Uusimmat

Xbox Onen ensimmäiset indie-pelit saapuvat alkuvuodesta

18.12.2013 23:30 Teemu Viemerö

Microsoft on paljastanut indie-pelien ensimmäinen aallon saapuvan Xbox One -konsolille ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Microsoftin ID@Xbox-ohjelma tarjoaa kehittäjille työkalut omakustannejulkaisuun. ID@Xboxin johtaja Chris Charla kertoi Edge -sivustolle monen peliprojektin olevan vielä kehityksen alla, mutta yksikään ei ole vielä valmis.

Yhtiö ei ole paljastanut kehitteillä olevia pelejä, mutta julkisti taannoin lyhyen kehittäjälistan. Kehittäjiä listalta löytyy 32 kappaletta, mutta Microsoft on kertonut lähettäneensä kehityspaketteja ympäri maailmaa. Paketteja on saapunut myös Suomeen.

ID@Xboxin julkaisupolitiikka on kuitenkin herättänyt hämmennystä. Liikkeellä olevien tietojen mukaan Microsoft vaatii pelien julkaistavan samaan aikaan myös muilla alustoilla, mutta Chris Charla ei kommentoinut asiaa.

“Olemme kuulleet kehittäjien palautetta ja pyrimme keventämään politiikkaamme, mutta en voi kommentoida linjauksiamme tämän tarkemmin. Kehittäjien täytyy tulla itse puhumaan meille,” Charla kertoi.

Lähde: GameSpot, First Xbox One indie games arriving early next year

Lisätietoja: http://www.xbox.com/en-us/Developers/id

Lisää aiheesta

Huhumylly: Xbox One ei saavu Pohjoismaihin ennen pääsiäistä

Suomen myydyimmät pelit viikolla 49/2013: PS3 valtasi Suomen hittilistat

Upeita uusia videoita zombieseikkailu Dying Lightista

Uusi Rainbow Six meni uusiksi – työt aloitettiin alusta