Uusimmat

PlayStation Networkin hakkerointi maksaa lähemmäs 130 miljoonaa euroa

23.05.2011 19:29 Jukka O. Kauppinen

Sonyn kustannukset PlayStation Networkin kuukauden takaisesta tietomurrosta nousevat yhtiön ensimmäisten arvioiden mukaan noin 130 miljoonan euron paikkeille. Ja nämä ovat vasta pelkästään Sonylle kertyvät suorat kulut.

Sony ei vielä eritellyt tarkemmin mistä kustannukset kasaantuvat, mutta tässä summassa lienevät muun muassa yhtiön verkkopalvelujen uudelleenrakentaminen, palvelinjärjestelmien muuttaminen ja päivittäminen, asiantuntija-avut sun muut rahalliset kustannukset, samalla kun yhtiön tulot verkkopalveluista putosivat nollaan.

Summa saattaa sisältää myös Sony Online Entertainment -pelipalvelun murron kulut, mutta sitä ei tässä vaiheessa täsmennetty.

Kuluja ja tappioita kertyy myös PlayStation Networkin ja Storen kautta palvelujaan ja ohjelmiaan myyville osapuolille.

PlayStation Network on nousemassa hiljalleen takaisin verkkoon kuukauden tauon jälkeen, mutta PSP/PS3:n Store-verkkokauppaa vielä odotellaan. Jos huhut pitävät paikkansa, Sony yrittää saada sen auki huomenna.

Sonyn tilivuosi notkahti muutenkin punaiselle, sillä yhtiön 2010-2011-tilivuosi näyttää painuvan miinukselle 2,3 miljardin euron verran. Heikko tulos on pieneltä osalta Japanin maanjäristyksen syytä, osittain verotuksellista säätämistä. Maanjäristyksen täysimittainen vaikutus näkyy vasta 2011-2012-tilivuoden päättyessä 31.3.2012.

Lähde: GamesIndustry, Sony: PSN hack to cost approximately $170m

Lisää aiheesta

Hakkerit jatkavat Sonyn kiusaamista

Huhupartio: Housemarquen NGP-peli paljastui vahingossa

Sonyn ilmaiset PSN-hyvityspelit ovatkin uhka?

PlayStation Store saattaa avautua tiistaina

PlayStation Network -salasanasivu avautui, kipin kapin tilitietoja vaihtamaan

Sony hyvittelee PSN-ongelmia kasalla ilmaispelejä