Uusimmat

Testissä LG G7 ThinQ -puhelin – Miellyttävä käyttää, katsoa ja kuunnella

08.07.2018 12:00 Osku Kannisto

LG haluaa palata puhelinten kuninkuusluokkaan uudella G7 ThinQ -mallillaan. Puhelimen suunnittelussa on keskitytty perusasioihin, joita höystetään näyttävällä muotoilulla, huippuominaisuuksilla ja tekoälyllä.

LG:n menestys kotimaisilla mobiililaitemarkkinoilla ei ole ollut huikea. Maailman mittakaavassa valmistaja on varteen otettava peluri, joka panostaa puhelinten kehitykseen ja haluaa tarjota käyttäjilleen mukavan käyttökokemuksen ohella suorituskykyä ja uusimpia ominaisuuksia.

LG G7 ThinQ on valmistajan lippulaivamalli, joka sijoittuu hintaluokaltaan selkeästi keskiryhmän yläpuolelle. Sen sisältä löytyy uusinta rautaa ja mallin kehutaan keskittyvän perusasioihin, jotta puhelimen arkikäyttö olisi mahdollisimman vaivatonta ja miellyttävää.

Laite sijoittuu hinnaltaan huippumallien luokkaan. Hinnaltaan varteen otettavia kilpakumppaneita sille ovat Samsungin Galaxy S9, Huawei P20 Pro sekä Apple iPhone 8. Mielenkiintoista on verrata laitetta myös hyvin samoilla spekseillä ja raudalla varustettuun OnePlus 6:een.

Speksien osalta G7 ThinQ on erinomaisesti ajan tasalla. Suorittimena on Qualcommin tämän hetken nopein Snapdragon 845, ja grafiikasta huolehtii Adreno 630 -piiri. Takapuolelta löytyy kaksoiskamera ja etupuolelta selfie-kamera erittäin laajalla kuvakulmalla.

Puhelimen nimessä ThinQ viittaa LG:n käyttämään tekoälyyn. Kyseessä on kotikäyttöön suunnattu avoin ratkaisu, jota käytetään tulevaisuudessa valmistajan muissakin laitteissa. ThinQ:n avulla arkielämästä pyritään tekemään yksinkertaisempaa laitteiden (puhelin, tv, pesukone, jääkaappi) kommunikoidessa keskenään entistä itsenäisemmin.

Tekoälyä on hyödynnetty kameran yhteydessä. AI CAM tunnistaa kohteita 19 kategorian pohjalta ja säätää kuvan optimiksi kohteen perusteella. Tekoälyä hyödynnetään lisäksi hämäräkuvissa yhdistämällä vierekkäisten pikselien tietoa keskenään.

Uutuutena G7 tukee Google Lens -älykameraa. Se toimii yhdessä Google Assistantin ja Photos -kuvapalvelun kanssa. Tekoälyn avulla Lens tunnistaa käyttäjän opastamana kuvista tekstiä ja kohteita, joiden avulla voi etsiä lisätietoja ja uutisia suoraan Googlen hakumoottorien avulla. Google Assistant puolestaan poimii käyttäjän puhekomentoja jopa viiden metrin päästä. Ominaisuuksien käyttökelpoisuus Suomessa on kuitenkin varsin rajallinen.

Puhelimen pakkauksesta löytyy 16 watin pikalaturi sekä alle metrin mittainen USB-A – USB-C –latauskaapeli. Lisäksi mukaan on pakattu edullisemmista kilpailijoista usein puuttuvat langalliset kuulokkeet.

Testissä käydään läpi perusteellisesti puhelimen ominaisuudet sekä käyttömukavuus. Laitteen suorituskyky mitataan testisovelluksilla ja tarkistetaan myös käytännössä. Kamerasta käydään läpi kuvanlaadun ohella automatiikan toiminta, tekoälyominaisuudet, manuaalitilan käyttö sekä tarkistetaan erilaiset mahdollisuudet videokuvauksessa. Näiden pohjalta saadaan selkeä käsitys puhelimen soveltuvuudesta tehokäyttäjälle sekä tekoälyn tuomasta lisähyödystä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet ja käyttö
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto 
  5. Yhteenveto