Uusimmat

MSI MOA 2009 Euroopan finaali

31.07.2009 00:57 Muropaketin toimitus

MSI järjesti Suomessa yhteistyössä Muropaketin kanssa Master Overclocking Arena 2009 -ylikellotuskilpailun karsinnan. Kilpailussa etsittiin Suomesta kahden hengen joukkuetta 17. – 19. heinäkuuta Saksassa järjestettävään Euroopan finaaliin, josta viisi parasta joukkuetta pääsee elokuun lopulla Pekingissä järjestettävään maailmanlaajuiseen finaaliin. Suomen karsinnassa käytettiin 3DMark2001 SE- ja SuperPI 1M -testiohjelmia, joista viisi parasta tulosta pisteytettiin ja lopuksi pisteet laskettiin yhteen lopullista järjestetystä varten.

Suomen karsinnasta voittajaksi selviytyi joukkue Sampsa Kurri ja Petri ”SF3D” Korhonen, joka suuntasi Münchenissä, Saksassa järjestettyyn Euroopan finaaliin. Karsinnassa toiseksi tullut Mötkälekala sai urakastaan palkinnoksi MSI:n Eclipse SLI -emolevyn ja kolmanneksi tullut Mean Machine MSI N285GTX SuperPipe OC -näytönohjaimen. Kaikkien karsintaan osallistuneiden kesken arvottiin MSI:n ATI Radeon HD 4850 -näytönohjain, jossa arpaonni osui j1m2:n kohdalle.

 

1. päivä: BMW World (16.7.2009)

MSI oli aikatauluttanut tapahtuman väljästi ja suurin osa joukkueista saapui auringonpaahtamaan Müncheniin jo torstaina, päivää ennen kilpailun alkua. Suomesta paikan päälle lähteneet käyttivät ensimmäisen päivän hyödyksi vierailemalla lähistöllä sijaitsevassa BMW Weltissä eli BMW Maailmassa, jossa on esillä BMW:n automalleja, F1-auto, moottoripyöriä, oheistavaraa sekä paikan päältä voi tilata myös oman BMW:n. BMW Welt sijaitsee tien toisella puolella BMW:n massiivisista autotehdasta ja samassa yhteydessä olisi ollut myös mielenkiintoinen BMW-museo, mutta valitettavasti aikataulut eivät antaneet myöden siellä vierailulle.

Sisään tultaessa ensimmäisinä kiintopisteinä ovat BMW:n kaupunkimaasturit X5, X3 ja joukon sporttisin X6. Jokaisen auton viereen on sijoitettu kosketusnäyttö, josta voi tutkia auton ominaisuuksia sekä tietoja. Taustalla näkyvä matkamuistokauppa on ilta-aikaan kiinni, joten kotiintuomiset jäivät ainakin tällä kertaa ostamatta.

Esillä on myös M3, joka näkyy kuvassa koristepuun takana, sekä avoautojen osalta 6-sarjalainen, Z4, 3-sarjalainen sekä Petriä siteeraten tyttöjen 1-sarjainen.

BMW Weltin rakennustyöt aloitettiin vuonna 2003 ja se oli tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2006 Saksan isännöimiin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin. Urakka kuitenkin venyi vuoden 2007 puolelle ja futuristisen rakennuksen avajaiset pidettiin 17. lokakuuta. Sen suunnittelusta oli vastuussa Coop Himmelb(l)au, joka työstää tällä hetkellä myös muun muassa Euroopan keskuspankin rakennusta Frankfurtiin. Rakennuksessa on käytetty 4000 tonnia metallia ja sen 16 000 neliömetrin katolla sijaitsevat aurinkopaneelit on suunniteltu tuottamaan 800 kilowattia tehoa.

Esillä on poikkeuksellisen paljon Z4-malleja, joista kaksi mallia on sijoitettu BMW Weltin takaseinälle riviin omaan osastoonsa.

BMW Weltissä on mahdollista myös räätälöidä omanlainen BMW ja sen valmistuttua auto kiikutetaan johonkin 30 yksittäisestä paikasta, josta ostaja voi noutaa autonsa. Auton ostajalle on luvassa myös esittelykierros paikan päällä sekä muun muassa valokuvaus uunituoreen auton kanssa. Paikan päällä oli vierailuhetkellä reilu 10 autoa odottamassa noutajaansa ja pääosin odottamassa oli 5-sarjalaisia autoja, joskin seassa oli myös muutama M3.

Esillä on myös BMW Sauber F1.08, jota BMW Sauber käytti viime vuoden Formula 1 -kaudella. Auto julkaistiin tammikuussa 2008 Münchenissä BMW Weltissä F1-kuljettaja Nick Heidfeldin ohjastuksessa. Autolla on pituutta 4,8; leveyttä 1,8 ja korkeutta 1,0 metriä ja painoa kuljettaja mukaan lukien 605 kilogrammaa.

Kaudella 2008 BMW Sauberin sponsoreina oli muun muassa informaatioteknologiayritys T-Systems, tietokonevalmistaja Dell, rahoitusyhtiö Credit Suisse, kellovalmistaja Certina sekä prosessorijätti Intel, jonka yksi tarroista on löytänyt tiensä auton rattiin.

F1.08:aa vauhdittaa vapaasti hengittävä 2,4-litrainen P86/8-V8-moottori, joka on rajoitettu 19 000 kierrokseen minuutissa. Autoa kuljettaneet Nick Heidfeld ja Robert Kubica saavuttivat 2008-kaudella yhden osakilpailuvoiton ja paalupaikan ja 135 pisteellä talli sijoittui kolmanneksi.

Sisältö

  1. MSI MOA 2009 Euroopan finaali
  2. 2. päivä: Ylikellotuskilpailu alkaa
  3. 2. päivä: Seminaari & kierros katolla
  4. 3. päivä: Toinen kilpailupäivä ja palkintojen jako
  5. MSI:n esillä olleet tuotteet & München yläilmoista