UUSIMMAT

Hiljaiset miditornikotelot vertailussa

31.12.2012 10:12 |

Muropaketin edellisestä kotelovertailusta on kulunut aika tarkalleen vuoden päivät – viime joulukuussa tutustuimme Antecin, Fractal Designin ja Silverstonen micro-ATX-koteloihin. Onkin siis jälleen hyvä syy sukeltaa koteloiden maailmaan. Tällä kertaa otimme tarkastelun kohteeksi hiljaisten miditornikoteloiden tarjonnan, joka on viime aikoina kasvanut lähes ylitsepursuvaksi. Suurta suosiota niittänyt Fractal Design Define on saanut haastajia usealta eri valmistajalta, eikä syyttä. Alle sadan euron hintaiset ja hyvin varustellut hiljaiset kotelot ovat monen ostoslistalla.

Tämänkertaisesta testijoukosta muodostui poikkeuksellisen suuri, sillä mukaan otettiin koteloita kaikkiaan viideltä eri valmistajalta. Kriteereiksi asetettiin miditorni-kokoluokka, hillitty muotoilu, ääntä vaimentava rakenne sekä noin 100 euron hintaluokka. Testin koteloiden hintahaarukaksi muodostuikin noin 90-120 euroa. Bitfenixiltä mukaan saatiin syyskuun alussa esitelty Ghost, joka on yrityksen ensimmäinen hiljaiseksi suunniteltu kotelomalli. Cooler Masterilta vertailuun osallistuu Silencio 650, joka esiteltiin kesäkuussa. Fractal Designiä on edustamassa heinäkuun lopulla lanseerattu Define R4, joka on kolmannen sukupolven versio suositusta Define-mallista. Nanoxialta mukana on Deep Silence 1 -kotelo, joka esiteltiin toukokuussa. Thermaltakelta osaa ottaa New Soprano, joka esiteltiin syyskuun lopulla ja on saapunut kauppoihin vasta joulumarkkinoille.

Tässä artikkelissa on tutustutaan koteloiden ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä vertaillaan koteloita keskenään perinteisin keinoin lämpötilojen ja melutason osalta.

Sisältö

  1. Hiljaiset miditornikotelot vertailussa
  2. BitFenix Ghost
  3. Cooler Master Silencio 650
  4. Fractal Design Define R4
  5. Nanoxia Deep Silence 1
  6. Thermaltake New Soprano
  7. Numeroiden mukaan, lämpötilamittaukset & melumittaukset
  8. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat