Käyttöliittymä, suorituskyky & akunkesto

20.07.2016 13:18 | Juha Kokkonen | 26

Android 6.0.1 Marshmallow & Oxygen OS 3.2.1 -käyttöliittymä

OnePlus 3 julkaistiin yrityksen oman Oxygen OS -käyttöliittymän kolmosversiolla, joka perustuu Android 6.0 Marshmallowiin. Uusin 3.2.1-versio julkaistiin kesä-heinäkuun taitteessa ja se toi mukanaan muutamia odotettuja parannuksia, kuten näytön sRGB-väriprofiilin sekä korjauksia muistinhallintaan. Myös edeltäjämalli OnePlus 2:ssa käytettiin Oxygen OS:ia ja peruslähtökohdat ovat uudessa mallissa samat – käyttöliittymä on pidetty lähes vakio-Androidin kaltaisena, mutta soppaan on lisätty muutamia lisätoimintoja ja parannuksia. Ylimääräisiä sovelluksia ei ole mukana laisinkaan, vaan puhelin luottaa pelkästään Googlen vakiosovelluksiin. Resepti on hyvä ja vaikka se ei olekaan juuri muuttunut vuoden takaisesta, on lopputulos aiempaa toimivampi.

Oxygen OS 3:n kuvakkeet, kotinäkymä, moniajonäkymä, ilmoitusvalikko, sovellusvalikko ja asetusvalikko ovat kaikki visuaalisesti lähes identtisiä vakio-Androidin kanssa. Mukaan on heitetty kuitenkin pieniä muutoksia, kuten ilmoitusvalikon pikakuvakkeiden muokkausmahdollisuus tai sovellusvalikosta poistettu suosituimpien sovellusten rivi. Moniajonäkymästä OnePlus on poistanut Googlen hakupalkin ja lisännyt alareunaan sovellusten hallinta- ja muistinpuhdistustyökalut. Lisäksi sovelluskorttien ylänurkkaan on lisätty lukkopainike, joka mahdollistaa sovelluksen lukitsemisen niin, että puhelin ei voi pysäyttää sitä taustalla.

OnePlussan omaa käsialaa on myös The Shelf -näkymä, joka löytyy kotinäkymästä oikealle pyyhkäisemällä. Se pitää sisällään paikallisen säätiedon, muistion pikasyöttömahdollisuuden, viiden suosituimman sovelluksen ja yhteystiedon pikakuvakkeet sekä mahdollisuuden lisätä vapaavalintaisia widgettejä pystysuunnassa selattavaan näkymään. Halutessaan käyttäjä voi kytkeä Shelfin kokonaan pois käytöstä kotinäkymän asetuksista.

Viime vuonna OnePlus 2:n kanssa havaitsimme käyttöjärjestelmässä useita pieniä puutteita ja bugeja, mutta OnePlus 3:n tapauksessa ne loistivat lähestulkoon poissaolollaan. Kiinnitimme huomiota lähinnä pariin seikkaan. Ensinnäkin jos puhelimen kytkee äänensäätövalikosta värinälle ja myöhemmin asettaa äänet takaisin päälle, puhelin ei palauta soittoäänen voimakkuutta aiempaan asentoon, vaan jättää sen hyvin hiljaiseksi lähelle äänetöntä. Toinen ja samalla suurempi ongelma liittyi jaettavaan yhteyspisteeseen, joka kaikilla muutamalla testaamallamme kerralla hyytyi muutaman minuutin käytön jälkeen, jumitti puhelimen ja aiheutti uudelleenkäynnistymisen. Lisäksi sieltä täältä löytyy pieniä hölmöjä käännöskukkasia, kuten asetuksissa Alert Slideriä kuvaava ”kolmen asteen vaihto” sekä kamerasovelluksen ”käsikirja”-kuvaustila.

OnePlus 2:n tapauksessa käyttöjärjestelmän päivitysten saapumisnopeuden arveltiin ennakkoon olevan hyvä, mutta kulunut vuosi osoitti toista. Laitteen piti saada Marshmallow-päivitys ensimmäisten joukossa, mutta lopulta sen julkaisu lykkääntyi myöhäiseen kevääseen. Niinpä ei voi kuin toivoa, että OnePlus parantaa päivitystahtiaan OnePlus 3:n kanssa, kun Android 7.0 Nougat julkaistaan loppuvuodesta. Ainakin OnePlussan toimitusjohtajan Carl Pein mukaan yritys on oppinut kuluneen vuoden aikana, että on pystyttävä myös toteuttamaan, eikä vain antamaan aikatauluja. Aika näyttää realisoituvatko suunnitelmat.

Edellä mainittuja pieniä kustomointeja lukuun ottamatta suurin osa OnePlussan tekemistä lisäyksistä löytyy asetusvalikon puolelta. Yksi toimiva ja alusta asti OnePlussan tuotteissa mukana ollut parannus on mahdollisuus muokata navigointipainikkeiden sijaintia, toteutusta (fyysiset tai softanäppäimet) sekä painalluksiin (kaksois, pitkä) liittyviä lisätoimintoja. Näyttöön liittyen tarjolla on eleitä, jotka mahdollistavat puhelimen herättämisen ja sovellusten avaamisen pimeänä olevaa ruutua koskettelemalla. Asetuksista voi myös kytkeä päälle tumman teeman, joka muuttaa kaikki käyttöliittymän valkoiset pinnat mustaksi hyödyntäen AMOLED-näytön virransäästöpotentiaalia. Kotinäkymässä käyttäjä voi puolestaan avata ilmoitusvalikon pyyhkäisemällä keskeltä alas ja Google-haun pyyhkäisemällä keskeltä ylös.

Suorituskyky ja akunkesto

oneplus3-11

OnePlus 3 aloitti testijaksonsa heinäkuun taitteessa ja se vieraili käyttötestissä runsaan parin viikon ajan. Aiemmin mainittuja mobiilitukiasemaan käyttöön liittyneitä kaatumisia lukuun ottamatta muita ongelmia testijakson aikana ei havaittu. Testijaksosta valtaosa suoritettiin Oxygen OS:n 3.1.4-versiolla ja loppuvaiheessa puhelimeen päivitettiin uusin 3.2.1-versio.

OnePlus 3:lta ei voi rautaominaisuuksien perusteella odottaa mitään muuta kuin huipputason suorituskykyä ja sitä se myös pystyy tarjoamaan. Suorituskyky on selvästi kalliimpien high-end-puhelimien tapaan markkinoiden terävintä kärkeä ja nopeasti toimivaa puhelinta on ilo käyttää. Käyttöliittymän siirtymäanimoinnit ovat nopeimpiin kilpailijoihin rinnakkain vertailtuna aavistuksen hitaampia, mutta käytännössä eroa ei huomaa mistään. Sovellusten avautumisnopeus on nopeimpien testaamiemme puhelimien tasolla.

Pelikäytössä Snapdragon 820 -piiri edustaa parasta mitä on tällä hetkellä tarjolla ja Full HD -näyttö helpottaa entisestään grafiikkasuorittimen taakkaa, joten raskaimpienkin pelien voi odottaa pyörivän juuri niin hyvin kuin on nykypäivänä mahdollista. Peli- ja testirasituksessa OnePlus 3 lämpeni yläosastaan kohtalaisen maltillisesti (mittaustemme mukaan noin 35-40 astetta), eikä se täten arviomme mukaan aiheuta epämukavuutta pidemmissäkään pelisessioissa. Havaintojemme mukaan myös suorituskyvyn lasku on lämpenemisen myötä hyvin vähäistä.

Synteettisiin testeihin otimme verrokiksi Samsung Galaxy S7:n, joka käyttää Samsungin omaa Exynos 8890 -järjestelmäpiiriä ja on yksi suorituskykyisimmistä testaamistamme älypuhelimista sekä kaikkien tämän vuoden high-end-puhelimien kilpailija numero yksi. Verrokin tulokset näkyvät sulkeissa. Tähdellä (*) merkityissä kohdissa pienempi tulos on parempi. Kuten tuloksista näkyy OnePlus 3 selättää Galaxy S7:n useimmilla osa-alueilla ollen samalla myös suorituskykyisin Snapdragon 820 -piirillinen puhelin TaskuMuron testeissä tähän mennessä.

oneplus3-testitulokset

 • Androbench 4.0: 419,12/149,74/136,45/17,43 Mbit/s (484,33/143,22/86,68/15,66 Mbit/s)
 • AnTuTu 6.0.1 64bit: 143434 (130909)
 • Geekbench 3 (Single/Multi): 2362/5522 (2126/6413)
 • GFXBench T-rex 1080p ES 2.0 offscreen: 92 FPS (81 FPS)
 • GFXBench Manhattan 1080p ES 3.0 offscreen: 49 FPS (39 FPS)
 • GFXBench Car Chase 1080p ES 3.1 offscreen: 18 FPS (15 FPS)
 • PCMark: 7207 (4782)
 • Sunspider 1.0.2: 607,2 ms (312,6 ms)*
 • Vellamo 3.1: Browser/Multicore/Metal: 5543/3694/3726 (7521/3562/3299)
 • 3DMark Slingshot ES3.1: 2591 (2146)

oneplus3-12

OnePlus 3:n akun kapasiteetti on siltä osin pieni pettymys, että sitä on menty pienentämään kymmenisen prosenttia edeltäjämalliin nähden. Lisäksi laitteen näyttökokoluokka huomioiden akku on nykymittapuulla enintään keskikokoa. Akun koon ja aiemmin tänä vuonna testaamiemme Snapdragon 820 -piirillisten puhelimien pohjalta odotuksemme akunkeston suhteen olivat ennakkoon varsin neutraalit. Testijaksolla puhelin oli vaihtelevassa käytössä, johon kuului rauhallisempia toimistopäiviä sekä aktiivisempia reissupäiviä. Keskimäärin OnePlus 3:n käyttö oli raskaampaa, kuin useimpien aiemmin testaamieni puhelimien kohdalla.

Testijaksolla normaalin arkipäivän (klo 8-24) aikana akun varaus kului täydestä noin 50-60 %:iin, kun näytön päälläoloaika oli noin kahden tunnin luokkaa. Puhelin kohtasi myös monena päivänä varsin raskasta käyttöä, jolloin näytön päälläoloaika liikkui noin 3-4,5 tunnin välimaastossa. Tuolloin akkua oli jäljellä päivän päätteeksi keskimäärin 10-30 %. Kertaalleen testijakson alussa saavutimme yhdellä latauksella jopa huikean 6,5 tunnin näytön päälläoloajan yhdellä latauksella ja päivän päätteeksi jäljellä oli vielä 15 % varaus.

Emme onnistuneet käyttämään OnePlus 3:sta kertaakaan yhdellä latauksella kahden päivän yli, mutta tulosten perusteella sen pitäisi olla kohtalaisen helposti saavutettavissa ainakin hieman kevyemmällä käytöllä (näytön päälläolo 1-1,5 h/vrk). Kertaalleen akku loppui kesken iltaa ennen päivän päättymistä, mutta tuolloin käyttö oli ollut raskaimmasta päästä. Yleisesti ottaen havaitsimme, että yhdellä latauksella selviää melko turvallisesti yhden päivän yli. Totesimme kuitenkin myös sen, että OnePlus 3 ei ole erityisen säästeliäs puhelimen ollessa valmiustilassa, vaan akku tuntuu kuluvan tietyissä määrin tasaisen varmasti käytti sitten puhelinta tai ei.

Käytännön testiemme perusteella OnePlus 3:n akku vaikuttaisi kestävän melko hyvin aktiivista käyttöä, mutta kevyessä käytössä se ei yllä aivan markkinoiden parhaiden tasolle. Testijaksomme sekalaiseen peruskäyttöön kuului mm. teksti- ja WhatsApp-viestittelyä, Twitterin ja Instagramin käyttöä, musiikin kuuntelya Spotifyllä, sähköpostien lukemista, nettiselausta, muutamia puheluita, lyhytjaksoista pelailua ja kameran käyttöä mobiilidatan, WLAN:in ja synkronointien ollessa jatkuvasti päällä.

Yksi OnePlus 3:n mielenkiintoisimmista erikoisominaisuuksista on Dash Charge -pikalataus, joka on käytännössä uudelleenbrändätty Oppon VOOC Flash Charge -pikalataustekniikka. Valmistaja lupaa sen lataavan akun tyhjästä 63 %:iin puolessa tunnissa, joka on kova lupaus, mutta pitää testiemme perusteella varsin hyvin paikkaansa. Yli 90 % varaukseen akku latautuu tunnissa ja tyhjästä täyteen vie alle tunnin ja vartin. Nopeasta latauksesta on oikeasti hyötyä, sillä puhelimeen saa tarvittaessa vaikka kesken päivän nopeasti merkittävästi lisää toiminta-aikaa. Toinen Dash Chargen etu on pikalatauksessa lämpöä tuottavien komponenttien sijoittaminen puhelimen sijasta laturin päähän, jolloin puhelin pysyy viileänä eikä sen suorituskyky kärsi ladatessa. Puhelimen mukana toimitettava Dash-pikalaturi luottaa korkean jännitteen sijaan korkeaan neljän ampeerin latausvirtaan viiden voltin jännitteellä (20 wattia). Tekniikan huonona puolena on se, että OnePlus 3:a ei voi pikaladata muilla kuin Dash Charge -latureilla. Langatonta latausta OnePlus 3:ssa ei valitettavasti ole metallikuoresta johtuen.

Sisältö

 1. Esittely & pakkaus
 2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
 3. Kamera
 4. Käyttöliittymä, suorituskyky & akunkesto
 5. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Äkkiseltään väittäisin, että ainakin itsellä toimii tuplanäpäytyksellä herätys vaikka artikkelissa toisin väitetäänkin.

rakotti

Äkkiseltään väittäisin, että ainakin itsellä toimii tuplanäpäytyksellä herätys vaikka artikkelissa toisin väitetäänkin.

Totta, huomasin itsekin asian vasta eilen ja unohdin korjata artikkeliin. Hieman hämäävästi tuo asetus ei tainnut löytyä näytön asetuksista. Kiitos huomautuksesta :comp:

Auttoiko puhelimeen testijakson aikana tullut päivitys yhteyspisteen toimintaan vai esiintyikö kaatumisia senkin jälkeen?

Mitenkäs tämä suhtautuu Xiaomi mi5 ja vastaaviin verrattuna?
Olis kiva nähdä joku vertailutesti näistä flägship killereistä! Joku viiden edullisen, mutta lippulaivapuhelimen ominaisuuksilla varustetun vertailu olisi mielenkiintoinen.

Miksikö tuohon piti saada joku Dash Charge eikä Qualcomin Quick Chargea, vaikka tuossa on vielä Qualcommin prossu? Tuon OPPO:n mukaan tuolla systeemillä voi ladata 5A asti, mikä on aika järjetöntä ohuella halvalla usbikaapelilla. Kiinnostaisi tietää kys. systeemille tarkoitetun kaapelin specsit.

Heikki63

Auttoiko puhelimeen testijakson aikana tullut päivitys yhteyspisteen toimintaan vai esiintyikö kaatumisia senkin jälkeen?

Itselläni ei ole ollut mitään ongelmia langattoman tukiaseman toiminnassa 3.2.1 ohjelmistoversiolla. Samoin usb-tethering tuntuu toimivan luotettavasti.

