Testi: Corsair K95 RGB Platinum XT -pelinäppäimistö – Laadukas näppäimistö erityisesti striimaajille

03.05.2020 10:00 Antti Voutilainen

Suurin osa nykyisistä pelinäppäimistöistä täyttää perustarpeet niin ergonomian kuin tarkkuudenkin suhteen. Joukosta erottuminen vaatii uusia ominaisuuksia tai poikkeuksellisia ratkaisuja. Corsair K95 RGB Platinum XT -pelinäppäimistön kohdalla tämä on hoidettu esimerkiksi tarjoamalla lisäominaisuuksia striimaajille.

Pelinäppäimistöjen markkinoilla eletään suorastaan yltäkylläisyyden aikoja. Vaihtoehtoja on hämmästyttävän paljon. Niistä löytyy käyttäjille kandidaatteja niin tietynlaista ergonomiaa kuin sopivaa kytkintyyppiä hakeville.

Valmistajien kannalta tämä voi muodostua ongelmaksi, koska vaihtoehtoja on niin runsaasti, että erottautuminen alkaa olla jo hankalaa.

Uudet, himoitut ”keksinnöt” tai ominaisuudet omaksutaan omiin näppäimistöihin hyvinkin nopeasti: Pitkään poissa pysytelleet rannetuet tekivät viime vuonna näyttävän paluun, numeronäppäimistön poistaminen on oiva houkutin pöytätilaa kaipaaville ja RGB-led-valaistus on jo niin vakiintunut ominaisuus, että sitä on turha mainita. Valaistus voi kuitenkin olla edelleen valmistajalle valttikorttikin, sillä harva haluaa haluaa asentaa useita eri valaistuksenhallintaohjelmia. Pitäytymällä yhden valmistajan tuotteissa ongelmaa ei synny.

Kun ergonomian ja mekaanisten kytkinten polku on kuljettu loppuun, vaihtoehtona on muokata näppäimistö palvelemaan tiettyä käyttäjäryhmää. Näin on esimerkiksi testiin saadussa Corsair K95 RGB Platinum XT -pelinäppäimistössä, josta löytyvät kuusi makronäppäintä voi pyhittää Elgato Stream Deck -ohjelman hallintaan. Eli näppäimistö on siis suunnattu striimaajille, jotka eivät välttämättä halua investoida erilliseen hallintapaneeliin, mutta haluavat jouhevan käyttökokemuksen.

Testiin otettu Corsair K95 RGB Platinum XT edustaa hintansa puolesta Corsairin näppäimistöjen lippulaivaluokkaa. Kirjoitushetkellä sen  hinta on edullisimmillaan 199,90 euroa. Samasta hintaluokasta löytyy muun muassa SteelSeriesin Apex 7, Logitechin G815 LightSync RGB, Razerin Huntsman Elite ja Asuksen ROG Claymore.

Myyntipakkauksesta löytyy näppäimistön ja rannetuen lisäksi vaihtonäppäinhattuja, niiden irrotustyökalu sekä käyttöohje.

Testissä tutustutaan näppäimistön ominaisuuksiin, ergonomiaan, Corsairin iCUE-hallintaohjelmaan ja siihen, miten hyvin näppäimistö tarjoaa vastinetta rahoille.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto