UUSIMMAT

Testi: Huawei P30 Pro 256GB -puhelin – Erinomaisen monipuolinen kamerana ja akkukin kestää todella pitkään

18.04.2019 12:20 Kai Taipale

Huawei on onnistunut kiilaamaan puhelinkameroiden kärkijoukkoihin jo edellisillä malleillaan. Valmistajan uusi P30 Pro jatkaa samalla tiellä. Sillä saa uudenlaisen kennon myötä ajoittain näyttäviä kuvia jopa erittäin pimeässä. Vieläkin oudompaa on, että sen kamerassa on täysin käyttökelpoinen zoomi.

Huawei julkaisi odotetut P30- ja P30 Pro -lippulaivapuhelimensa Pariisissa 26. maaliskuuta. Uudet mallit ottavat jälleen useita pieniä askeleita eteenpäin, mutta kamerapuolella otettiin suorastaan merkittäviä loikkia ulottuvamman telekameran ja uudenlaisen kennorakenteen myötä.

Huawei julkaisee vuosittain lippulaivamalleja kahteen otteeseen. Syksyllä on luvassa uusi suoritin, ja sen myötä Mate-sarjaan uusi lippulaiva. Kevätpuolella vuoro on kamerapuolen uutuuksilla, ja ehkä myös näyttävämmällä ulkoasulla. Tämän kevään uutuudet ovat P30 ja P30 Pro. Myöhemmin myyntiin ehtii myös kääntyvänäyttöinen, mutta järisyttävän kallis Huawei Mate X.

Julkaisun jälkeen puhelimien myynti ja toimitukset alkoivat välittömästi. Malliversioista suurikokoisempi ja monipuolisemmin ominaisuuksin varustettu P30 Pro on selvästi mielenkiintoisempi, ja laite otettiinkin Muropaketin testiin välittömästi esittelyn jälkeen.

Muistin määrä sanelee uutuuspuhelimien suositushinnat. Pro-version hinnat alkavat 128GB-version 849 eurosta, mutta testiin otettiin kalliimpi 949 euron hintainen 256GB-versio, jossa on nimensä mukaisesti 256 gigatavua tallennustilaa. Samalla keskusmuisti kasvaa kuudesta kahdeksaan gigatavuun.

Huawein aggressiivinen hinnoittelu saa sen kilpailemaan niin lippulaivamallien ehdottomien huippujen, kuten Samsung Galaxy S10 -sarjan tai Applen Xs- ja Xr -mallien kanssa. Hinnat alkaen -malli kisaa kuitenkin myös edellisen sukupolven Galaxy S9+ -mallin tai jopa suurempikapasiteettisen OnePlus 6T -mallin kanssa. Valmistajan omasta valikoimista myös Mate 20 Pro on edelleen selkeä vaihtoehto uutuusmallille.

Huawei P30 Pro -myyntipakkauksesta löytyy itse puhelimen lisäksi tehokas 40 watin SuperCharge-pikalatauslaite ja USB-C-liitäntään kytkeytyvät kuulokkeet laitteen pikaohjeiden lisäksi.

Muropaketin testissä käydään läpi puhelimen ominaisuudet ja käyttö sekä kamera ja suorituskyky.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu, käyttöominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto