Minecraftiin lisätään Nvidian RTX-sarjan näytönohjaimilla toimiva säteenseuranta

19.08.2019 17:45 | Muropaketin toimitus

Gamescomissa esiteltiin Minecraftiin suuri päivitys, joka lisää peliin säteenseurantatoiminnon Nvidian RTX-sarjan näytönohjaimille. Säteenseuranta mahdollistaa dynaamisen valaistuksen, joka muuttaa Minecraftin ulkoasua suuresti.

Säteenseurannan kanssa pelin auringonvalo reagoi huomattavasti aiempaa realistisemmalla tavalla eri pintoihin, ja valaisee ympäristöjä huomattavasti eri tavalla mitä Minecraftissa on aiemmin totuttu. Säteenseuranta vaikuttaa myös siihen kuinka valoa luovat asiat, kuten soihdut ja laava, valaisevat ympäristöä.

Säteenseuranta lisää aitoa tuntua myös läpinäkyviin lasipintoihin, veteen ja jäähän. Valon heijastuminen ja kimpoilu näistä materiaaleista on laskettavissa nyt dynaamisesti kautta pelimaailman. Säteenseurannan käyttö valoefekteissä vaikuttaa luonnollisesti myös varjoihin. Säteenseuranta voi laskea varjojen voimakkuuden dynaamisesti valon määrän ja ympäröivien pintojen avulla.

Minecraftin pelaajat saavat odotella päivitystä ainakin ensi vuoteen. Tarkempaa tietoa päivityksen aikataulusta ei annettu, ja jää nähtäväksi, kuinka paljon säteenseurannan käyttö vaikuttaa suorituskykyyn Minecraftissa. Päivitys tulee olemaan maksuton.