Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto 

08.07.2018 12:00 Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Verrokeiksi LG G7 ThinQ:lle otimme OnePlus 6 sekä Huawei P20 Pro -puhelimet. OnePlus sisältää pitkälti samaa rautaa kuin LG (Qualcomm Snapdragon 845 -suoritin ja Adreno 630 -grafiikkapiiri), mutta se on hinnoiteltu reilusti edullisemmaksi. Huawei P20 Pro on LG:n kanssa saman hintainen, joten vertailu siihen on mielenkiintoista. P20 Pro’n suorittimena on valmistajan oma Kirin 970 ja grafiikkapiirinä Mali-G72 MP12.

Ensimmäisissä mittauksissa laitteet asettuvat vastakkain kiinteän tallennustilan luku- ja kirjoitusnopeuksia mittaavalla Androbench 5 -sovelluksessa. LG pärjää hyvin testissä, eikä nopeuseroja tavallisessa käytössä muihin testilaitteisiin pysty huomaamaan, vaikka Huawei erottuu edukseen pienten tiedostojen satunnaiskirjoituksessa. Sisäisen muistin käytöstä ei aiheudu hidastuksia arkikäyttöön millään testilaitteella.

Prosessorien kuormitusta testaavassa Geekbench 4 -sovelluksessa Huawei jää selkeästi Qualcomm-suorittimeen luottavalle kaksikolle. Tulokset edustavat tämän hetken huippulukemia puhelinmaailmassa.

Graafista suorituskykyä mittaava Antutu sekä käytännön pelinopeutta arvioivassa GFXBench testeissä LG pärjää mainiosti. Varsinkin GFXBenchillä saadut framerate-tulokset viestivät G7:n soveltuvuudesta pelikäyttöön erinomaisesti, kunhan natiiviresoluutiosta hieman tinkii.

Puhelimen peruskäyttöä simuloiva PCMark kertoo Snapdragon 845:n raa’asta tehosta. Sekä LG että OnePlus ovat tämän hetken kärkeä. Huawei jää omalla piirillä kaksikon taakse, mutta näin nopeilla laitteilla käytännön eroja on hankala edes huomata.

Käytännön nettiselausta ja javascriptin toiminnan nopeutta testaavan Sunspider-testin perusteella LG on erinomainen ja tämän hetken nopeimpia puhelimia. Nopeuseroa Huaweihin kertyy noin 20 prosenttia. OnePlus on käytännössä LG:n kanssa samalla viivalla.

Pelit toimivat testeissä erittäin hyvin. Asphalt Airborne 8 näytti huikean hyvältä tarkalla ja kirkkaalla näytöllä, eikä kuvanpäivityksessä havainnut mitään nykimisiä. Äänet toistuivat tukevasti stereona. Jos puhelinta puristi laidoista, vaimenivat äänentoisto valitettavan paljon. Täydelle kuvaruudulle skaalautuvissa peleissä terävät kulmat haukkasi pois näytön pyöreäreunainen muotoilu.

Kokonaisuutena LG G7 ThinQ on mittausten perusteella tämän hetken nopeimpia puhelimia. Puhelinta on mukava käyttää selailu- ja some-käytöstä raskaimpiin peleihin. Mahtavan suorituskyvyn perusteella puhelimen käyttöikä on hyvä. Pitkää käyttöikää puoltaa myös puhelimen saama mil-std-810g -käyttöluokitus, jonka perusteella puhelin kestää pitkäaikaista käyttöä hankalissakin olosuhteissa ja käyttötilanteissa.

LG G7 ThinQ -puhelimen akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia. Akkukesto vastaa nykypäivän vaatimuksiin käytännössä yhden päivän ajan, joten laturi kannattaa muistaa pakata reissuille mukaan. Lataukseen käytetään USB-C-liitintä. Lasikuorinen puhelin tukee langatonta latausta, mutta siihen soveltuvaa laturia ei pakkauksessa ole mukana.

Testeissä puhelimella pärjäsi normaalikäytössä päivän. Aktiivisessa sometuksessa, pelailussa ja videokuvauksessa akkua piti ladata jo illalla. Geekbenchin akkumittauksen tuloksena kuusi tuntia ja 33 minuuttia on hyvä. Hyvin kevyessä kesäkäytössä G7 kestää kaksikin päivää, mutta vähäisen käytön ei tulisi olla tämän puhelimen potentiaalisen ostajan mielessä.

Pikalataus ei aivan pärjää tämän hetken tehokkaimmille kilpakumppaneille – varsinkin huomioiden akun kapasiteetin. 50 prosentin akunvaraus saavutetaan tyhjästä noin 40 minuutissa. 80 prosentin lataukseen kuluu noin tunti. Täyteen lataukseen vaaditaan kymmenen minuuttia vaille kaksi tuntia. Erot ovat kuitenkin pieniä kaikkien muiden kuin aktiivisempien tehokäyttäjien silmissä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet ja käyttö
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto 
  5. Yhteenveto