Hyvä, totuudenmukainen arvostelu.

fixman

Miksikö tuohon piti saada joku Dash Charge eikä Qualcomin Quick Chargea, vaikka tuossa on vielä Qualcommin prossu? Tuon OPPO:n mukaan tuolla systeemillä voi ladata 5A asti, mikä on aika järjetöntä ohuella halvalla usbikaapelilla. Kiinnostaisi tietää kys. systeemille tarkoitetun kaapelin specsit.

Siitä yksinkertaisesta syystä, että dash charge on parempi. Erilainen akkurakenne mahdollistaa tämän teknologian käytön.

Heikki63

Auttoiko puhelimeen testijakson aikana tullut päivitys yhteyspisteen toimintaan vai esiintyikö kaatumisia senkin jälkeen?

Ei auttanut.

Hannibal_pjv

Mitenkäs tämä suhtautuu Xiaomi mi5 ja vastaaviin verrattuna?
Olis kiva nähdä joku vertailutesti näistä flägship killereistä! Joku viiden edullisen, mutta lippulaivapuhelimen ominaisuuksilla varustetun vertailu olisi mielenkiintoinen.

Xiaomi Mi5 on parhaillaan testattavana ja artikkeli tulee kuun taitteessa. Kyllä sanoisin, että OnePlus 3 on huomattavasti viimeistellympi laite kuin Mi5.

fixman

Miksikö tuohon piti saada joku Dash Charge eikä Qualcomin Quick Chargea, vaikka tuossa on vielä Qualcommin prossu? Tuon OPPO:n mukaan tuolla systeemillä voi ladata 5A asti, mikä on aika järjetöntä ohuella halvalla usbikaapelilla. Kiinnostaisi tietää kys. systeemille tarkoitetun kaapelin specsit.

Dash Charge on Oppon oma pikalataustekniikka ja OnePlus on oppon sisarfirma, joten kai se on heille ollut loogista käyttää "omaa tekniikkaa". Ja onhan tuossa Dash Chargessa/VOOCissa ideaa, kun on nopea eikä haittaa puhelimen suorituskykyä ladatessa. Käsittääkseni laturi tunnistaa onko käytössä Dash Charge/VOOC -yhteensopiva kaapeli ja tarjoaa latausvirtaa sen mukaan. Ja yhteensopivia ovat käsittääkseni valmistajan omat kaapelit. Yleiskaapelilla latausvirta rajoittuu standardin mukaiseen kahteen ampeeriin.

Miksi akku pitäisi saada irti? Itseni ei ainakaan ole ikinä tarvinnut vaihtaa puhelimeni akkua.

Siitä yksinkertaisesta syystä, että dash charge on parempi. Erilainen akkurakenne mahdollistaa tämän teknologian käytön.

Juha Kokkonen

Dash Charge on Oppon oma pikalataustekniikka ja OnePlus on oppon sisarfirma, joten kai se on heille ollut loogista käyttää "omaa tekniikkaa". Ja onhan tuossa Dash Chargessa/VOOCissa ideaa, kun on nopea eikä haittaa puhelimen suorituskykyä ladatessa. Käsittääkseni laturi tunnistaa onko käytössä Dash Charge/VOOC -yhteensopiva kaapeli ja tarjoaa latausvirtaa sen mukaan. Ja yhteensopivia ovat käsittääkseni valmistajan omat kaapelit. Yleiskaapelilla latausvirta rajoittuu standardin mukaiseen kahteen ampeeriin.

Mielestäni olisi parempi toteuttaa pikalataus mieluummin korkean jännitteen, kuin korkean virran avulla siitä syystä, että

Jos U = SUURI,
Silloin I = pieni.
Ja kun R = I^2,
Voidaan todeta että: Mitä pienempi jännite/ mitä suurempi virta (tehon ollessa vakio), sitä isompi resistanssi. Ja mitä isompi resistanssi, sitä enemmän tehoa menee hukkaan.

MummoHD

Mielestäni olisi parempi toteuttaa pikalataus mieluummin korkean jännitteen, kuin korkean virran avulla siitä syystä, että

Jos U = SUURI,
Silloin I = pieni.
Ja kun R = I^2,
Voidaan todeta että: Mitä pienempi jännite/ mitä suurempi virta (tehon ollessa vakio), sitä isompi resistanssi. Ja mitä isompi resistanssi, sitä enemmän tehoa menee hukkaan.

Heh, eipä tulisi ensimmäisenä mieleen hyötysuhde, puhutaan kuitenkin kännykkälaturista. Jokaisella toki omat huolenaiheensa. :rolleyes:

MummoHD

Mielestäni olisi parempi toteuttaa pikalataus mieluummin korkean jännitteen, kuin korkean virran avulla siitä syystä, että

Jos U = SUURI,
Silloin I = pieni.
Ja kun R = I^2,
Voidaan todeta että: Mitä pienempi jännite/ mitä suurempi virta (tehon ollessa vakio), sitä isompi resistanssi. Ja mitä isompi resistanssi, sitä enemmän tehoa menee hukkaan.

Itsekin näkisin niin, että tällaisessa pienitehoisessa sovelluksessa ei hyötysuhteella ole kuitenkaan ihan niin suurta merkitystä, etteivätkö muut käytännön asiat (kuten nopeus, suorituskyvyn säilyminen ja vähäinen lämpeneminen) menisi sen edelle.

Juha Kokkonen

Itsekin näkisin niin, että tällaisessa pienitehoisessa sovelluksessa ei hyötysuhteella ole kuitenkaan ihan niin suurta merkitystä, etteivätkö muut käytännön asiat (kuten nopeus, suorituskyvyn säilyminen ja vähäinen lämpeneminen) menisi sen edelle.

Jos verrataan alkuperäistä USB standardia tähän tekniikkaan, niin ei tuo lataus ole kovinkaan pienitehoinen. Laskin, että 4A ladattaessa 1 metrin 26awg perus kupari usbikaapelilla tehohäviötä aiheutuu 4,27W, eli melkein neljäsosa lataustehosta. Tällä tulee siis hyötysuhteeksi 78,7%, mutta tulee ottaa huomioon, että valtaosa usbikaapeleista on edullisempia romukuparista väserrettyjä, eli tuo on teoriassa maksimi ja lisäksi tulee vastaan liitinten jännitehäviöt. Vastaava tehohäviö laadukkaalla 22awg kaapelilla on 1.69W ja hyötysuhde 91,6%, mutta harvalla on noin paksua usbikaapelia. Tuskimpa tuo "Dash charge" kaapeli on tuota paksumpaa.
Qualcommin QC järjestelmällä ladattaessa 9V/2A (18W) tehohäviö 26awg kaapelilla on 1,07W (94,1%) ja 22awg kaapelilla 0,42W (97,7%).

Tämä siis tahtoo tarkoittaa, että 18W QC on 26awg kaapelilla tehokkaampi kuin 20W Dash charge. Lisäksi Dash Charge hukkaa melkein ampeerin lataustehoa. 20W laturista saakin vain 15,73W.

Zenfone 2:sen kanssa käytän tuota QC 9V/2A latausta, enkä ole havainnut mitään suorituskyvyn tippumista eikä tuo pieni lämpeneminen häiritse. Lämpeneehän penkinlämmitinkin. Pääasia, että teho saadaan akulle eikä lämpöhukkana kaapelista.

fixman

Jos verrataan alkuperäistä USB standardia tähän tekniikkaan, niin ei tuo lataus ole kovinkaan pienitehoinen. Laskin, että 4A ladattaessa 1 metrin 26awg perus kupari usbikaapelilla tehohäviötä aiheutuu 4,27W, eli melkein neljäsosa lataustehosta. Tällä tulee siis hyötysuhteeksi 78,7%, mutta tulee ottaa huomioon, että valtaosa usbikaapeleista on edullisempia romukuparista väserrettyjä, eli tuo on teoriassa maksimi ja lisäksi tulee vastaan liitinten jännitehäviöt. Vastaava tehohäviö laadukkaalla 22awg kaapelilla on 1.69W ja hyötysuhde 91,6%, mutta harvalla on noin paksua usbikaapelia. Tuskimpa tuo "Dash charge" kaapeli on tuota paksumpaa.
Qualcommin QC järjestelmällä ladattaessa 9V/2A (18W) tehohäviö 26awg kaapelilla on 1,07W (94,1%) ja 22awg kaapelilla 0,42W (97,7%).

