Uusimmat

Switchblade User Interface & Synapse 2.0

17.04.2013 14:27 Muropaketin toimitus

Bladen selvästi näkyvin erikoisuus on näppäimistön oikealla puolella oleva Switchblade User Interface, joka rakentuu 4,05-tuumaisesta LCD-näytöstä ja kymmenestä LCD-näytöllisestä näppäimestä. Neljää pistettä tukevan kosketusnäytön kosketusala on 89,2 x 53,6 millimetriä ja näytön resoluutio 800×480. Näytön alapuolella on kaksi fyysistä hiiren näppäintä.

Kokonaisuus on pääasiassa tarkoitettu muuhun kuin touchpadiksi, vaikka se toimii moitteettomasti myös siinä käytössä. Pääasiallinen käyttötarkoitus on toimia peleissä erilaisten toimintojen ohjaamiseen, joihin tutustutaan tarkemmin hieman myöhemmin tässä artikkelissa. Yksi merkille pantava seikka oli, kun Switchblade User Interfacea käytettiin normaalin touchpadin tavoin, että sormet hapuilivat jatkuvasti näppäimistön alapuolelle tyhjään tilaan. Käytännössä kaikissa kannettavissa koko vaakatila on käytetty näppäimistölle ja touchpad löytyy näppäimistön alapuolelta. Pienellä totuttelulla ratkaisu osoittautui vähintäänkin toimivaksi, sillä rannetta sai samalla tuettua rungon päällä.

Käytössä olevat kymmenen LCD-näytöllistä näppäintä ovat 15 x 15 millimetrin kokoisia ja niiden alaspainauma on kaksi millimetriä. Näyttöjen koko on 115 x 115 pikseliä. Näytön painaminen avaa valikon tai muun toiminnon itse LCD-näyttöön ja takaisin pääsee painamalla näppäimistön oikeassa alakulmassa olevaa Razerin logollista näppäintä.

Yhtenä toimintona Switchblade UI:n saa toimimaan näppäimistön laajennuksena, jolloin käytössä on itse näytössä numeronäppäimistö muutamilla merkeillä. Ylempänä fyysisissä näppäimissä ovat käytössä muun muassa Home-, End-, Page Up-, Page Down- ja Print Screen -toiminnot.

Gaming Moden avulla voi kytkeä pelin tiimellyksessä päälle tai pois päältä Alt+Tab- ja Alt+F4-näppäinyhdistelmien sekä Windows-näppäimen toiminnan.

Erillinen YouTube-ohjelma mahdollistaa kyseisen palvelun käyttämisen LCD-näytöllä, mutta valitettavasti videoiden toistaminen oli äärimmäisen nykivää. Sisäänkirjautumisen jälkeen käytössä ovat muun muassa omat suosikit ja suositukset.

Näytöllä voi käyttää myös nettiselainta ja Razer on maininnut yhtenä mahdollisena käyttötapauksena walkthrough-oppaiden tutkimisen pelaamisen kanssa samaan aikaan. Selain perustuu Internet Explorer 7:n mobiiliversioon ja taustalla pyörii Windows NT:n 5.1-versiollinen kernel.

Näkyvimmässä roolissa ovat pelikohtaiset toiminnot, joita voi ladata Synapse-ohjelman kautta. Artikkelin kirjoitushetkellä Razer oli tehnyt profiilit Skyrim-, Counter-Strike-, Star Wars the Old Republic-, Team Fortress 2-, Battlefield 3- ja League of Legends -peleihin. Counter-Striken osalta tuettuina ovat Counter-Strike, Counter-Strike: Source ja Counter-Strike: Global Offense.

Painamalla Battlefield 3:n kuvaketta, näyttöön ilmestyvät eri aseluokat (Assault, Engineer, Support ja Recon) ja valinnan jälkeen esillä ovat kyseiseen aseluokkaan soveltuvat pikanäppäimet. Esimerkkitapauksessa on valittu Engineer, jolloin ylänapeilla voi vaihtaa asetta, valita korjaustyökalun tai kranaatin, vaihtaa aseen ampumistilaa, valita lasertähtäimen, valita kartan ja mennä kyykkyyn tai makuulle.

Razer, Game Specific Applications

Näppäimissä havaittiin useasti pieniä virheitä ja esimerkiksi siirryttäessä mustaan tilaan, näppäinten ylälaitaan jäi ohut rivi edellisestä kuvakkeesta. Lisäksi LCD-näyttö sekoili välillä ja siinä näkyi raitakuviota ja vihreät kohdistusreunat näkyivät ”monistettuina”. Toimivuuden kannalta näillä ei kuitenkaan ollut minkäänlaista vaikutusta.

 

Synapse 2.0

Synapse on Razerin ohjelma, jolla hallitaan muun muassa Switchblade User Interfacea. Kyseessä on pilveen perustuva palvelu, joten käyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja sisäänkirjautumisen eli myös internetyhteyden. Ohjelmalla voi säätää näppäimistöön eri profiileja, pikanäppäimiä, valaistusta sekä muun muassa Gaming Mode -asetuksia, jotka esiteltiin Switchblade User Interfacen yhteydessä.

LCD-näytöllisiä näppäimiä on käytössä kymmenen kappaletta, mutta kolmen sormeen pyyhkäisyllä on mahdollista vaihtaa eri sivujen välillä. Get More Apps -näppäimen takaa voi tarkistaa, onko Razer julkaissut uusia profiileja tai ohjelmia ja näiden lisääminen käyttöön tapahtuu yksinkertaisesti raahaamalla kuvake oikealle puolelle tyhjään ruutuun.

Makrojen luominen on tehty äärimmäisen helpoksi ja valittavana on nauhoitettavan makron nimi sekä viive (nauhoituksessa käytetty viive, tietty sama viive tai ei viivettä). Nauhoituksen käynnistyessä ohjelma tallentaa näppäinpainallukset ja hiiren klikkaukset. Makroja voi käyttää muun muassa peleissä tiettyjen rutiininomaisten toimenpiteiden nopeuttamiseen. Kannattaa pitää mielessä, että joissakin nettipeleissä makrot luokitellaan huijauksiksi.

Sisältö

  1. Razer Blade -pelikannettava
  2. Kannettavan esittely
  3. Switchblade User Interface & Synapse 2.0
  4. Testikokoonpano & suorituskyky
  5. Tehonkulutus, akunkesto, lämpötila & melu
  6. Loppuyhteenveto