Uusimmat

Testi Mekaaninen Corsair K70 RGB TKL Champion Series -pelinäppäimistö – Kutistetumpi laatunäppäimistö erittäin nopealla vasteajalla

16.05.2021 10:00 Antti Voutilainen

Joskus pöytätila uhkaa loppua, mutta harva pelaaja on silloinkaan valmis tinkimään näppäimistön ominaisuuksista. Numeronäppäimistöstä luopuminen kutistaa tarvittavaa pöytäpinta-alaa reippaasti, ja ilman sitäkin pelinäppäimistö voi olla edelleen hyvinkin täysipainoinen ja poikkeuksellisen nopea. Corsairin uutuusmalliston K70 TKL Champion Series todistaa tämän.

Pelien taistelukentillä jokaisella pelaajalla on yhteinen vihollinen – vasteaika. Kilpailullisissa peleissä se saattaa olla pahimmillaan voiton tai tappion määrittävä tekijä. Näin siis kilpailullisissa ympäristöissä. Sunnuntaipelaajille sen merkitys ei ole läheskään yhtä suuri. Luonnollisesti vasteaika on osiensa summa.

Markkinoiden nopein hiiri tai näppäimistö ei auta, jos tietokoneen komponentit ovat vanhaa rautaa ja näyttö kykenee 60 hertsin virkistystaajuuteen. Sama toimii myös toisin päin. Eli jos tietokoneeseen ja näyttöön on investoitu hurjasti, mutta syöttölaitteina on toimistokäyttöön tarkoitetut vehkeet, ei tulos imartele silloinkaan.

Oheislaitevalmistajat ovat lähteneet kiivaasti kehittämään uusia tuotteita, jotka alittaisivat pitkään vakiona pysyneen yhden millisekunnin vasteajan. Yksi valmistajista on Corsair, jonka ensimmäinen 4000 hertsin päivitysnopeudella näppäimistö nähtiin jo viime vuoden puolella. Nyt matalan vasteajan näppäimistö sai seuraajan, ja otimmekin sen tuoreeltaan testiin.

Corsairin K70 RGB TKL Champion Series -pelinäppäimistön hinta liikkuu 150 euron maastossa. Samasta hintaluokasta löytyy muun muassa Razerin Huntsman Mini, Razerin BlackWidow Tournament Chroma V2, Cooler Masterin MK730 ja SteelSeriesin Apex 7 TKL. Samasta hintaluokasta löytyy näppäimistöjä käytännössä kaikista kokoluokista.

Testissä tutustutaan näppäimistön ominaisuuksiin, ergonomiaan, Corsairin iCue-hallintaohjelmaan ja siihen, kuinka hyvin näppäimistö tarjoaa vastinetta rahoille.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat