Uusimmat

Loppuyhteenveto

17.04.2013 14:27 Muropaketin toimitus

Razer markkinoi Bladea pelikannettavana, mutta se poikkeaa monista muista markkinoilta löytyvistä vastaavan segmentin tuotteista monilta osin. Suurin osa pelikannettavista on muotoiltu räväkästi ja esillä on paljon muotoja ja värejä, mutta Razer on päätynyt hillitympään linjaan. Kannettava muistuttaa ulkoapäin lähinnä mustaa versiota MacBook Prosta, jonka näytön takaosassa on Applen omenalogon tilalla Razerin logo. Lisäksi värimaailmaa värittävät näppäimistön ja virtanäppäimen vihreä valaistus. Kyseessä on 17,3-tuumaisella näytöllä varustettu kannettava, mutta tästä huolimatta painoa on ainoastaan hieman alle kolme kilogrammaa ja paksuutta ainoastaan reilut pari senttimetriä. Blade ei missään nimessä ole kevyt kannettava, mutta useimpiin muihin pelikannettaviin verrattuna se on poikkeuksellisen ohut.

Pelikannettavana markkinoinnin annetaan odottaa reilunpuoleista suorituskykytasoa. Tästä vastaa Intelin Core i7-3632QM -prosessori (Ivy Bridge), kahdeksan gigatavua DDR3-1600-muistia ja GeForce GTX 660M -näytönohjain kahden gigatavun GDDR5-muistimäärällä. Rautapuoli on kohtuullinen, mutta pelikannettavaimagoa latistaa hieman GeForce GTX 660M -näytönohjain, joka on kaukana markkinoiden suorituskykyisimmästä annista.

Bladesta löytyvät kaikki ominaisuudet, joita odottaa löytyvän nykypäivän kannettavasta: kolme USB 3.0 -liitintä, HDMI-liitin, webbikamera sekä muun muassa WLAN- ja Bluetooth-tuki. Sen sijaan optista asemaa Razer ei ole nähnyt tarpeelliseksi. Näppäimistön oikealla puolella on Bladen näkyvin erikoisuus: Switchblade User Interface. Kyseessä on nelituumaisen monikosketusta tukevan 800×480-resoluutioisen LCD-näytön ja kymmenen 115×115-resoluutioisella LCD-näytöllä varustetun näppäimen yhdistelmä. LCD-näyttö toimii touchpadina, mutta samalla se sekä kymmenen näppäintä mukautuvat ladattavien profiilien avulla muun muassa pelikäyttöön.

Muropaketin testipenkkiin saapunut Blade oli varustettu Windows 7 -käyttöjärjestelmällä, mutta virallisissa versioissa on käytössä Windows 8. Lisäksi Muropaketin kannettavassa oli käytössä erittäin vanhat GeForce-näytönohjainajurit, jotka eivät tunnistaneet uusimpia pelejä ja sen myötä niitä pyöritettiin HD Graphics 4000 -grafiikkaohjaimella. Uusimmilla ajureilla pelit tunnistautuivat ja niitä saatiin pyöritettyä GeForce GTX 660M:llä, jolloin suorituskyky oli selkeästi parempi. Kaikki pelit pyörivät sulavasti 1920×1080-resoluutiolla ja Battlefield 3:ssa käytössä olivat keskitason asetukset ilman reunojenpehmennystä ja anisotrooppista suodatusta. Tomb Raiderissa käytettiin Normal-asetuksia, FXAA-reunojenpehmennystä ja nelinkertaista anisotrooppista suodatusta ja BioShock Infinitessä High-tason asetuksia reunojenpehmennyksellä.

Bladen yksi selkeimmistä heikkouksista on sen hinta, sillä Razer on ilmoittanut suositushinnaksi 2499 dollaria. Kilpailevien yritysten vastaavalla rautatasolla varustettuja kannettavia saa Suomesta noin 1500 eurolla, joten ero on melkoinen. Lisäksi Bladea ei saa Suomesta ja Razerilta saamamme tiedon mukaan se tullaan julkaisemaan Eurooppaan vasta muutaman kuukauden kuluttua.

 

Sisältö

  1. Razer Blade -pelikannettava
  2. Kannettavan esittely
  3. Switchblade User Interface & Synapse 2.0
  4. Testikokoonpano & suorituskyky
  5. Tehonkulutus, akunkesto, lämpötila & melu
  6. Loppuyhteenveto