UUSIMMAT

Lämpötila- ja melumittaukset

10.04.2019 10:00 | Aleksi Pakkala | 1

Lämpötila- ja melumittaukset

Lämpötila- ja melumittaukset suoritettiin Muropaketin testilabrassa ilta-aikaan, kun muu toimisto oli hiljentynyt. Lämpötilamittaukset tehtiin vain GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimelle, ja melumittaukset jokaiselle näytönohjaimista. Testilabrassa lämpötila oli testien aikana noin 21 celsiusastetta.

Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimen lämpötilamittaukset suoritettiin ajamalla Furmark-testityökalun Furry Donut -testiä eri tuuletinnopeuksilla, kunnes lämpötila tasautui. Lämpötilamittaukset ajettiin näytönohjaimen peruskellotaajuuksilla.

Lämpötilamittausten aikana kokoonpanon kotelossa oli käytössä kaksi halkaisijaltaan 120 millimetrin tuuletinta, yksi kotelon edessä ja yksi takana. Lämpötilamittaukset aloitettiin asettamalla näytönohjaimen tuulettimet pyörimään 1000 RPM -kierrosnopeudella. Testiä ajettiin noin 15 minuuttia, kunnes lämpötila tasaantui. Tämän jälkeen tuuletinnopeus nostettiin seuraavalle tasolle ja odotettiin kunnes lämpötila tasaantui.

Gigabyten GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC pitää grafiikkapiirin yllättävän viileänä todella alhaisilla tuuletinnopeuksilla. Pelitestien aikana näytönohjain pysyi todella hiljaisena, eivätkä tuulettimet juurikaan nostaneet nopeuttaan edes ylikellottamisen myötä.

Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6GB pysyi yllättävän hiljaisena kovillakin tuuletinnopeuksilla. Gigabyten kortin pienemmät tuulettimet aiheuttavat suhteessa huomattavasti vähemmän meteliä verrokkeihin nähden samoilla kierrosnopeuksilla.

Maksiminopeudella Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gamingin tuulettimet pyörivät hurjalla 3300 RPM:n nopeudella, ja meteli nousikin melkoisen kovaksi. Käytännössä näytönohjaimen tuulettimet eivät kuitenkaan pyöri läheskään täydellä nopeudella, eivät edes ylikellotettuna.

Näytönohjain pysyi todella hiljaisena läpi testien, eikä pitänyt kovassakaan rasituksessa ylimääräisiä ääniä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto
Keskustelu

outoa…

kyllä ko. näykkärin valtteina täytyy pitää erinomaista fps/watti suhdetta,eli tekokkuutta joka olisi ehdottomasti pitänyt huomioida,vai eikö sillå ole väliä murossa.. ok,vaikka olisi vienyt 235W?

ja koska ko. kortti ei vie kuin pikkasen n. 130W hehkulampun verran yli virtaa ei voi puhua hitaasta vauhdista missään alueella. paitsi ehkä 4K pepelissä mihin sitä ei ole tarkoitettu.

ihmettelen suuresti ettei tehonkulutusta ole mitattu?? tänä päivänä outoa.

rautasivujen toimittajien ja testien kirjoittajien pitäisi mielestäni yhä enemmän antaa painoa ja arvoa tehokkuudelle tänä päivänä. se on IN ja must tästä eteenpäin.

ainakin näin on suomen ulkopuolen testeissä,ja painavana asiana….

esim. saman pelinopeuden omaavat kilpailijat vievät melkein tupla määrän watteja!
eli korttille ei mielestäni voi antaa muusta negeja kuin..ehkä hinnasta, mutta nvidia ei ole hyväntekeväisyys tehdas.

ja tässä kortteja verrataan esim. 2070 (195w)malleihin?? hetkinen….

arvosana lähellä kymppiä, paitsi jos joku esittää samanhintaisella kortilla samat pelinopeudet ja saman watti syönnin…
ei löydy maailmasta… eikö 10 ole silloin oikea ja kehut?

[​IMG]

Muropaketin uusimmat