Uusimmat

GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC

10.01.2014 12:14 Muropaketin toimitus

Myyntipakkauksen mukana toimitetaan punaiset ja kullanväriset tarrat ilmanohjaimen päälle liimattavaksi, ajuri-CD, pikaohjeet ja 8-pinninen PCI Express -virta-adapteri

Asuksen uusin markkinointikikka on toimittaa näytönohjaimiensa mukana punaiset ja kullanväriset tarrat, joilla käyttäjä voi itse kustomoida näytönohjaimen vastaamaan ROG-emolevyjen tai perusemolevyjen väriteemaa. Tarrat voi myös jättää asentamatta, jolloin näytönohjaimen ilmanohjain on mattamusta.

Asuksen GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC vie emolevyltä teoriassa kaksi korttipaikkaa, mutta jos niitä aikoo asentaa useamman rinnakkain, tilaa on syytä varata kolme korttipaikkaa. Etupuolella on kaksi 95 millimetrin tuuletinta ja musta alumiininen ilmanohjain. Toinen tuulettimista on CoolTech-hybridituuletin, jolla ilmaa imetään sekä ylhäältä että alhaalta. Lisäksi ilmavirtaus suuntautuu laajemmalle alueelle kuin perinteisissä aksiaali- ja radiaalituulettimessa.

Näytönohjain on 28,5 cm pitkä ja se on noin 3 cm leveämpi kuin NVIDIAn referenssinäytönohjain. Muropaketin testissä oli näytönohjaimen tehtaalla ylikellotettu OC-malli (GTX780TI-DC2OC-3GD5).

NVIDIAn referenssisuunnitteluun perustuvien GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimien hintataso on Muropaketin Hintavertailun mukaan Suomessa alkaen 630 euroa. Asuksen tehtaalla ylikellotetun DirectCU II OC -mallin suositushinta Suomessa on 709 euroa ja se tulee myyntiin tammikuussa.

Takapuolella on alumiininen jäähdytyslevy, joka vahvistaa näytönohjaimen rakennetta ja toimii etupuolen jäähdytyselementtien kiinnityksen vastakappaleena. Piirilevy on SLI-liittimien kohdalta tavallista korkeampi, jotta 3-Way SLI -silta asentuu paikoilleen.

Takapuolelta löytyvät juotospisteet VGA Hotwire -ominaisuudelle, jonka avulla voidaan tarkkailla ja säätää grafiikkapiirin, muistien ja PLL-kellopiirin käyttöjännitettä. VGA Hotwire -ominaisuuden käyttöönotto vaatii näytönohjaimen piirilevylle johtimien juottamisen ja niiden kytkemisen ominaisuutta tukevaan ROG-sarjan emolevyyn. Myyntipakkauksen mukana ei toimiteta juotosohjeita tai johtimia, sillä ominaisuus on tarkoitettu pääasiassa extreme-ylikellottajille, jotka saavat tukea suoraan Asukselta. Epäviralliset ohjeet löytyvät täältä.

Piirilevy on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja virtaliittimien kohdalla on punainen ja vihreä ledi kertomassa, ovatko virtajohtimet kytketty kunnolla paikoilleen.

Näyttöliittimet ovat samat kuin NVIDIAn referenssisuunnittelussa ja käsittävät kaksi kaksilinkkistä DVI-liitintä (DVI-D & DVI-I) ja HDMI- ja DisplayPort-liittimet. Ylemmästä korttipaikasta puolet on pyhitetty lämpimän ilman ulostulolle kotelosta. Kuvasta näkyy myös näytönohjaimen leveämpi rakenne.

Grafiikkapiiriin on yhteydessä viisi kuparista lämpöputkea, jotka taipuvat alumiinisesta pohjalevystä isokokoiseen tuulettimien alla olevaan jäähdytysrivastoon. Yksi lämpöputkista on 10 millimetriä, kaksi 8 millimetriä ja kaksi 6 millimetriä paksuja. Virransyötöllä on oma jäähdytyssiili ja piirilevyn ylälaidassa on alumiininen tukilevy, joka kiinnittyy näyttöliittimien yläpuolelle ja vankistaa näytönohjaimen rakennetta.

Näytönohjain on varustettu 10-vaiheisella DIGI+-virransyötöllä, josta kahdeksan vaihetta on pyhitetty GK110-grafiikkapiirille ja kaksi vaihetta GDDR5-muisteille. NVIDIAn referenssisuunnittelussa on kahdeksan vaihetta, joista kuusi grafiikkapiirille ja kaksi muisteille. Kokoonpanon tehonkulutus 3D-rasituksessa oli 329 wattia.

Asus on ylikellottanut OC-mallissa GK110-grafiikkapiirin toimimaan 954 MHz:n peruskellotaajuudella (+79 MHz) ja 3D-rasituksessa 1020 MHz:n Boost-kellotaajuudella. Kolme gigatavua GDDR5-muistia toimii 1750 MHz:n vakiotaajuudella. GPU-Z-ohjelma ilmoitti grafiikkapiirin ASIC Quality -arvoksi 69,2 %, kun Muropaketin testaamassa NVIDIAn lehdistökappaleessa se oli 78,9 %.

Todellisuudessa grafiikkapiiri toimi 3D-rasituksessa 1084 MHz:n kellotaajuudella ja 1,162 voltin käyttöjännitteellä.

Sisältö

  1. Asus DirectCU II OC: GTX 780 Ti vs R9 290X
  2. GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC
  3. Radeon R9 290X DirectCU II OC
  4. Suorituskykymittaukset 2560x1440-resoluutiolla
  5. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset vakiona
  6. Lämpötila- & melumittaukset tuulettimien eri kierrosnopeuksilla
  7. Ylikellotustestit
  8. Loppuyhteenveto
  9. Päivitys 28.1.2014: Testit Asuksen GTX 780 Ti DirectCU II OC:n myyntiversiolla