Uusimmat

Testissä Nokia 7 Plus ja Nokia 6 2018 – Keskiluokan kärkikahinoihin erinomaisella rakenteella ja akkukestolla

09.05.2018 06:00 Juha Uotila

HMD Global palautti Nokia-puhelimet kuluttajien käsiin viime vuonna. Puhelimet saivat kauttaaltaan hyvän vastaanoton, ja niiden myyntikin tuntuu sujuvan mallikkaasti. Helmikuussa HMD Globalin julkaisi uudet mallinsa tälle vuodelle. Niistä Muropaketin testiin on nyt otettu uudistettu Nokia 6 2018 ja täysin uusi Nokia 7 Plus -malli.

Viime vuonna HMD Globalin kautta myyntiin tulleet Nokia-puhelimet palauttivat ikonisen matkapuhelinmerkin jälleen puhelinmarkkinoille. Viime vuonna julkaistu mallisto oli tasavahva ja onnistunut pelinavaus, varsinkin keskihintaluokan laitteiden ruuhkaisille markkinoille. Helmikuussa Mobile World Congress 2018 -tapahtumassa esiteltiin HMD:n tämän vuoden malliston ensimmäiset puhelimet. Tuolloin julkaistiin jälleen keskihintaluokkaan sijoittuvat mallit: uusioversio Nokia 6 2018 ja hiukan ylempään keskihintaluokkaan sijoittuva Nokia 7 Plus. Näiden lisäksi julkaistiin vielä lippulaivasegmenttiin sijoittuva Nokia 8 Sirocco.

Nokia 7 Plus on tullut myyntiin Suomessa huhtikuussa, ja sen suositushinta on 399 euroa. Ainakin hintansa puolesa 7 Plussa on hyvä täydennys HMD:n tuotevalikoimaan, jossa on tähän asti ollut pieni aukko 300–500 euron hintaluokassa.

Nokia 7 Plus asettaa itsensä hyvin kilpailtuun ja hiukan ahtaaseen hintasegmenttiin, jossa se saa kilpailijoikseen esimerkiksi Samsungin Galaxy A8:n ja Sonyn Xperia XA2: n. Lisäksi samassa hintaluokassa on tarjolla HMD:n oma viimevuotinen Nokia 8, jonka myyntihinta on tipahtanut 400 euron hintaluokkaan.

Uusittu Nokia 6 2018 -malli on sekin saapunut myyntiin Suomessa huhtikuussa suositushintaan 299 euroa. Käytännössä uusi Nokia 6 2018 -malli on lähinnä rautapäivitys viime vuoden malliin, ja uusiomalli tarjoaakin rahoille huomattavasti parempaa vastinetta viime vuoteen verrattuna. Alle 300 euron hintaluokassa kilpailijoiksi voi nostaa esimerkiksi Huawein uudet Honor 9 Liten sekä Huawei P Smart -puhelimet.

Otimme Muropaketin yhteistestiin HMD Globalin molemmat keskihintaluokan uutuuspuhelimet. Artikkelissamme perehdytään laitteiden ulkonäköön, teknisiin ominaisuuksiin, akunkestoon sekä suorituskykyyn ja uusittuihin kameroihin. Artikkelin pääpaino on Nokia 7 Plus -mallissa. Saimme molemmat mallit testattavaksemme laitteiden julkaisun aikoihin huhtikuun puolivälissä, jonka jälkeen laitteet olivat normaalissa testikäytössä reilun kahden viikon ajan.

Sekä Nokia 7 Plus että Nokia 6 2018 toimitetaan viime vuoden mallien tapaan litteissä pahvipakkauksissa, jotka ovat vahvasti Nokia -teemalla kuvitettuja.

Nokia 7 Plussan varustelu on hintaluokassaan hyvällä tasolla. Paketin sisältä löytyy puhelimen lisäksi pikaoppaat, USB Type-C -kaapeli, 18-wattinen pikalaturi, nappikuulokkeet, taipuisa läpinäkyvä suojakuori ja SIM-korttikelkan avaustyökalu.

Nokia 6 2018 paketin sisältö myötäilee Nokia 7 Plussan vastaavaa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat