UUSIMMAT

Testissä Oukitel K10 -puhelin – Isokokoinen, mutta akku kestää useita päiviä

24.05.2018 19:00 | Kai Taipale

Monet kiroavat puhelimensa akun heikkoa kestoa. Oukitel K10 todistaa, ettei näin ole pakko olla. Siinä on nimittäin peräti 11000 milliampeeritunnin akku, käytännössä siis kapasiteetiltaan lähes nelinkertainen nykymallien perustasoon verrattuna. Myös muut ominaisuudet ovat käyttökelpoisella tasolla: puhelimessa on kuusituumainen Full HD -näyttö ja kuuden gigatavun muisti. Tosin haittapuolena on iso koko. Testasimme, mitä hieman vieraampi kiinalaismerkki uutuusmallillaan tarjoaa.  

Oukitelin taustalta löytyy kiinalainen Shenzhen Yunji Intelligent Technology, joka on perustettu vuonna 2007. Valmistajan ensimmäiset puhelimet löysivät tiensä markkinoille kuitenkin vasta vuonna 2009. Sen päämarkkinat ovat edelleen Kiinassa, mutta laitteita voi luonnollisesti ostaa myös Eurooppaan.

Oukitel K10 -puhelinmallin varsinaiset kilpailijat ovat harvassa. Mikään valtamerkeistä ei tarjoa yhtä suurta akkua. Kohtuullisen kokoinen, 5000 milliampeeritunnin akku löytyy esimerkiksi Moto E4 Plus -puhelimesta, mutta se painii ominaisuuksiltaan hieman alemmassa sarjassa. Kovimmat akkulukemat löytävätkin Oukitelilta itseltään, sillä K10000-mallissa on nimensä mukainen määrä milliampeeritunteja.

Kovimpana kilpailijana voisi kuitenkin pitää Vernee X -puhelinmallia, joka on varustettu samalla järjestelmäalustalla, vastaavalla käyttömuistilla ja kuuden tuuman näytöllä. Sitäkin löytyy muihin puhelimiin verrattuna isolla, 6200 milliampeeritunnin akulla.

Oukitelin K10-malli on samalla valmistajan lippulaiva, mikä ei varsinaisesti näy hinnassa. Kirjoitushetkellä hinta asettuu alle 400 euron hintaluokkaan.

Oukitelin myyntipakkaus on isokokoinen, mutta tyyliltään se pärjää hyvin tunnetummille merkeille. Varustukseen kuuluu latauslaitteen lisäksi USB-C-kaapeli, USB-C-kuulokeadapteri, USB-C – USB-A -sovitin, SIM-korttipaikan avaustyökalu ja pikaopas.

Muropaketin testissä ajoimme Oukitel K10 -lippulaivalle tutut testit ja tutustuimme sen kameraan, teknisiin ja käyttöominaisuuksiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet ja käyttökokemukset
  3. Kamera ja käyttöjärjestelmä
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat