Logitech esitteli äänettömät mekaaniset MX-näppäimistönsä

25.05.2022 18:56 Muropaketin toimitus

Logitech on esitellyt ensimmäiset työkäyttöön tarkoitetut mekaaniset MX-näppäimistöt. Niiden rinnalla valmistaja esitteli myös ergonomisen hiiren. 

Mekaaniset näppäimistöt ovat tavallisesti varsin äänekkäitä, minkä vuoksi ne eivät usein sovi esimerkiksi avokonttoreihin. Nyt Logitech on lanseerannut uusia äänettömiä MX-malliston näppäimistöjä, jotka tarjoavat mekaanisen tuntuman, mutta ilman liian kovaa ääntä.

Täysikokoinen Logitech MX Mechanical ja pienempi MX Mechanical Mini tarjoavat matalaprofiilisen näppäimistömuotoilun. Kumpikin hyödyntää mekaanisia kytkimiä, joita on kolmea eri vaihtoehtoa. Ruskeita kytkimiä käyttävä Quiet-malli on malliston hiljaisin, kun taas sinisten kytkimien Clicky-malli tarjoaa terhakkaamman painallusvasteen. Näiden kahden mallin välissä on punaisten kytkimien Linear-malli.

Näppäimistöjen ohella Logitech esitteli myös MX Master 3S -hiiren, jonka kanssa on pyritty niin ikään hiljaisuuteen sekä korkeaan ergonomiaan. Sen kytkimet ovat jopa 90 prosenttia hiljaisempia kuin aiemmassa MX Master 3 -hiiressä. Lisäksi hiiressä on tarkka optinen anturi, jonka DPI-arvo on 8000.

Logitech MX Mechanical, Logitech MX Mechanical Mini ja Logitech MX Master 3S tulevat myyntiin toukokuun aikana 179, 159 ja 129 euron hinnoin.