UUSIMMAT

Testi: Huawei P30 Pro 256GB -puhelin – Erinomaisen monipuolinen kamerana ja akkukin kestää todella pitkään

18.04.2019 12:20 | Kai Taipale | 2

Huawei on onnistunut kiilaamaan puhelinkameroiden kärkijoukkoihin jo edellisillä malleillaan. Valmistajan uusi P30 Pro jatkaa samalla tiellä. Sillä saa uudenlaisen kennon myötä ajoittain näyttäviä kuvia jopa erittäin pimeässä. Vieläkin oudompaa on, että sen kamerassa on täysin käyttökelpoinen zoomi.

Huawei julkaisi odotetut P30- ja P30 Pro -lippulaivapuhelimensa Pariisissa 26. maaliskuuta. Uudet mallit ottavat jälleen useita pieniä askeleita eteenpäin, mutta kamerapuolella otettiin suorastaan merkittäviä loikkia ulottuvamman telekameran ja uudenlaisen kennorakenteen myötä.

Huawei julkaisee vuosittain lippulaivamalleja kahteen otteeseen. Syksyllä on luvassa uusi suoritin, ja sen myötä Mate-sarjaan uusi lippulaiva. Kevätpuolella vuoro on kamerapuolen uutuuksilla, ja ehkä myös näyttävämmällä ulkoasulla. Tämän kevään uutuudet ovat P30 ja P30 Pro. Myöhemmin myyntiin ehtii myös kääntyvänäyttöinen, mutta järisyttävän kallis Huawei Mate X.

Julkaisun jälkeen puhelimien myynti ja toimitukset alkoivat välittömästi. Malliversioista suurikokoisempi ja monipuolisemmin ominaisuuksin varustettu P30 Pro on selvästi mielenkiintoisempi, ja laite otettiinkin Muropaketin testiin välittömästi esittelyn jälkeen.

Muistin määrä sanelee uutuuspuhelimien suositushinnat. Pro-version hinnat alkavat 128GB-version 849 eurosta, mutta testiin otettiin kalliimpi 949 euron hintainen 256GB-versio, jossa on nimensä mukaisesti 256 gigatavua tallennustilaa. Samalla keskusmuisti kasvaa kuudesta kahdeksaan gigatavuun.

Huawein aggressiivinen hinnoittelu saa sen kilpailemaan niin lippulaivamallien ehdottomien huippujen, kuten Samsung Galaxy S10 -sarjan tai Applen Xs- ja Xr -mallien kanssa. Hinnat alkaen -malli kisaa kuitenkin myös edellisen sukupolven Galaxy S9+ -mallin tai jopa suurempikapasiteettisen OnePlus 6T -mallin kanssa. Valmistajan omasta valikoimista myös Mate 20 Pro on edelleen selkeä vaihtoehto uutuusmallille.

Huawei P30 Pro -myyntipakkauksesta löytyy itse puhelimen lisäksi tehokas 40 watin SuperCharge-pikalatauslaite ja USB-C-liitäntään kytkeytyvät kuulokkeet laitteen pikaohjeiden lisäksi.

Muropaketin testissä käydään läpi puhelimen ominaisuudet ja käyttö sekä kamera ja suorituskyky.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu, käyttöominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto
Keskustelu

joo-o

kyllä se näin on,eli oli jo ns. varma hankinta mutta tuo äänentoisto j sekä kuulokkeilla että ilman on aika huonoa.
olis saanut huaweit jättä suomi keksinnön pois, ja huomasin asian käytännössä gigantissa kun kokeilin ääntä,ei tehoja,esim. s10+ puhku paljon paremmin.

muutenkin outo käyttöliittymä,kun on tottunut samin vastaavaan…voi olla tottumiskysymyskin..

etukamera ok,ois saanu olla pop-up kamera tms. mutta sata kertaa parempia kuin sami 10:n integroitu jota inhoan. aka 'koitas nyt peitää vakoilu etukameraa'.. heheh sehän se on.

myös olen lukenu kuvien keltaisesta sävystä.

no täytyyy käydä testaamassa vielä.

plussaa akun kestosta,se on tärkeimpiä

Onko tuossa artikkelissa kameran speksit ilmoitettu osin väärin? Huawein nettisiivuilta lainattu:Takakamera:
Leican neloiskamera:
40 MP (laajakulmalinssi, aukko f/1.6, OIS) + 20 MP (ultralaajakulmalinssi, aukko f/2.2) + 8 MP (teleobjektiivi, aukko f/3.4, OIS).
Eikö tuo pääkameran aukon koko, toisen kameran kennon koko ja kolmannen kameran aukon koko ole väärin ilmoitettu artikkelissanne?

Muropaketin uusimmat