Tämä siis tahtoo tarkoittaa, että 18W QC on 26awg kaapelilla tehokkaampi kuin 20W Dash charge. Lisäksi Dash Charge hukkaa melkein ampeerin lataustehoa. 20W laturista saakin vain 15,73W.

Zenfone 2:sen kanssa käytän tuota QC 9V/2A latausta, enkä ole havainnut mitään suorituskyvyn tippumista eikä tuo pieni lämpeneminen häiritse. Lämpeneehän penkinlämmitinkin. Pääasia, että teho saadaan akulle eikä lämpöhukkana kaapelista.

Mielestäni vähän epäoleellista hiusten halkomista. Eiköhän tuo tehohäviö ole otettu huomioon laturia ja kaapelia mitoitettaessa. Tavallisilla kaapeleillahan tuo pikalataus ei onnistu, kuten jo tuossa ylempänä viittasin. Oli sitten tehohäviöiden suhteen miten oli, lopputulos on joka tapauksessa toimiva, koska OnePlus 3 on nopeimmin latautuva puhelin mitä testeissämme on käynyt.

Juha Kokkonen

Mielestäni vähän epäoleellista hiusten halkomista. Eiköhän tuo tehohäviö ole otettu huomioon laturia ja kaapelia mitoitettaessa. Tavallisilla kaapeleillahan tuo pikalataus ei onnistu, kuten jo tuossa ylempänä viittasin. Oli sitten tehohäviöiden suhteen miten oli, lopputulos on joka tapauksessa toimiva, koska OnePlus 3 on nopeimmin latautuva puhelin mitä testeissämme on käynyt.

Toki. Mutta näen miinuksena, että järjestelmä toimii vain tietyn mallisella kaapelilla, kun QC toimii kaikilla kaapeleilla.

fixman

Zenfone 2:sen kanssa käytän tuota QC 9V/2A latausta, enkä ole havainnut mitään suorituskyvyn tippumista eikä tuo pieni lämpeneminen häiritse. Lämpeneehän penkinlämmitinkin. Pääasia, että teho saadaan akulle eikä lämpöhukkana kaapelista.

Se lämpeneminen ei ole mitenkään terveellistä akulle. Ja vaikka dash toimii vain tietyllä kaapelilla, henkkoht en näe mitenkään ongelmana käyttää yhtä ja samaa kaapelia.

Hannibal_pjv

Mitenkäs tämä suhtautuu Xiaomi mi5 ja vastaaviin verrattuna?
Olis kiva nähdä joku vertailutesti näistä flägship killereistä! Joku viiden edullisen, mutta lippulaivapuhelimen ominaisuuksilla varustetun vertailu olisi mielenkiintoinen.

Ainakin turvallisempi pitkälle tulevaisuuteen ellei muuta.

Jombe

Se lämpeneminen ei ole mitenkään terveellistä akulle. Ja vaikka dash toimii vain tietyllä kaapelilla, henkkoht en näe mitenkään ongelmana käyttää yhtä ja samaa kaapelia.

