UUSIMMAT

Testi: Xiaomi Amazfit GTS -älykello – Tarjolla on runsaasti ominaisuuksia, mutta kohtuullinen hinta näkyy silti

18.03.2020 19:00 | Ilari Hauhia

Eri valmistajat kilpailevat nykyään tiukasti toistensa kanssa älykellojen, urheilukellojen ja aktiivisuusrannekkeiden saralla. Uudella, 149 euron hintaisella Xiaomi Amazfit GTS -mallilla Xiaomi kilpailee edullisten älykellojen sarjassa ja tarjoaa samalla monia kiinnostavia ominaisuuksia. Alhainen hinta näkyy kuitenkin vaillinaisessa viimeistelyssä. 

Sekä Android- että iOS-puhelimilla toimivaan Xiaomi Amazfit GTS -älykelloon on mahdutettu muun muassa optinen sykemittaus, GPS, askelmittaus, kohtuullisen hyvä akkukesto, ilmoitusten ja puheluiden vastaanotto, Bluetooth sekä unen- ja liikuntatottumusten seuranta. Ominaisuuksien lista on varsinkin hintaluokkaan suhteutettuna kattava, ja Amazfit GTS onkin huomattavasti tavallisia aktiivisuusrannekkeita monipuolisempi kumppani.

Samassa hintaluokassa tarjolla ovat esimerkiksi alkuperäinen Huawei Watch GT ja Samsungin vanhempi Galaxy Active -älykello. Toisaalta hieman halvemmalla tarjolla on myös useita aktiivisuusrannekkeita, joista yleensä löytyy ainakin sykemittaus.

Siinä missä tekniset ominaisuudet ovat kattavat, ei kovin muoviselta tuntuva Xiaomi Amazfit GTS ole ulkoisesti välttämättä kaikista houkuttelevin vaihtoehto laatunsa puolesta. Laite tuntuu kädessä heiveröiseltä ja ulkoinen vaikutelma on jokseenkin halvan oloinen verrattuna metallista valmistettuihin älykelloihin.

Hyvänä puolena voi todeta, ettei Amazfit GTS:n näytön laadussa ei ole valittamista – nimenomaan kehno näyttö oli aiemman Amazfit Stratoksen akilleen kantapää.

Muropaketin testissä käymme läpi tarkemmin laitteen käyttöönoton, sen fyysisen olemuksen, käyttöliittymän ja miten laite selviää sen pääkäyttötarkoituksesta eli urheilukellona.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöönotto ja käyttäminen
  3. Liikuntakäyttö
  4. Yhteenveto