

25.05.2016 12:47 Juha Kokkonen

lg-g5-0

LG:n asema älypuhelinmarkkinoilla on ollut viime vuosina varsin mielenkiintoinen. Vielä viitisen vuotta sitten se oli varsin pieni tekijä etenkin Suomen markkinoilla ja sen Optimus-sarjan huippumallit eivät aivan onnistuneet vakuuttamaan TaskuMuronkaan toimitusta.

Sitten tuli vuosi 2013 ja G2-malli, joka nousi kertaheitolla vakavasti otettavaksi vaihtoehdoksi Samsungin Galaxy S -sarjalle. LG:n todellinen iskun paikka olisi ollut seuraavana vuonna, kun Samsung epäonnistui Galaxy S5:n kanssa, mutta myöskään uusi LG G3 ei ollut aivan kaikkien kuluttajien mieleen, sillä sen näyttökoko, ulkomitat ja virrankulutus kasvoi edeltäjään nähden.

Koska LG ei onnistunut käyttämään Samsungin heikkoa hetkeä hyväkseen vuonna 2014, oli viime vuonna korjausliikkeen paikka. Valitettavasti hyvästä kamerastaan, kaarevasta näytöstään ja nahkaisesta takakuorestaan huolimatta G4 ei taaskaan onnistunut nousemaan kuluttajien erityiseen suosioon, samalla kun Samsung petrasi omia asemiaan täysin uudistuneella Galaxy S6:lla. Kahden peräkkäisen vuoden jälkeen G4 jäi ilman TaskuMuron toimituksen erityismainintaa.

Älypuhelinmarkkinoita kokonaisuutena tarkasteltaessa LG on luiskahtanut kiinalaisvalmistajien rynnistyksen myötä viimeisen runsaan vuoden aikana ulos kärkiviisikosta. Parhaimmillaan LG:llä on ollut yli viisi prosenttia markkinoista, mutta nyt se kamppailee kärkiviisikon takana paikasta auringossa yhdessä mm. Lenovon ja Xiaomin kanssa.

LG:llä on potentiaalia käytössään, mutta viimeaikoina se viimeisin puristus on jäänyt käyttämättä. Korealaisjätin tämänvuotinen ase markkina-aseman parantamiseksi on uusi G5-malli, jonka se julkisti helmikuun lopulla MWC 2016 -tapahtumassa Barcelonassa. Laitteen myynnin piti alkaa Suomessa huhtikuun puolivälissä, mutta se lykkääntyi lopulta toukokuun taitteeseen. G5:n suositushinta Suomessa on 699 euroa ja ainakin toistaiseksi hintataso näyttäisi olevan melko pitkälti suositushinnan luokkaa.

Tutustumme tässä artikkelissa G5:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, LG UX -käyttöliittymän uusimpaan versioon sekä suorituskykyyn ja akunkestoon.

lg-g5-1

LG toimittaa G5:n kekseliäässä pakkauksessa, josta jää positiivinen ensimielikuva. Paketin ulkokuori on pelkistetyn valkoinen ja siinä on ainoastaan puhelimen ääriviivat sekä G5-logo. Tukevarakenteinen vihreä rasia vedetään ulos kuoresta ja se imitoi samalla hauskasti puhelimen irrotettavaa alaosaa, johon tutustumme tarkemmin hieman myöhemmin.

Testikappaleemme pakkauksesta löytyi USB Type-C-kaapeli, pikalaturi (9 V, 1,8 A) sekä korttipaikan irrotustyökalu. Myyntikappaleiden mukana tulee luonnollisesti myös käyttöohjeet sekä TaskuMuron lukijoiden kertoman mukaan myös valkoiset tulppamalliset kuulokkeet.

Sisältö

  1. Esittely & pakkaus
  2. Muotoilu, rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Ohjelmisto, suorituskyky, akunkesto, loppusanat