Asia ei ole niinkään yksinkertainen. QC perustuu "perinteiseen pikalataukseen", jossa akkua ladataan ensin suurella virralla ja n. 60% kohdalla lataus muuttuu vakiojännitteellä lataukseksi, jolloin virta alkaa tippua pikkuhiljaa. Tämä vakiojännitelataus vie enemmän aikaa kuin ensimmäisen vaiheen vakiovirtalataus. Tämän takia olisi mielenkiintoista nähdä kaaviota akkuprosentin tai latausvirran ja ajan suhteen. Voi olla mahdollista, että dash lataa pitempään vakiovirralla, joka lyhentää huomattavasti akun elinikää tai akun täyttä kapasiteettiä ei todellisuudessa käytetäkään.
Mutta yksi asia näillä molemmila tekniikoilla on yhteistä, ne kuluttavat akkua enemmän kuin "tavallinen lataus". Onkin suositeltavampaa käyttää esim. 5V/2A laturia, kun pikalataukselle ei ole tarvetta.

fixman

Asia ei ole niinkään yksinkertainen. QC perustuu "perinteiseen pikalataukseen", jossa akkua ladataan ensin suurella virralla ja n. 60% kohdalla lataus muuttuu vakiojännitteellä lataukseksi, jolloin virta alkaa tippua pikkuhiljaa. Tämä vakiojännitelataus vie enemmän aikaa kuin ensimmäisen vaiheen vakiovirtalataus. Tämän takia olisi mielenkiintoista nähdä kaaviota akkuprosentin tai latausvirran ja ajan suhteen. Voi olla mahdollista, että dash lataa pitempään vakiovirralla, joka lyhentää huomattavasti akun elinikää tai akun täyttä kapasiteettiä ei todellisuudessa käytetäkään.
Mutta yksi asia näillä molemmila tekniikoilla on yhteistä, ne kuluttavat akkua enemmän kuin "tavallinen lataus". Onkin suositeltavampaa käyttää esim. 5V/2A laturia, kun pikalataukselle ei ole tarvetta.

Miten tuo liittyi minun viestiini?

Näytä kaikki kommentit
fixman

Asia ei ole niinkään yksinkertainen. QC perustuu "perinteiseen pikalataukseen", jossa akkua ladataan ensin suurella virralla ja n. 60% kohdalla lataus muuttuu vakiojännitteellä lataukseksi, jolloin virta alkaa tippua pikkuhiljaa. Tämä vakiojännitelataus vie enemmän aikaa kuin ensimmäisen vaiheen vakiovirtalataus. Tämän takia olisi mielenkiintoista nähdä kaaviota akkuprosentin tai latausvirran ja ajan suhteen. Voi olla mahdollista, että dash lataa pitempään vakiovirralla, joka lyhentää huomattavasti akun elinikää tai akun täyttä kapasiteettiä ei todellisuudessa käytetäkään.
Mutta yksi asia näillä molemmila tekniikoilla on yhteistä, ne kuluttavat akkua enemmän kuin "tavallinen lataus". Onkin suositeltavampaa käyttää esim. 5V/2A laturia, kun pikalataukselle ei ole tarvetta.

Ihan samalla tavalla Dash Charge pienentää latausvirtaa (ja täten nopeutta) latauksen loppuvaiheessa noin 65 % kohdalla. Anandtechin kuvaaja aiheesta:

[​IMG]

"Ei fyysistä kaksivaiheista kamerapainiketta"
Onko tässä ollenkaan fyysistä kameranäppäintä?

Minnu

"Ei fyysistä kaksivaiheista kamerapainiketta"
Onko tässä ollenkaan fyysistä kameranäppäintä?

Ei ole kameralle "omaa" fyysistä näppäintä. Volume näppäimistä näytti ottavan kuvan.

Minnu

"Ei fyysistä kaksivaiheista kamerapainiketta"
Onko tässä ollenkaan fyysistä kameranäppäintä?

Ei ole erillistä fyysistä kameranäppäintä, mutta tosiaan volyyminäppäimestä saa halutessaan näpättyä kuvan. Tarkennus ei kuitenkaan onnistu erikseen.

Tehoa tässä puhelimessa toki piisaa, mutta väritasapaino on harmillisesti päin honkia.

nanker

Tehoa tässä puhelimessa toki piisaa, mutta väritasapaino on harmillisesti päin honkia.

Eikös sitä voi calibrioida kuten ainakin cyanogenmodissa ja sampoissa sekä lumioissa ?

Muropaketin uusimmat