Testissä Apple iPhone 8 – Huippuluokan välimalli

20.10.2017 15:00 | Juha Uotila

Applen uusi iPhone on täällä taas. Tällä kertaa mallinumero on saanut pykäläkorotuksen, vaikka puhelin olisi oikeastaan enemmän 7S-nimikkeen arvoinen kuin täyden kasin. Applen marraskuussa myyntiin tuleva iPhone X tulee jättämään nyt julkaistun iPhone 8:n varjoonsa. Siksi iPhone 8 tuntuukin hieman liialliselta varman päälle pelaamiselta.

Apple julkisti 12. syyskuuta pitämässään lehdistötilaisuudessa uudet tämän vuoden iPhonet. Tänä vuonna vuoron sai kokonaisuudessaan kolme uutta puhelinta eli iPhone 8, 8 Plus ja iPhone X. iPhone 8 ja iPhone 8 Plus tulivat Suomessa myyntiin 22. syyskuuta, kun taas uuden iPhone X:n ennakkomyynti alkaa vasta 27. lokakuuta ja itse laitteen toimitukset alkavat vasta 3. marraskuuta.

iPhone 8 on saatavilla kolmessa eri värissä eli hopeana, tähtiharmaana sekä kultaisena. Muropaketin testilaite edustaa hopeista värivariaatiota. Puhelimesta on saatavilla 64 gigatavun ja 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla olevat versiot. iPhone 8 -puhelimen hinnat Suomessa ovat 64 gigatavun mallille 829 euroa ja 256 gigatavun mallille 999 euroa.

Muropaketin testissä on siis iPhone 8 -sarjan pienempi versio eli iPhone 8. Malli ei ole kokenut kovin suuria uudistuksia, ja osuvampi mallimerkintä sille olisikin 7S, ei niinkään 8. Merkittävimmät iPhone 8:n uutuudet verrattuna viime vuoden 7-malliin jäävät teholisäykseen, ulkonäköön sekä muutamaan lisättyyn ominaisuuteen.

iPhone 8 toimitetaan tutun näköisissä pakkauksissa. Pääväriltään valkoisen pahvirasian kannessa on kuva sisältä löytyvän puhelimen takakuoresta. Päädyssä on Applen logo ja kyljessä iPhone-teksti. Muilta osin pakkausten anti on hyvin pelkistetty. Mukana toimitetaan puhelimen ohella, pikakäyttöohjeet, takuutiedot, Apple-tarroja, SIM-korttikelkan irrotustyökalu ja verkkovirtalaturi (5 V, 1 A).

Myyntipakkaukseen sisältyvät myös Lightning-liitäntäiset EarPods-kuulokkeet ja 3,5 mm:n kuulokeadapteri puhelimen Lightning-liitäntään.

Tutustumme artikkelissa iPhone 8 -puhelimen teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, suorituskykyyn, akunkestoon sekä iOS11-käyttöjärjestelmän tuomiin uudistuksiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto